Τα απομακρυσμένα νησιά να επισκεφτούν στην Κεντρική Αμερική

Πολλά από τα νησιά της Κεντρικής Αμερικής είναι λιγότερο συχνές από τους τουρίστες. Ενώ ο λιγότερος τουρισμός σημαίνει λιγότερη επιλογή όταν πρόκειται για καταλύματα και ανέσεις, σημαίνει επίσης παρακείμενες παραλίες, καλύτερη θέαση της άγριας ζωής και περισσότερη τοπική κουλτούρα.

Κάγιο Κοτσίνο - Ονδούρα

Το Cayos Cochinos είναι τεχνικά μέρος των νησιών της Ονδούρας Bay, αλλά είναι αρκετά απομακρυσμένες - και αρκετά μοναδικές - για να θεωρηθούν το δικό τους αρχιπέλαγος.

Ο Cayos Cochinos περιλαμβάνει δύο μεγαλύτερα νησιά (Cochino Pequeno και Cochino Grande) μαζί με έντεκα μικροσκοπικά νησιά. Καθένας μπορεί να υπερηφανεύεται για λευκή άμμο, φοίνικες και τέλεια διατηρημένα νερά της Καραϊβικής. Ένα από τα νησιά Cayos Cochinos, το Chachauate Key, φιλοξενεί έναν οικισμό Garifuna. Τα υπόλοιπα είναι σε μεγάλο βαθμό απασχολημένα.

Little Corn Island - Νικαράγουα

Περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο νησί της Κεντρικής Αμερικής, το νησί Little Corn της Νικαράγουας είναι η εκδήλωση της απελπισμένης νησιώτικης ονειροπόλης του καθενός. Η κυκλοφορία είναι αποκλειστικά ποδήλατο και ποδήλατο, αλλά επειδή το νησί έχει μόνο ένα τετραγωνικό μίλι, τα αυτοκίνητα σίγουρα δεν είναι απαραίτητα. Οι παραλίες της με λευκή άμμο παραμένουν τέλεια, χάρη στον μικρό πληθυσμό της 250 και την τοποθεσία της, μακριά από τους τυπικούς προορισμούς. Αλλά αξίζει τον κόπο να ξεφύγουμε από την πεπατημένη διαδρομή. Τα νερά της Καραϊβικής σμήθουν με τροπικά ψάρια, ένα όνειρο για δύτες και snorkelers και τα δύο. Και για λίγο περισσότερη τοπική ζωντάνια, το Big Corn Island είναι ένα μικρό ταξίδι με βάρκα.

Γκουανάνχα - Ονδούρα

Το Guanaja είναι το λιγότερο επισκέφθηκε από τα Νησιά του Κόλπου της Ονδούρας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να απολαύσετε την υπέροχη καρδιά της Καραϊβικής μακριά από τα πλήθη. Αυτό το νησί της Κεντρικής Αμερικής είναι πολύ διαφορετικό από τα αδελφά του νησιά Utila και Roatan, λόγω της τοπογραφίας του καθώς και της έλλειψης του υπερ-τουρισμού.

Οι νησιώτες ταξιδεύουν κυρίως με βάρκα και λόγω των υδάτινων οδών που διασχίζουν το νησί, ονομάζεται συχνά «Βενετία της Ονδούρας». Στο εσωτερικό, οι ταξιδιώτες θα βρουν καταρράκτες και άγρια ​​ζωή κατά μήκος των μονοπατιών της ζούγκλας. Αλλά φυσικά, τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του Guanaja είναι οι παραλίες του και τα παρθένα νερά της Καραϊβικής πέρα ​​από αυτό.

Επαρχία Contadora - Παναμάς

Πενήντα μίλια από την Πόλη του Παναμά στην πλευρά του Ειρηνικού, το νησί Contadora χρησιμεύει ως κόμβος για τους ταξιδιώτες της Κεντρικής Αμερικής που επιθυμούν να εξερευνήσουν τα νησιά των Περλ και τα κοντινά ερημιά νησάκια. Αλλά το νησί προσφέρει τόσα πολλά αξιοθέατα, πολλά από τα οποία δεν θέλουν ποτέ να φύγουν. Δεκατρείς παραλίες περιβάλλουν το νησί, και κατά την άμπωτη, η ψαροντούφεκο είναι εξαιρετική. Μια σύντομη κολύμβηση γύρω από το σημείο από το Playa Sueca στο Playa Larga είναι ιδανική για την επισήμανση θαλάσσιων χελωνών, καρχαριών και άλλων θαλάσσιων ζωών. Τα καταλύματα και τα εστιατόρια είναι πέρα ​​από ικανοποιητικά.