Νικαράγουα Ταξίδι: Πριν πάτε

Όσον αφορά τον τουρισμό, η Νικαράγουα βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο της ανακάλυψης - ακόμη και από τους πιο καλοφτιαγμένους ταξιδιώτες. Πολλοί ακόμα θυμούνται την ταραχώδη επανάσταση και τον εμφύλιο πόλεμο της χώρας στα τέλη της δεκαετίας του '70 και του '80.

Ωστόσο, η Νικαράγουα είναι μια χώρα με τόσα πολλά να προσφέρει σε κάθε χώρα της Λατινικής Αμερικής. Όταν πρόκειται για την κουζίνα και τον πολιτισμό, η Νικαράγουα έχει την ελευθερία της προσωπικότητας, όλα σε τιμές κατώτατου βυθού. Και ακόμη και μια επιπόλαια διασκέδαση σε ολόκληρη τη χώρα θα ανταμείψει τους ταξιδιώτες με τα σαρωτά τροπικά δάση απασχολημένος με άγρια ​​φύση, κορυφαίες παραλίες σερφ , ενεργά ηφαίστεια και ομιχλώδεις, σιαγόνες εικόνες πάνω από μία από τις πιο περίεργες και ομορφότερες λίμνες του κόσμου, στη λίμνη Νικαράγουα .

Που πρέπει να πάω?

Ενώ η πρωτεύουσα της Νικαράγουα της Μαναγουά είναι κοντά σε πολλά από τα αξιοθέατα της χώρας, η κοντινή αποικιακή πόλη της Γρανάδας είναι ένας ευνοϊκότερος προορισμός. Οι ταξιδιώτες της Νικαράγουας θα αγαπήσουν να εξερευνήσουν την κλασική ισπανική αρχιτεκτονική της Γρανάδα και τη νυχτερινή ζωή.

Ενώ οι παραλίες του Σαν Χουάν ντελ Σουρ που προσελκύουν τους τουρίστες προσελκύουν περισσότερους τουρίστες, το χωριό Bluefields της Καραϊβικής είναι ο πιο μοναδικός παραθαλάσσιος προορισμός της Νικαράγουα, που χαρακτηρίζεται από μια ξεχωριστή κουλτούρα Miskito που είναι πιο reggae από τη Λατινική. Περίπου 50 μίλια ανοικτά είναι τα νησιά καλαμποκιού, το μεγάλο καλαμπόκι και το μικρό καλαμπόκι, η εκδήλωση αυτής της διαχρονικής τροπικής ονειροπόλης.

Στο Εθνικό Πάρκο Volcan Masaya, οι ταξιδιώτες μπορούν να περάσουν μέσα από ένα καταπράσινο τοπίο από μαυρισμένα πεδία λάβας και πορφυρά ποτάμια, σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τρεμοσχύοντα κρατήρα του ενεργού ηφαίστειου Masaya. Μπορούν επίσης να ανέβουν στις δίδυμες κορυφές των Ηφαίστειων Concepcion και Maderas στο πολυσύχναστο νησί Ometepe, αγκυροβολημένο στη μεγαλύτερη λίμνη της Κεντρικής Αμερικής, το Lago de Nicaragua.

Οι τυχοδιώκτες μπορούν επίσης να εξερευνήσουν τις εκατοντάδες μικροσκοπικές νησίδες που διασκορπίζουν τη λίμνη.

Τι μπορώ να δω;

Η Νικαράγουα είναι η μεγαλύτερη χώρα στην Κεντρική Αμερική. Κρυμμένοι στις πιο καταπράσινες περιοχές του είναι μια πληθώρα εξωτικών πλασμάτων, όπως τρία κουνουπίδια, jaguars, armadillos, και μπροστά. Οι θαλάσσιες χελώνες βάζουν τα αυγά τους σε παράκτια αποθέματα, και τα ιγκουάνα ξυρίζουν κάτω από σκονισμένα μονοπάτια για να βρουν ανάπαυση στον ήλιο.

Η καταδύσεις και η ψαροντούφεκο από τις ακτές της Νικαράγουας είναι ευχάριστη, ειδικά γύρω από τα νησιά του καλαμποκιού. Στην ενδοχώρα, το Lago de Nicaragua φιλοξενεί μια μοναδική ποικιλία από καρχαρίες ταύρου γλυκού νερού που κολυμπούν τον ποταμό San Juan από την Καραϊβική.

Πώς μπορώ να φτάσω εκεί και γύρω;

Τα ταξίδια προς και γύρω από τις πιο πυκνοκατοικημένες παράκτιες και κεντρικές περιοχές του Νικαράγουα είναι απλές, μέσω βασικών, ενώ το μακρινό ταξίδι στην ακτή του Ατλαντικού είναι μόνο για έμπειρους ταξιδιώτες. Ευτυχώς, τα αεροπλάνα είναι τώρα διαθέσιμα από τη Managua στο αεροδρόμιο για το Big Corn Island.

Πόσο θα πληρώσω;

Το ταξίδι στη Νικαράγουα είναι φθηνό - συχνά εκπληκτικά, αν και οι τιμές έχουν αυξηθεί ελαφρά κατά τη διάρκεια των ετών. Το νόμισμα της χώρας είναι η Κόρδοβα, χωρισμένη σε 100 centavos.

Τι θα φάω;

Ελέγξτε το άρθρο μας για τη Νικαράγουα Food and Drink .

Πότε πρέπει να πάω;

Η ξηρή περίοδος της Νικαράγουας είναι συνήθως μεταξύ Δεκεμβρίου και Απριλίου, ενώ ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι συχνά οι πιο υγροί μήνες. Κατά τις Καθολικές διακοπές, όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων διακόπτεται και οι δημοφιλείς προορισμοί σμίγουν με τοπικούς ταξιδιώτες. Κάντε κράτηση πολύ νωρίτερα εάν σκοπεύετε να περάσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών.