Γρανάδα, Νικαράγουα - Προφίλ ταξιδιού

Ταξίδια και τουρισμός στην αποικιακή πόλη της Γρανάδας Νικαράγουα

Με πολλούς τρόπους, η Γρανάδα στη δυτική Νικαράγουα μοιάζει με την ιστορική αδελφή της πόλης της Αντίγκουα Γουατεμάλα . Και οι δύο διαθέτουν εξαίρετα παραδείγματα ισπανικής αποικιακής αρχιτεκτονικής και κάθονται δίπλα σε πανύψηλα μπλε ηφαίστεια.

Αλλά ενώ η Αντίγκουα είναι χέρια κάτω από τον πιο δημοφιλή προορισμό για τους ταξιδιώτες της Κεντρικής Αμερικής, πρέπει να παραδεχτώ - προτιμώ τη Γρανάδα. Λόγος ένας: Η Γρανάδα βρίσκεται στη λίμνη Νικαράγουα, μία από τις μεγαλύτερες και πιο γραφικές λίμνες του κόσμου.

Λόγος δύο: Η σημερινή έλλειψη τουριστικής δημοτικότητας της Γρανάδας, τουλάχιστον σε σύγκριση με την Αντίγκουα. Η Γρανάδα (και η ίδια η Νικαράγουα) βρίσκεται ακόμα μακριά από την πεπατημένη διαδρομή για τον τυπικό ταξιδιώτη και ως εκ τούτου, ο εντυπωσιακός τοπικός πολιτισμός της αρχαίας πόλης συνεχίζει να λάμπει.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η Γρανάδα της Νικαράγουα έχει μια ασύγκριτα πλούσια και φημισμένη ιστορία. Ιδρύθηκε το 1524, η Γρανάδα είναι η παλαιότερη ευρωπαϊκή πόλη στη Νικαράγουα, η δεύτερη παλαιότερη στην Κεντρική Αμερική και η τρίτη μεγαλύτερη στην Αμερική.

Η Γρανάδα έχει υποστεί πολλές μάχες, εισβολές πειρατών και υποταγή. Ο σημαντικότερος ήταν ο Αμερικανός William Walker, ο οποίος κατέλαβε τη Νικαράγουα και δήλωσε τον εαυτό του πρόεδρο στα μέσα του 1800. Όταν ο Walker εγκατέλειψε τελικά τη χώρα, πυρπόλησε την πόλη της Γρανάδας και άφησε τα περίφημα λόγια: «Η Γρανάδα ήταν εδώ». Πολλοί από τους καθεδρικούς ναούς της Γρανάδας και τα ιστορικά κτίρια εξακολουθούν να καίγονται.

Τι να κάνω

Καμία επίσκεψη στη Γρανάδα δεν είναι πλήρης χωρίς περιήγηση στα όμορφα αποικιακά κτίρια της πόλης. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα άμαξα - αν και τα μικροσκοπικά, οστεώδη άλογα της Γρανάδας τραβούν καροτσάκια γεμάτα ανθρώπους, δεν έχω καμία ιδέα. Μην παραλείψετε να χαλαρώσετε στο Parque Central ή στο Central Park. Στην πραγματικότητα, ολόκληρος ο τρόπος ζωής της Γρανάδας είναι χαλαρός.

Τα αποικιακά κτίρια στη Γρανάδα είναι σχεδόν πάντα κτισμένα γύρω από μια αυλή, και τα λικνίσκοι είναι πανταχού παρόντα, όπως και τα έπιπλα από ψάθινα έπιπλα.

Εάν χρειάζεστε λίγο περισσότερη δράση, δοκιμάστε ένα ή όλα αυτά τα αξιοθέατα της Γρανάδας:

Τα καροτσάκια του δρόμου είναι ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσετε τοπική κουζίνα, κυρίως χικροόνες (τηγανητό δέρμα χοιρινού κρέατος), yucca, τηγανητά plantains, και κοτόπουλο έλασης tacos (επίσης τηγανητά). Τα πιο όμορφα εστιατόρια στη Γρανάδα είναι ποικίλα, φθηνά και νόστιμα. Συχνά, θα προσκληθείτε να δειπνήσετε έξω στους δρόμους με τα λιθόστρωτα. Αν το κάνετε, μην εκπλαγείτε όταν τα παιδιά του δρόμου ζητούν τα υπολείμματα του γεύματός σας.

Πότε να πάει

Όπως και στην Αντίγκουα Γουατεμάλα, η Μεγάλη Εβδομάδα της Γρανάδας, γνωστή και ως Semana Santa, είναι ένα εξαιρετικό γεγονός. Η Γρανάδα Semana Santa λαμβάνει χώρα την εβδομάδα του Πάσχα και περιλαμβάνει θρησκευτικές πομπές, ζωντανή μουσική και πολλά άλλα.

Άλλα σημαντικά φεστιβάλ στη Γρανάδα είναι το Φεστιβάλ των Σταυρών στις 3 Μαΐου. Φεστιβάλ του Virgen de las Angustias την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου. και την έκθεση Corpus Christi στα τέλη της άνοιξης.

Όταν πρόκειται για το κλίμα, οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε τη Γρανάδα είναι το Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο, όταν οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες. Ωστόσο, η βροχερή ή "πράσινη" εποχή μπορεί να είναι αρκετά όμορφη, και η Γρανάδα είναι λιγότερο γεμάτη.

Να πάρει εκεί και γύρω

Είναι εύκολο να φτάσετε στη Γρανάδα από τη Μαναγιά, την πρωτεύουσα της Νικαράγουα, όπου βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο. Τα κανονικά λεωφορεία της Νικαράγουας (κοτόπουλο) κατευθύνονται προς τη Γρανάδα από το τερματικό σταθμό λεωφορείων Mercado Huembes στη Μανάγκουα κάθε δεκαπέντε λεπτά, από τις 5:30 π.μ. έως τις 9:40 μ.μ. Το ταξίδι είναι περίπου πενήντα σεντ και παίρνει και ώρα και είκοσι λεπτά. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα λεωφορείο express. Τα έκταστα λεωφορεία αφήνουν κάθε είκοσι λεπτά, φτάνουν σε σαράντα πέντε λεπτά και κοστίζουν διπλά - ένα ολόκληρο δολάριο!

Αν έρχεστε από άλλη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, σας συνιστούμε να πάρετε είτε Ticabus είτε TransNica στη Γρανάδα, τη Νικαράγουα από γειτονικές χώρες.

Συμβουλές και Πρακτικές

Οι ταξιδιώτες που προέρχονται από άλλες χώρες της Κεντρικής Αμερικής θα βρουν χαμηλές τιμές της Γρανάδας, αν και η πόλη είναι πιο ακριβή από άλλες στη Νικαράγουα.

Αναζητώντας μια πραγματική αστική εμπειρία στη Νικαράγουα; Βγείτε στην τοπική αγορά της Γρανάδας, ένα λαβύρινθο θαλάμων και διαδρόμων γεμάτο με πολύχρωμα αγαθά. Βρήκα την αγορά κρέατος στη Γρανάδα συναρπαστική ... και λίγο τρομακτική.

Διασκέδαση

Όταν επισκεφθήκαμε τη Γρανάδα τον Αύγουστο του 2007, αγοράσαμε ένα μπλουζάκι Beatles από την αγορά των ντόπιων της Γρανάδας. Ήταν ένα από τα πιο μοναδικά πράγματα που είχαμε δει - το όνομα κάθε μέλους του συγκροτήματος ήταν λάθος! Το αγαπημένο μας ήταν το "Paul Mackarney".