Πόσο καιρό χρειάζεται για να πάρετε κρυοπαγήματα;

Το κρυοπαγήματα είναι πολύ πιο δύσκολο να συμβληθούν αν γνωρίζετε πώς να το αποτρέψετε

Πόσο καιρό χρειάζεται για να πάρετε κρυοπαγήματα; Η πιθανότητα εμφάνισης κρυοπαγήματος εξαρτάται από διάφορους βασικούς παράγοντες, κυρίως τη θερμοκρασία, το ρουχισμό, το χρόνο που δαπανάται σε εξωτερικούς χώρους, το επίπεδο δραστηριότητας, την ηλικία και ακόμη και τον τύπο σώματος.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να πάρετε κρυοπαγήματα: Πόσο κρύο είναι;

Προφανώς, όσο πιο ήρεμος ο καιρός είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα εμφάνισης κρυοπαγών. Αλλά δεν μπορείτε να βασιστείτε πλήρως σε αυτό που λέει ο υδράργυρος.

Το τυποποιημένο οικιακό θερμόμετρο δεν αναλαμβάνει την ψύχρα του ανέμου , ένα μετεωρολογικό φαινόμενο που μπορεί να μετατρέψει μια λαμπρή περιοχή των χειμωνιάτικων χειμώνων σε μια κατεψυγμένη πεδιάδα με απλή ροή αέρα.

Για όποιον δεν έχει βιώσει ποτέ ανεμοθύελλα, φανταστείτε να χαστουκίζεται στο πρόσωπο πολλές φορές. Όχι μόνο δεν αισθάνεται δυσάρεστο, αλλά η ψύχρα από τον άνεμο επιταχύνει την απώλεια θερμότητας του σώματος όπου εκτίθεται το δέρμα και έτσι συμβάλλει σε αυξημένο κίνδυνο κρυοπαγών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αναφορές του χειμερινού καιρού περιλαμβάνουν συχνά δύο θερμοκρασίες, το ένα με και το ένα χωρίς ψυχρό αέρα. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι -10 ° C (14 ° F) έξω, αλλά αν είναι αρκετά άνεμος, θα μπορούσε να αισθάνεται περισσότερο -20 ° C (-4 ° F).

Πόσο καιρό παίρνει για να πάρετε κρυοπαγήματα: Τι φοράτε;

Φορέστε κατάλληλα για τις καιρικές συνθήκες και περιορισμένη θα είναι ο κίνδυνος κρυοπαγήματος, μια ασαφής αν είναι εντελώς άχρηστη δήλωση αν υπήρχε ποτέ κάτι τέτοιο. Εκεί βρίσκεται ο κατάλογος των συμβουλών για το τι πρέπει να φορέσετε ανάλογα με τη θερμοκρασία .

Όσο για την αναγνώριση των σημείων, αυτό είναι που πραγματικά πάει να κρυώσει .

Πόσο διαρκεί για να πάρετε κρυοπαγήματα: Πόσο καιρό θα βρίσκεστε έξω;

Μόλις ξέρεις πόσο κρύο είναι με την ψύχρα του ανέμου και είναι κατάλληλα ντυμένος για τον καιρό, τότε πρέπει να υπολογίσεις πόσο καιρό αναμένεις να είσαι έξω.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Καναδά, ο κίνδυνος κρυοπαγήματος είναι αρκετά μικρός όταν οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από -10 ° C έως -27 ° C (14 ° F έως -16.6 ° F).

Αλλά ο κίνδυνος αυξάνεται σημαντικά όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από αυτό το εύρος.

Για παράδειγμα, οι θερμοκρασίες με ή χωρίς ψύχους αέρος που κυμαίνονται μεταξύ -28 ° C (-18.4 ° F) και -39 ° C (-38.2 ° F) μπορεί να οδηγήσουν σε κρυοπαγήματα Εφόσον το δέρμα εκτίθεται για οτιδήποτε από 10 έως 30 λεπτά. Κάτω από -40 ° C (-40 ° F) μπορεί να οδηγήσει σε κρυοπαγήματα σε λιγότερο από 10 λεπτά. Κάτω από -55 ° C (-67 ° F); Δύο λεπτά ή λιγότερο είναι όλα είναι παίρνει για τη ζημία των ιστών εάν δεν είναι στεγνό και σωστά συσκευασμένα.

Πόσο καιρό παίρνει για να πάρετε κρυοπαγήματα: Τι κάνετε;

Φυσικά, η δαπάνη 30 λεπτών παγοδρομίου ή σκι θα ζεσταθεί το σώμα σας πολύ περισσότερο από ό, τι στέκεται γύρω από το ίδιο χρονικό διάστημα που περιμένει το λεωφορείο. Σύμφωνα με τον φαρμακοποιό του στίβου, Stephen M. Pribut, κάποιος που τρέχει έξω πρέπει να υπολογίζει ότι θα αισθανθούν περίπου 6 ° C (20 ° F) θερμότερος από ό, τι αν στέκεται ακόμα. Αλλά αν είναι θυελλώδης έξω, προσέξτε. Η ψύχρανση του ανέμου θα μπορούσε να αισθανθεί ακόμα πιο έντονη εάν κινείστε γρήγορα, όπως λέτε, επιταχύνοντας ένα βουνό πάνω σε σκι.

Πόσο καιρό παίρνει για να πάρετε κρυοπαγήματα: Πόσο καιρό είστε; Πόσο ψηλά? Πόσο υγιής;

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη περιλαμβάνουν την ηλικία (τα βρέφη χάνουν τη θερμότητα γρηγορότερα από τους ενήλικες), την υγεία (οι διαβητικοί υποφέρουν από κακή κυκλοφορία και είναι πιο ευάλωτοι) και τα χαρακτηριστικά του σώματος (κάποιος που είναι ψηλός και χαλαρός θα χάσει τη θερμότητα του σώματος γρηγορότερα από ένα κοντό ).

Πηγές: eMedecineHealth, Medscape, WebMD, περιβάλλον Καναδά, ΚΤΚ, Δρ Pribut