Χονγκ Κονγκ Χρυσόψαρο Αγορά

Η αγορά χρυσών ψαριών του Χονγκ Κονγκ είναι μία από τις πιο αθέμιτες αγορές του Χονγκ Κονγκ - η οποία εντάσσεται στην αγορά των πτηνών και στην αγορά οδού γαμήλιων καρτών που είναι όμορφα ονομάζεται, αλλά τώρα δυστυχώς αποτυχημένη.

Παραδοσιακά στις αγορές του Χονγκ Κονγκ και στα καταστήματα που πωλούν τα ίδια ή παρόμοια προϊόντα τείνουν να συσσωρεύονται σε μια περιοχή - και έτσι πήρε το όνομά της η αγορά χρυσόψαρα. Η περιοχή φιλοξενεί αρκετές δεκάδες πάγκους και καταστήματα που πωλούν ψάρια - κυρίως χρυσόψαρα.

Είναι σαν το Seaworld - μόνο δωρεάν.

Τι συμβαίνει με όλα τα ψάρια; Λοιπόν, οι Χονγκ Κονγκ πιστεύουν ότι οι χρυσόψαρα είναι ευοίωνες και είναι ένα δημοφιλές κατοικίδιο που πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη. Οι περισσότεροι Χονγκ Κονγκέρ δεν έχουν χώρο για έναν κήπο και μια λιμνούλα για να φιλοξενήσουν έναν κυπρίνο, έτσι ένα ενυδρείο και ένα χρυσόψαρο είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα. Η αγορά ψαριών για τύχη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής κατά τη διάρκεια ορισμένων φεστιβάλ, όπως το κινεζικό νέο έτος , όταν εκατοντάδες συρρέουν στην αγορά. Πολλοί από τους πωλητές έχουν εδώ δεκαετίες και η αγορά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στο Χονγκ Κονγκ.

Περισσότερο από μια αγορά χρυσού ψαριού

Εκτός από τις δεκάδες διαφορετικά είδη έντονα χρωματισμένων ψαριών, θα βρείτε επίσης μια συλλογή από εξωτικά κατοικίδια ζώα όπως η Indiana Jones. από φίδια και αράχνες μέχρι σαύρες και χελώνες, καθώς και πιο κοσμικές γάτες και σκύλους. Μερικά από τα σπανιότερα είδη - ειδικά τα ψάρια - μπορούν να κερδίσουν τους πωλητές χιλιάδες δολάρια.

Δεν είναι μια εντελώς ευτυχισμένη ιστορία, καθώς υπάρχουν επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις απειλούμενων ειδών που αλλάζουν τα χέρια στην αγορά και οι συνθήκες για πολλά από τα ζώα είναι ζοφερά - αν και γενικά δεν είναι χειρότερο από το κατάστημα μέσων μαγαζιών σας.

Σε αντίθεση με τα σύνορα της Κίνας, όπου οι αγορές όπως αυτή είναι γνωστές για την πώληση σπάνιων και ασυνήθιστων ζώων για φαγητό (και αυτά εξαφανίζονται), η αγορά χρυσόψαρα είναι μόνο για κατοικίδια ζώα.

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε

Οι σειρές σε σειρές, εκατοντάδες και εκατοντάδες διακοσμημένα, τροπικά, ψάρια που κρέμονται έξω από κάθε κατάστημα είναι ένα μαγευτικό θέαμα - ειδικά όταν φωτίζεται τη νύχτα - και το ίσο με οποιοδήποτε θεματικό πάρκο ενυδρείου.

Τα εξωτικά ζώα είναι επίσης ενδιαφέροντα, αλλά όπως είναι γενικά μέσα στο κατάστημα, τοποθετημένα μακριά στην πλάτη μπορεί να είναι δύσκολο να κλέψει μια ματιά.

Εάν επισκέπτεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα πρέπει να είστε σε θέση να πάρετε λίγο πιο κοντά στα ενυδρεία, αν και ο δρόμος είναι πιο εντυπωσιακός όταν σκοτεινιάζει.

Όταν παίρνετε μια εικόνα

Θυμηθείτε ότι δεν είναι όλοι οι πωλητές χαρούμενοι που οι τουρίστες θα γεμίσουν το κατάστημά τους και θα τραβήξουν φωτογραφίες - ξέρουν ότι δεν θα αγοράσετε τίποτα. Μερικοί πολύ κακοί πωλητές φώναξαν ακόμη και στους τουρίστες που φτάνουν για την κάμερά τους. Να θυμάστε ότι αυτά είναι καταστήματα και μην εμποδίζετε τους πελάτες που προσπαθούν να φτάσουν στο εμπόρευμα και θα πρέπει να είστε εντάξει.

Μην πληρώσετε κανέναν για τη λήψη φωτογραφίας, αυτό δεν είναι συνήθης πρακτική. Μπορείτε να προσφέρετε να διαγράψετε την εικόνα από τη φωτογραφική μηχανή σας, εάν είναι απαραίτητο.

Τοποθεσία αγοράς χρυσού ψαριού

Η αγορά χρυσόψαρων τρέχει κατά μήκος της οδού Tung Choi, ανάμεσα στις διασταυρώσεις στους δρόμους Nullah και Mongkok. Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στην αγορά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι μέσω MTR σε κοντινό σταθμό του Mongkok. Τρέχει από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Εάν μπορείτε, δοκιμάστε να επισκεφθείτε όταν ένα από τα φεστιβάλ του Χονγκ Κονγκ είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Επίσης στην περιοχή είναι η αγορά πουλιών και η Mongkok Ladies Market , γνωστή για τα ρούχα και τις ευκαιρίες της.