Ο αυξανόμενος και διαφορετικός πληθυσμός της Ατλάντα

Πόσοι άνθρωποι ζουν στην Ατλάντα;

Μέσα σε μια άλλη εποχή ανακατασκευής, η Ατλάντα αναζωογονεί. Σήμερα κατατάσσεται η ένατη μεγαλύτερη περιοχή μετρό στις Ηνωμένες Πολιτείες, το μετρό Ατλάντα, το οποίο εκτείνεται σε 29 κομητείες, φιλοξενεί πάνω από 5,7 εκατομμύρια ανθρώπους, με σταθερό ρυθμό ανάπτυξης 2% από το 2000. Και αυτός ο αριθμός αναμένεται να σπάσει 6 εκατομμύρια το 2020, μετακινώντας την πόλη στην όγδοη θέση μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Όμως, ο πληθυσμός της Ατλάντα είναι κάτι περισσότερο από έναν αριθμό κεφαλών.

Η κατανόηση του ζωντανού πληθυσμού μας εξηγεί γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι μετακινούνται σήμερα στην Ατλάντα. Ρίξε μια ματιά:

Τα δημογραφικά στοιχεία του πληθυσμού της Ατλάντα

Η Ατλάντα ήταν πάντα γνωστή για την καλλιέργειά της και την αποδοχή διαφορετικών πολιτισμών. Η απογραφή του 2010 έδειξε τον πληθυσμό της Ατλάντα ως 54 τοις εκατό μαύρο ή αφροαμερικάνος, 38,4 τοις εκατό λευκό, 3,1 τοις εκατό ασιατικό, 0,2 τοις εκατό εγγενή αμερικανική και 2,2 τοις εκατό άλλες αγωνιστικές.

Ενώ ο πληθυσμός της Ατλάντα παραμένει σε σταθερή άνοδο, οι ίδιοι οι πληθυσμοί βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι Αφρικανοαμερικανοί πληθυσμοί τείνουν προς τα έξω, κινούνται προς τα προάστια, ενώ ο Λευκός πληθυσμός της Ατλάντα έχει αυξηθεί από 31% σε 38% μεταξύ 2000 και 2010.

Μια κοινότητα ΛΟΑΤ ευδοκιμεί επίσης στην περιοχή του μετρό Ατλάντα, όπου το 4,2% του πληθυσμού ταυτίζεται ως ομοφυλόφιλος, λεσβιακός ή αμφιφυλόφιλος. Είμαστε μια πόλη περήφανη που στέκεται η Ατλάντα ως τον 19 ο υψηλότερο πληθυσμό ΛΟΑΤ ανά κάτοικο.

Η ευημερούσα επιχειρηματική κοινότητα της Ατλάντα

Η πρωτεύουσα του Νέου Νότου προσελκύει την προσοχή όλων. Στην πραγματικότητα, 16 διαφορετικές εταιρείες Fortune 500 εγκατέστησαν την έδρα τους στην Ατλάντα, σχεδιάζοντας 2,8 δισεκατομμύρια εργαζόμενους στην περιοχή του μετρό. Η Coca-Cola, η Home Depot, η Νότια Εταιρεία, η Delta Airlines και η Chick-Fil-A είναι μερικά ονόματα νοικοκυριών που έχουν δημιουργήσει κατάστημα στη νότια μητρόπολη, προσφέροντας περισσότερες από 80.000 θέσεις εργασίας συλλογικά.

Χάρη σε αυτή τη συσσώρευση των κορυφαίων εταιρειών του έθνους, ο πληθυσμός της Ατλάντα που αναπτύσσει διατηρεί χαμηλό ποσοστό ανεργίας 5,6%. Για να μην αναφέρουμε ότι η Ατλάντα έχει το χαμηλότερο κόστος επιχειρηματικής δραστηριότητας σε οποιαδήποτε περιοχή του μετρό στο έθνος. Με μέση ηλικία 36,1 ετών, η Ατλάντα δεν είναι μόνο κατοικημένη, αλλά καταλαμβάνεται από τους νέους και τους επερχόμενους.

Ως κράτος που έχει δικαίωμα να εργαστεί από το 1947, η Γεωργία αποτελεί μέρος της μειοψηφίας κρατών που επιτρέπουν στους εργαζομένους αυτή την προστασία. Η συνολική ιδιωτική συνδικαλιστική οργάνωση στο μετρό Ατλάντα ανέρχεται στο 3,1%, σχεδόν στο ήμισυ του εθνικού ποσοστού.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Ατλάντα ανακαλύπτει τον εαυτό της ως το ιδανικό μέρος για επιχειρηματικότητα και ευκαιρίες. Όχι μόνο η πόλη ονομάστηκε "Η καλύτερη θέση στην Αμερική για να ξεκινήσει μια επιχείρηση" το 2014 από το Nerd Wallet και την "Κορυφαία μεσαία πόλη για νέους επιχειρηματίες" το 2013 από την Under30CEO, αλλά αναφέρθηκε επίσης ως η "Best Reemerging Business Destination "από το περιοδικό Entreprenuer Magazine, μία από τις" Καλύτερες πόλεις για τη Χιλιετηρίδα "του Forbes και μία από τις" κορυφαίες πόλεις της Buzzfeed 20 μικρά πρέπει να πάρει και να προχωρήσει ".

