Κινέζικη Πρωτοχρονιά στο Χονγκ Κονγκ

16 Φεβρουαρίου 2018

Η ημερομηνία για κινεζικό νέο έτος μετατοπίζεται κάθε χρόνο με βάση τις φάσεις της σελήνης. Το 2018, το κινεζικό νέο έτος πέφτει στις 16 Φεβρουαρίου. Αυτές είναι αργίες στο Χονγκ Κονγκ.

Παραδόσεις και Τελωνεία

Ακριβώς όπως η γαλοπούλα και οι κάλτσες στα Χριστούγεννα, το κινεζικό νέο έτος στο Χονγκ Κονγκ έχει έναν μακρύ κατάλογο παραδόσεων και έθιμων. Πολλές από τις παραδόσεις έχουν παρόμοια γεύση με αυτά κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, όπως η επίσκεψη στην οικογένεια και η ανταλλαγή των δώρων Lai See, αλλά μερικά είναι μοναδικά.

Θα βρείτε ναούς ανοιχτοί όλο το εικοσιτετράωρο, δώρα συσσωρευμένα στα πόδια των θεών και αγορές λουλουδιών γεμάτα από το δάπεδο μέχρι την οροφή με τα δέντρα kumquat. Γνωρίστε τις τελετουργίες του κινεζικού νέου έτους παρακάτω.

Προλήψεις

Οι Κινέζοι πιστεύουν σταθερά στην καλή κακή τύχη και το Κινέζικο Νέο Έτος είναι μια πραγματική ρουλέτα και των δύο. Παρόλο που δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε την έμφυτη τύχη στο αστέρι σας, το κινεζικό νέο έτος είναι η καλύτερη ευκαιρία να κερδίσετε κάποια τύχη για το επόμενο έτος. Από το να μην καθαρίσετε το σπίτι, να αποθηκεύσετε το ψαλίδι σας, υπάρχουν πολλές παραδόσεις και δεισιδαιμονίες που έχουν σχεδιαστεί για να φέρουν την επιτυχία και την ευημερία για το επόμενο έτος.

Τι να δεις

Οι εορτασμοί της κινεζικής Πρωτοχρονιάς στις τοπικές Chinatowns σε όλο τον κόσμο εμπνέονται από εκείνους στο Χονγκ Κονγκ. Χάρη στα ρεύματα μετανάστευσης από την πόλη, πολλά από αυτά που εμφανίζονται στις κινεζικές εκδηλώσεις από το Σαν Φρανσίσκο προς το Σίδνεϊ προέρχονται από το Χονγκ Κονγκ.

Έτσι, ενώ διάφορα μέρη της Κίνας γιορτάζουν με διαφορετικούς τρόπους και με διαφορετικές παραδόσεις, οι εορτασμοί του Χονγκ Κονγκ είναι εκείνοι που οι περισσότεροι επισκέπτες γνωρίζουν - ουσιαστικά πυροτεχνήματα, χοροί δράκων και παρέλαση καρναβαλικών πλωτών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ διαδίδονται σε τρεις μέρες και περιλαμβάνουν πυροτεχνήματα πάνω από το λιμάνι της Βικτώριας και ένα διεθνές cast χαρακτήρων που χορεύουν και τραγουδούν το δρόμο τους μέσω του Tsim Sha Tsui. Μάθετε περισσότερα για τις εκδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ και σε όλο τον κόσμο με τους παρακάτω συνδέσμους.

Ωροσκόπια

Κάθε σεληνιακό έτος κυριαρχείται από ένα από τα 12 κινεζικά ζώα , τα οποία με τη σειρά του αποφασίζουν αν η χρονιά σας θα είναι ήρεμη ή θυελλώδης. Τα περισσότερα από αυτά εξαρτώνται από το ζώδιο σας που είναι σε καλή κατάσταση με όποιον ζώο υπογράφει κανόνες το έτος, καθώς και μια σειρά από αστέρια που αποφασίζουν τα πάντα, από τις προοπτικές σταδιοδρομίας σας σε ποιο χρώμα θα πρέπει να ζωγραφίσει την κουζίνα σας.