Σαν Σαλβαδόρ: Πρωτεύουσα του Ελ Σαλβαδόρ

Μια επισκόπηση του Σαν Σαλβαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ για ταξιδιώτες

Το Σαν Σαλβαδόρ, η πρωτεύουσα του Ελ Σαλβαδόρ , είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Κεντρική Αμερική (μετά την πόλη της Γουατεμάλας στη Γουατεμάλα ), που φιλοξενεί ένα ολόκληρο τρίτο του πληθυσμού του Ελ Σαλβαδόρ.

Ως αποτέλεσμα, το Σαν Σαλβαδόρ περιέχει εύπορα προάστια, καθώς και παραγκουπόλεις, που αντιπροσωπεύουν την απόκλιση στην κατανομή του πλούτου της χώρας. Ακόμα ανακάμπτει με πολλούς τρόπους από μια εκτεταμένη ιστορία βίας, το Σαν Σαλβαδόρ μπορεί να είναι απλωμένο, βρώμικο και χαοτικό.

Όμως, μόλις χάσουν τις πρώτες εντυπώσεις, οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα ανακαλύψουν την άλλη πλευρά του Σαν Σαλβαδόρ: φιλική, σφαιρικό-συνειδητή, καλλιεργημένη - ακόμη και εξελιγμένη.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το Σαν Σαλβαντόρ βρίσκεται στους πρόποδες του ηφαιστείου του Σαν Σαλβαδόρ στο Valle de las Hamazas του Ελ Σαλβαδόρ - την κοιλάδα των αιώρων - το οποίο ονομάστηκε για την ισχυρή σεισμική δραστηριότητα του ( View San Salvador σε χάρτη του Ελ Σαλβαδόρ ). Αν και η πόλη του Σαν Σαλβαδόρ ιδρύθηκε το 1525, η πλειοψηφία των ιστορικών κτιρίων του Σαν Σαλβαδόρ έχουν καταρρεύσει τα χρόνια λόγω σεισμών.

Το Σαν Σαλβαδόρ είναι ένας από τους σημαντικότερους κόμβους μεταφοράς της Κεντρικής Αμερικής. η πρωτεύουσα συνδέεται με την Παναμερικανική εθνική οδό και είναι το σπίτι του μεγαλύτερου και πιο σύγχρονου αεροδρομίου της Κεντρικής Αμερικής , του Ελ Σαλβαδόρ Διεθνές.

Τι να κάνω

Για τη μεσαία τάξη, τον πλούσιο και τον διεθνή ταξιδιώτη, τα αξιοθέατα του Σαν Σαλβαδόρ είναι εξίσου κοσμοπολίτικα με αυτά κάθε λατινοαμερικανικής πόλης.

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, το όμορφο San Salvador Jardin Botánico La Laguna - οι Βοτανικοί Κήποι La Laguna - είναι ένα must-see για τους λάτρεις της φύσης.

Πότε να πάτε

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους προορισμούς της Κεντρικής Αμερικής, το Σαν Σαλβαδόρ αντιμετωπίζει δύο μεγάλες εποχές: υγρή και ξηρή. Η υγρή περίοδος του Σαν Σαλβαδόρ είναι από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, με την ξηρή περίοδο να εμφανίζεται πριν και μετά.

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, της εβδομάδας Πρωτοχρονιάς και του Πάσχα ή του Semana Santa , το Σαν Σαλβαδόρ μεγαλώνει εξαιρετικά απασχολημένο, γεμάτο και ακριβά, παρόλο που οι χαρούμενοι λαοί είναι ένα θέαμα που βλέπεις.

Να πάρει εκεί και γύρω

Η πρόσβαση στο Σαν Σαλβαδόρ είναι απλή. Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κεντρικής Αμερικής, το διεθνές αεροδρόμιο του Ελ Σαλβαδόρ ή το "Comalapa", βρίσκεται ακριβώς έξω από το Σαν Σαλβαδόρ. Ο πανευρωπαϊκός αυτοκινητόδρομος τρέχει κατευθείαν στην πόλη, συνδέοντας την απευθείας με τη Μαναγουά, τη Νικαράγουα και το Σαν Χοσέ , την Κόστα Ρίκα στα νότια και βόρεια από την πόλη της Γουατεμάλας σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική. Για τις μετακινήσεις μεταξύ των χωρών της Κεντρικής Αμερικής, οι διεθνείς γραμμές λεωφορείων Ticabus και Nicabus έχουν τερματικά στο Σαν Σαλβαδόρ.

Για τους ταξιδιώτες με προϋπολογισμό, το σύστημα δημόσιων λεωφορείων στο Σαν Σαλβαδόρ είναι αξιοπρεπές και είναι ο φθηνότερος τρόπος για να περάσετε το Σαν Σαλβαδόρ και σε άλλους προορισμούς του Σαλβαδόρ. Τα ταξί είναι παντού. διαπραγματευτείτε ένα επιτόκιο πριν αναρριχηθείτε στην καμπίνα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο από ένα γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων του Σαν Σαλβαδόρ, όπως το Hertz ή τον προϋπολογισμό.

Συμβουλές και Πρακτικές

Το Ελ Σαλβαδόρ είναι παγκοσμίως γνωστό για τα προβλήματα των συμμοριών του και το μεγαλύτερο μέρος της συμμορίας της χώρας επικεντρώνεται στο Σαν Σαλβαδόρ. Εξαιτίας αυτού, καθώς και του μεγέθους της πόλης και της ανισότητας στον πλούτο της, το έγκλημα αποτελεί πρόβλημα στο Σαν Σαλβαδόρ, ειδικά στις φτωχότερες γειτονιές του.

Όταν βρίσκεστε στο Σαν Σαλβαδόρ, χρησιμοποιήστε τις ίδιες προφυλάξεις που θα κάνατε σε οποιαδήποτε αστική περιοχή της Κεντρικής Αμερικής: μην αποπνέετε τιμαλφή ή σημάδια πλούτου. κρατήστε χρήματα και σημαντικά έγγραφα σε μια ζώνη χρημάτων ή στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας. και δεν περπατάτε μόνοι το βράδυ - πάρτε ένα ταξί με άδεια. Διαβάστε περισσότερα για την ασφάλεια της Κεντρικής Αμερικής .

Το Ελ Σαλβαδόρ υιοθέτησε το αμερικανικό δολάριο ως το εθνικό του νόμισμα. Δεν χρειάζεται ανταλλαγή για Αμερικανούς ταξιδιώτες.

Διασκέδαση

Το υπερσύγχρονο Metrocentro Mall στο Σαν Σαλβαδόρ δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της αλυσίδας Metrocentro (το οποίο επίσης διαθέτει εμπορικά κέντρα στην Tegucigalpa, την πόλη της Γουατεμάλας και τη Managua, καθώς και σε άλλα στο Ελ Σαλβαδόρ) αλλά και το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Κεντρική Αμερική.