Ονδούρα Φαγητό και Ποτό

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Ονδούρα φαγητό και ποτό, από πρωινό μέχρι ποτό:

Εάν ταξιδεύετε για πρώτη φορά στη μικρή, κεντρική αμερικανική χώρα της Ονδούρας για πρώτη φορά, ίσως να είστε περίεργοι για το τι είναι το φαγητό της Ονδούρας. Ευτυχώς, τα τρόφιμα της Ονδούρας δεν είναι τόσο διαφορετικά από τα τρόφιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες - με μερικές αξιοσημείωτες εξαιρέσεις. Φροντίστε να ακολουθήσετε τις συνδέσεις για τις συνταγές της Ονδούρας και άλλες πληροφορίες σχετικά με τα τρόφιμα και ποτά της Ονδούρας.

Τι είναι το Πρωινό όπως στην Ονδούρα;

Ένα τυπικό πρωινό της Ονδούρας αποτελείται συνήθως από ομελέτα, βρασμένα ή αποψυγμένα μαύρα φασόλια και πολλές τορτίγες. Οι ντόπιοι θέλουν να το έχουν με τοπικό καφέ. Τα πρωινά "αμερικάνικου στιλ" είναι συνήθως διαθέσιμα στα περισσότερα εστιατόρια της Ονδούρας. Αυτά περιλαμβάνουν συχνά ένα τοστ με μαρμελάδα και καφέ ή χυμό πορτοκαλιού.

Περισσότερα για τα παραδοσιακά Honduran γεύματα:

Ένα τυπικό γεύμα στην Ονδούρα περιλαμβάνει συνήθως ρύζι, φασόλια, τορτίγια, κάποιο είδος ψητό κρέας όπως κοτόπουλο, χοιρινό ή βοδινό κρέας, και μια σαλάτα. Θα βρείτε μερικές παραλλαγές στην ακτή της Καραϊβικής ή στα νησιά Bay. Σε αυτήν την περιοχή, η τοπική κουζίνα κυριαρχεί στα προϊόντα θαλασσινών και καρύδας. Δεν υπάρχει πλήρης δοκιμή δοκιμής γεύσης για τα τρόφιμα της Ονδούρας χωρίς φρέσκο ​​ψάρι, γαρίδες, αστακό ή ατελείωτα ευαίσθητη κόγχη ( caracol στα ισπανικά).

Στις μεγαλύτερες πόλεις της Ονδούρας, όπως η Tegucigalpa, το San Pedro Sula και η La Ceiba, μεγάλες αμερικανικές αλυσίδες εστιατορίων μεγαλώνουν με αυξανόμενη συχνότητα. Έτσι θα νιώσετε σαν στο σπίτι! Μην εκπλαγείτε να βρείτε το TGI Παρασκευή, Pizza Hut, Kentucky Fried Chicken και ακόμη και το Cinnabon.

Ωστόσο, αν πήρατε την ευκαιρία να επισκεφθείτε μια νέα χώρα, θα συνιστούσα να δοκιμάσετε τι τους καθιστά μοναδικό.

Μπορείτε να πάρετε μπιφτέκια και πίτσα στο σπίτι.

- Άλλα γεύματα της Ονδούρας:

Αυτή είναι μια λίστα με μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά πιάτα της Ονδούρας.

1. Burritas: τεμαχισμένο κρέας, αναψυγμένα φασόλια, τυρί και αβοκάντο τυλιγμένα σε τορτίλες αλεύρου. Αυτά είναι διαφορετικά από το μεξικάνικο burritos.

2. Tamales: Στην κουζίνα της Ονδούρας, τα tamales μπορεί να περιλαμβάνουν λαχανικά ή πατάτες καθώς και κοτόπουλο ή χοιρινό. Προσοχή προτού να δαγκώσετε, καθώς μερικές φορές τα οστά παραμένουν στο κρέας! Ακόμη και αν τους δοκιμάσατε σε άλλες χώρες της Κεντρικής Αμερικής, προτείνω να τα δοκιμάσετε και εδώ. Η συνταγή δεν είναι ποτέ η ίδια σε κάθε χώρα.

3. Pastelitos de Carne: αρτοσκευάσματα με βαθύ αλάτι γεμισμένα με κρέας, ρύζι ή / και πατάτες. Μερικές φορές σερβίρονται με σπιτική σάλτσα ντομάτας.

Snacks & Πλευρές στην Ονδούρα:

1. Anafres: (απεικονίζεται) ένα παραδοσιακό ορεκτικά της Ονδούρας που αποτελείται από καυτά μαύρα φασόλια και τυρί, που σερβίρονται με τσιπς.

2. Tostones : αυτά τα τραγανά βαθιά τηγάνια , ένα αναπόσπαστο πιάτο στην ονδούρα κουζίνα. Επίσης γνωστή ως platanos fritos. Είναι πιο κοινά για πρωινό και δείπνο.

3. Ceviche: ψιλοκομμένο ωμό ψάρι, γαρίδα ή κόκαλο αναμεμειγμένο με κρεμμύδια, ντομάτες και κόλιαντρο και μαριναρισμένο σε χυμό ασβέστη. Σερβίρεται με φρέσκα τσιπς. Δημοφιλή σε κάθε παράκτια περιοχή, αλλά ίσως να μπορείτε να βρείτε κάποια στις πόλεις.

Δημοφιλή επιδόρπια της Ονδούρας:

1. Tres Leches Cake (Pasel de Tres Leches): Το αγαπημένο μου! Ένα κέικ εμποτισμένο σε τρία είδη γάλακτος, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος που έχει εξατμιστεί, του γλυκού συμπυκνωμένου γάλακτος και της κρέμας γάλακτος. Τις περισσότερες φορές έρχονται με κανέλα σε σκόνη στην κορυφή.

2. Arroz con Leche: Ρύζι ενυδατωμένο σε ζεστό γάλα με ζάχαρη, κανέλα και άλλα μπαχαρικά. Επίσης γνωστή ως πουτίγκα λονγκό. Όσο παχύτερο είναι, τόσο πιο γευστικό.

Τα ποτά στην Ονδούρα:

Οι δημοφιλείς μάρκες μπίρας της Ονδούρας είναι η Salva Vida, το Port Royal, το Barena και το Imperial. Το Guaro , ένα υγρό σακχαροκάλαμο, είναι δημοφιλές στην Ονδούρα. Εάν είστε τολμηροί, μπορείτε να αναζητήσετε κάποιο Giffity, ένα φλογερό ποτό του Garifuna.

Πού να φάτε και τι θα πληρώσετε:

Στην ηπειρωτική Ονδούρα, τα τρόφιμα είναι φθηνότερα από τα άλλα έθνη της Κεντρικής Αμερικής. Αναμείνετε ότι τα τρόφιμα της Ονδούρας είναι πιο ακριβά στα νησιά Bay of Utila , Roatan και Guanaja , όπου σχεδόν όλα (εκτός από τα θαλασσινά!) Πρέπει να αποσταλούν.

Επεξεργασμένο από τη Marina K Villatoro