Έντομα της Κεντρικής Αμερικής (το ερεθιστικό είδος)

Σχετικά με τα έντομα στην Κεντρική Αμερική - από το φιλί Bugs σε δάγκωμα μύγες

Περιέργεια για τα έντομα στην Κεντρική Αμερική; Επειδή η Κεντρική Αμερική είναι μια περιοχή με πολλά ποικίλα οικοσυστήματα, υπάρχουν αμέτρητες ποικιλίες εντόμων της Κεντρικής Αμερικής.

Τα περισσότερα έντομα στην Κεντρική Αμερική είναι αβλαβή. Πολλοί είναι ακόμη και κοσμήματα σαν όντα απεριόριστου χρώματος, πολύ πιο όμορφα από ό, τι θα δούμε στο σπίτι. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματι μερικά κακά σκουλήκια της Κεντρικής Αμερικής που κρύβονται και είναι καλύτερο να προετοιμαστείτε για την αναχώρησή σας με την ικανότητα να αναγνωρίσετε ποια από αυτά θα αποστασιοποιηθούν.

Στην Κεντρική Αμερική, τα μυρμήγκια είναι περισσότερο ενοχλητικά από έναν πραγματικό κίνδυνο, αν και μερικά από τα είδη που απαντώνται στα τροπικά δάση μπορούν να προκαλέσουν δυσάρεστο δάγκωμα. Αλλά μπορούν επίσης να γοητεύσουν. Αν είστε αρκετά τυχεροί για να δείτε ένα ίχνος μυρμήγκι μυρμηγκιών, βγείτε πίσω και προσέξτε τους για την επιχείρησή τους. Φοβερο!

Ένα δάγκωμα από το σκύψιμο bug (Triatoma παρατεταμένη), ένα είδος σφάλματος δολοφόνος, δεν είναι καθόλου ρομαντικό. Αυτά τα μικροσκοπικά, αιματηρά έντομα της Κεντρικής Αμερικής ζουν μερικές φορές στις ρωγμές και τις ρωγμές των υποβαθμισμένων κατοικιών. Συχνά δαγκώνουν εκτεθειμένη, ευαίσθητη σάρκα, όπως τα χείλη των ανθρώπων που κοιμούνται. Αν και μόνο το δάγκωμα είναι φαγούρα και ενοχλητικό, τα φιλιά σκύλων μπορεί να είναι φορείς της νόσου του Chagas, που προκαλούν οίδημα του ήπατος και ακόμη και θάνατο.

Είναι φοβερό ότι μια χώρα τόσο γραφική όσο και το Μπελίζ επηρεάζεται από ένα τέτοιο ερεθιστικό παράσιτο. Οι μύγες άμμου, επίσης γνωστές ως δαγκώματα μούχλας και μη-βλέμματα, είναι μικροσκοπικά έντομα της Κεντρικής Αμερικής που δίνουν κακόβουλο δάγκωμα.

Οι περισσότεροι που βρίσκονται συνήθως στο Cayes, Οι ντόπιοι θα είναι οι πρώτοι που θα σας πουν ότι το DEET απωθητικό δεν λειτουργεί, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να είναι το Skin Fantastic και το Skin-So-Soft. Τα σμήνη fly είναι εποχιακά, οπότε ένας παραθεριστής ίσως να μην βλέπει ούτε μια μύγα, ενώ άλλοι θα οδηγηθούν σε εσωτερικούς χώρους.

SSSnakes!

Σχετικά με την κοκκινωπή και τσαλακωμένη Κεντρική Αμερική.

Κουνούπια: Τα μικρότερα βαμπίρ

Τσιμπήματα, χαστούκια και ξύσιμο στην Κεντρική Αμερική.

Αράχνες και τα ξαδέλφια τους

Σχετικά με τους ολιγότερους οκτώ ποδόσφαιρους της Κεντρικής Αμερικής.