Μια επισκόπηση της παραγωγής καφέ της Νότιας Αμερικής

Παρόλο που η Λατινική Αμερική καθυστέρησε να εισέλθει στην άκρως κερδοφόρα επιχείρηση παραγωγής καφέ, οι χώρες της Νότιας Αμερικής παράγουν πλέον τον περισσότερο καφέ που καταναλώνεται παγκοσμίως. Η προέλευση του καφέ είναι θρυλική, αλλά η μανία εξαπλώθηκε από την Αφρική και την Αραβία στην Ευρώπη, και στη συνέχεια στην Αμερική.

Απαιτώντας εξειδικευμένες κλιματολογικές συνθήκες για να αναπτυχθούν καλά και να παράγουν τα πιο γευστικά φασόλια, η μονάδα καφέ λαμβάνει τοπικά χαρακτηριστικά λόγω του εδάφους, του υψομέτρου, του κλίματος και άλλων παραγόντων.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι φασολιών: Arabica και Robusta . Τα φασόλια Arabica, που καλλιεργούνται καλύτερα σε ζεστά, υγρά κλίματα μεταξύ 4000 και 6000 ποδών (1212 έως 1818 μ.), Παράγουν τα θαυμάσια αρωματισμένα και αρωματικά φασόλια που καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο.

Οι κόκκοι Robusta είναι πιο «ανθεκτικοί», ανθεκτικοί στις κλιματικές αλλαγές, και μεγαλώνουν καλύτερα στη στάθμη της θάλασσας και μέχρι τα 2500 πόδια (757 μέτρα) ψηλά. Αυτά τα φασόλια καλλιεργούνται κυρίως στη Δυτική Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ασία και χρησιμοποιούνται κυρίως για στιγμιαίο καφέ. Υπάρχουν ποικιλίες, φυσικά.

Η Κολομβία και η Βραζιλία είναι πιο γνωστές για τον καφέ τους. Η Βενεζουέλα, ο Εκουαδόρ και το Περού παράγουν μικρότερες καλλιέργειες, καταναλώνονται κυρίως στο εσωτερικό της χώρας, αλλά ο περουβιανός καφές εξάγεται ολοένα και περισσότερο.

Βραζιλία

Σε μια καλή χρονιά, η Βραζιλία παράγει περίπου το ένα τρίτο του παγκοσμίου καφέ, τόσο της Arabica όσο και της Robusto. Ο περισσότερος καφές της Βραζιλίας είναι πόσιμο, "καθημερινό" καφέ, με την εξαίρεση κάποιου από τον καφέ στο κράτος του Σάο Πάολο, όπου ο καφές εισήχθη για πρώτη φορά στη Βραζιλία.

Το πιο γνωστό είναι ο Santos, ονομάστηκε για το λιμάνι. προέρχεται από τα αρχικά φυτά που εισάγονται στη χώρα και θεωρείται ο καλύτερος καφές:

Κολομβία

Η Κολομβία είναι γνωστή για τον γεμάτο καφέ καφέ που αντιπροσωπεύει περίπου το 12% της παγκόσμιας κατανάλωσης. Οι ιδιότητες των κόκκων καφέ ποικίλλουν ανάλογα με το πού καλλιεργούνται στη χώρα.

Η υψηλότερη ποιότητα χαρακτηρίζεται ως Supremo . Όταν αναμειγνύεται με την επόμενη υψηλότερη ποιότητα, επιπλέον , ο καφές καλείται excelso . Με την εμπειρία μάρκετινγκ όπως η εκστρατεία Juan Valdez από την Εθνική Ομοσπονδία Παραγωγών Καφέ της Κολομβίας, ο κολομβιανός καφές είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο.

Βενεζουέλα

Τώρα που παράγει περίπου το ένα τοις εκατό του παγκοσμίου καφέ, το μεγαλύτερο μέρος του κατανάλωσε στο σπίτι, η Βενεζουέλα κάποτε ανταγωνίστηκε την Κολομβία στην παραγωγή καφέ. Οι πρόσφατες προσπάθειες αναζωογόνησης και επέκτασης της βιομηχανίας επικεντρώνονται στα φασόλια που παράγονται στους ακόλουθους τομείς:

Η Merida, η Cucuta και η Tachira είναι τα πιο γνωστά και ο καφές της καλύτερης ποιότητας, ανεξάρτητα από τον τόπο παραγωγής τους, ονομάζεται lavado fino .

Περού

Κάνοντας μια θέση για τον εαυτό της στην αγορά του οργανικού καφέ που καλλιεργείται στον ποταμό Apurimac και αλλού, το Περού παράγει επίσης ήπιο, γευστικό και αρωματικό καφέ στις κοιλάδες Chanchamayo και Urubamba.

Εκουαδόρ

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής καφέ του Ισημερινού καταναλώνεται στο εσωτερικό της χώρας και είναι συνήθως λεπτός έως κατώτερος καφές με οξύ οξύτητα. Ωστόσο, υπάρχει μια αυξανόμενη προσπάθεια πώλησης καφέ στο εξωτερικό.

Την επόμενη φορά που θα απολαύσετε ένα φλιτζάνι καφέ, μπορεί να προέρχεται απλώς από τη Νότια Αμερική!