Η μείωση των ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ

Από τη μαριχουάνα μέχρι την κοκαΐνη, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ δεν είναι η Ταϊλάνδη ή η Σιγκαπούρη , αλλά όταν θα πιάσετε τα ναρκωτικά δεν θα σας βλέπουν να αντιμετωπίζετε τη θανατική ποινή ή το επιχειρηματικό τέλος ενός ζαχαροκάλαμου, οι νόμοι περί ναρκωτικών του Χονγκ Κονγκ είναι πολύ λιγότερο φιλελεύθεροι από ό, τι στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ.

Η στάση του κοινού του Χονγκ Κονγκ στη λήψη ναρκωτικών είναι συντηρητική. Η ψυχαγωγική χρήση ναρκωτικών συμβαίνει, αλλά οι περισσότεροι ντόπιοι συνδέουν τα ναρκωτικά με τις τριάδες και την εγκληματικότητα. Είναι μια ένωση που δεν είναι χωρίς βάση.

Το Χονγκ Κονγκ ήταν κάποτε ένας σημαντικός προορισμός για διακίνηση ναρκωτικών μεταξύ της ηπειρωτικής Κίνας και του υπόλοιπου κόσμου. Η πόλη δεν είναι πλέον το διεθνές λαθρεμπόριο ναρκωτικών, αλλά το τοπικό εμπόριο ναρκωτικών εξακολουθεί να είναι πολύ στα χέρια των τριάδων .

Είναι τα Ναρκωτικά Νομικά στο Χονγκ Κονγκ;

Όχι. Η κυβέρνηση και η αστυνομία έχουν μια στάση μηδενικής ανοχής έναντι των ψυχαγωγικών φαρμάκων. Η κοκαΐνη, η έκσταση και τα «νομικά υψηλά» είναι όλα παράνομα, όπως και η μεθαμφεταμίνη, ένα από τα πιο δημοφιλή φάρμακα της πόλης.

Ακόμα κι αν είστε αλιεύονται με ένα μικρό ποσό, πολύ πιθανόν να συλληφθείτε, να τιμωρηθείτε και να απελαθείτε. Όλα αυτά προσθέτουν μια πολύ δαπανηρή εμπειρία. Οι κυρώσεις για καλλιέργεια ή διαπραγμάτευση είναι σημαντικές και θα προσελκύσουν όρους φυλάκισης. Προσπαθήστε να μεταφέρετε τα ναρκωτικά στην πόλη και μπορείτε να περιμένετε να περάσετε πολλά χρόνια στη φυλακή.

Είναι η κάνναβη ή η μαριχουάνα Νομική στο Χονγκ Κονγκ;

Οχι δεν είναι. Το Χονγκ Κονγκ έχει ορισμένους αυστηρούς νόμους στον κόσμο σχετικά με τη χρήση κάνναβης.

Η αγορά / πώληση και το κάπνισμα ζιζανίων φέρουν μέγιστη ποινή επτά ετών στη φυλακή και πρόστιμο ύψους 1.000.000 HK. Στην πραγματικότητα, οι ποινές φυλάκισης για το κάπνισμα είναι σπάνιες αλλά σημαντικά πρόστιμα στις δεκάδες χιλιάδες δεν είναι ανήκουστα. Όσοι μεγαλώνουν κάνναβη αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα πρόστιμα και συνήθως ποινή φυλάκισης.

Υπήρξε κάποια συζήτηση σχετικά με τη νομιμοποίηση της κάνναβης στο Χονγκ Κονγκ, αλλά είναι απίθανο η κατάσταση να αλλάξει στο εγγύς μέλλον.

Αλλά ο καθένας μου προσφέρει ναρκωτικά!

Οι οδικές συναλλαγές δεν είναι ασυνήθιστες και είναι ιδιαίτερα αισθητές σε περιοχές που συχνάζουν οι τουρίστες, όπως η Nathan Road στο Tsim Sha Tsui και σε δημοφιλή νυχτερινά κέντρα του Χονγκ Κονγκ , όπως ο Wan Chai .

Μπορεί να σας προσφερθεί hash, αλλά μια επιχείρηση δεν πρέπει να στείλει γρήγορα τον αντιπρόσωπο μακριά.

Ποιες είναι οι πιθανότητες να κυνηγηθούν;

Το Χονγκ Κονγκ διαθέτει μια επαγγελματική και καλά οργανωμένη αστυνομική δύναμη με εκτεταμένη εμπειρία στην επιβολή του νόμου. Η στάση και η αναζήτηση είναι σπάνια στο Χονγκ Κονγκ, αλλά η μεταφορά αντικειμένων για ναρκωτικά ή ρούχα θα προσελκύσει την προσοχή της αστυνομίας.

Η αστυνομία επικεντρώνεται περισσότερο στην αλίευση των Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι χρηματοδοτούν πράξεις διακίνησης ναρκωτικών και όχι μεμονωμένους χρήστες. Σπανίως επιτίθενται ράβδους και κλαμπ, αν και τα παράνομα κόμματα στα απομακρυσμένα νησιά του Χονγκ Κονγκ και οι οπισθοδρομικοί δρόμοι στους δρόμους του Tsim Sha Tsui περιστασιακά προσελκύουν τους μπάτσους.

Τα εγκατεστημένα σωματεία στις κομητείες του Lan Kwai Fong της πόλης και του Wan Chai λειτουργούν ως επί το πλείστον αυστηρές πολιτικές για τα ναρκωτικά - τουλάχιστον στο dancefloor - οι ιστορίες τραπεζιτών υψηλού κύλισης σε VIP δωμάτια και η ασφάλεια που κλείνουν τα μάτια είναι διαφορετικές. Ενώ ο κίνδυνος να παγιδευτεί σε αυτούς τους συλλόγους μπορεί να είναι χαμηλός και το αστυνομικό ενδιαφέρον για μεμονωμένους χρήστες να είναι χαμηλό, αν παγιδευτεί, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μιλήσετε ή να δωροδοκήσετε το δρόμο σας από την κατάσταση.

Εάν συλληφθεί, θα σταλθώ στην Κίνα;

Ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που έχουμε σχετικά με το Χονγκ Κονγκ. Όχι, δεν μπορείτε να σταλούν στην Κίνα ή να μεταφερθούν στην κινεζική αστυνομία, εκτός αν θέλετε να διερωτηθείτε στην Κίνα. Αυτό απαιτεί δικαστική εντολή, όπως συμβαίνει για να μεταφερθεί σε οποιαδήποτε άλλη διεθνή δικαιοδοσία.