Το Εκπαιδευτικό Σύστημα της Ατλάντα

Οι ευκαιρίες στην Ατλάντα ξεκινούν πριν οι κάτοικοι εισέλθουν στο εργατικό δυναμικό. Το ποσοστό του πληθυσμού που κατέχει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αυξήθηκε κατά 43,8 τοις εκατό μεταξύ 1990 και 2013, με πάνω από το ένα τρίτο των ηλικιών των είκοσι πέντε ετών της Ατλάντας που κατέχουν πτυχία πανεπιστημίου.

Με σχολεία όπως το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Γεωργίας, το Πανεπιστήμιο Emory και το Πανεπιστήμιο της Γεωργίας, όλα μέσα στα όρια των πόλεων, το μετρό Ατλάντα είναι μια κοινότητα γεμάτη από επιχειρηματικό πνεύμα και πρωτότυπη υποτροφία.

Και καθώς περισσότεροι κάτοικοι επιλέγουν να παραμείνουν στο εσωτερικό της περιμέτρου, αντί να μετακινούνται στα προάστια αφού έχουν παιδιά, το δημόσιο σχολικό σύστημα στην Ατλάντα συνεχίζει να ευδοκιμεί. Στην πραγματικότητα, στην πόλη της Ατλάντα φιλοξενούνται 103 δημόσια σχολεία, συμπεριλαμβανομένων 50 δημοτικών σχολείων (τρία από τα οποία λειτουργούν με ετήσιο ημερολόγιο), 15 μεσαία σχολεία και 21 γυμνάσια. Τα νέα σχολεία τσάρτερ εμφανίζονται επίσης κάθε χρόνο-σήμερα, η Ατλάντα φιλοξενεί 13 σχολές ναυτικών, μεταξύ των οποίων τέσσερις ακαδημαϊκές σχολές για το φύλο.

Ταξιδεύοντας προς και από την Ατλάντα

Οι πιθανότητες είναι ότι ακόμα κι αν δεν έχετε δει την Ατλάντα, έχετε δει στο αεροδρόμιο του.

Χάρη στην βολική τοποθεσία του Hartsfield-Jackson International Airport μόλις 10 μίλια νότια της Ατλάντα, η πόλη έχει γίνει κέντρο για τους ταξιδιώτες τόσο στην ηπειρωτική χώρα όσο και στο εξωτερικό. Το Hartsfield-Jackson είναι ο κορυφαίος αερολιμένας στον τομέα της επιβατικής κίνησης, θέση που κατέχει για την τελευταία δεκαετία - έχει κατά μέσο όρο περισσότερους από 250.000 επιβάτες την ημέρα, για να μην αναφέρουμε σχεδόν 2.500 αφίξεις και αναχωρήσεις καθημερινά. Το 2014, ο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον μετακόμισε σχεδόν 96,1 εκατομμύρια αεροπορικούς ταξιδιώτες - σχεδόν 16 φορές πληθυσμό του μετρό Ατλάντα.

Για έναν πλήρη οδηγό για το αεροδρόμιο, επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα, όπου θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τερματικά, εστιατόρια, ψώνια, μεταφορά και στάθμευση στο αεροδρόμιο.

Δυστυχώς, το ταξίδι στην Ατλάντα (δηλαδή η μετακίνηση) δεν είναι τόσο εύκολο. Δεν είναι μυστικό η κυκλοφορία στην Ατλάντα είναι αρκετά φρικτή. Έτσι, οι κάτοικοι δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ενθουσιασμένοι για το "PLAN 2040" της Περιφερειακής Επιτροπής της Ατλάντα, το οποίο θα δαπανήσει 61 δισεκατομμύρια δολάρια για βελτιώσεις στις μεταφορές κατά τη διάρκεια των επόμενων είκοσι ετών. Με έναν τόσο γρήγορο πληθυσμό, αυτό το είδος ανακαίνισης είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται οι κάτοικοι της Ατλάντα.

Αυτό που οι Ατλάντες μπορούν να περιμένουν να προχωρήσουν προς τα εμπρός

Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν δει μεγάλες αλλαγές στην Ατλάντα. Το 2013, η Ατλάντα εφάρμοσε το BeltLine, ένα μονοπάτι που ακολουθεί τις διαδρομές ενός ιστορικού σιδηροδρομικού διαδρόμου για 22 μίλια γύρω από την πόλη. Μέρος της αναγέννησης της Ατλάντα, το Beltline παρέχει το τέλειο εσωτερικό μονοπάτι της πόλης και χάρη στις πολλές εισόδους του είναι προσβάσιμο σε ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της Ατλάντα.

Η πόλη δέχτηκε 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα αξιοθέατα, εστιατόρια, επιλογές μεταφοράς και λιανικές προσφορές το 2014, συμπεριλαμβανομένης της Ponce City Market, του μεγαλύτερου έργου προσαρμοστικής επαναχρησιμοποίησης στην ιστορία της πόλης, και της αίθουσας ποδοσφαίρου κολλεγίων ποδοσφαίρου.

Και η Ατλάντα δεν σταματούν - η πόλη σχεδιάζει να ξοδέψει άλλα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τέσσερα χρόνια σε νέα ανάπτυξη της φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένων αρκετών ξενοδοχείων (δηλαδή μια πιθανή εξέλιξη στο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον), επεκτάσεις έλξης και δύο νέα στάδια: από τα Falcons της Ατλάντας, το στάδιο Mercedes-Benz και το μελλοντικό σπίτι του Atlanta Braves, SunTrust Park.

Στο Westside, ένα τεράστιο πάρκο δεξαμενών βρίσκεται στα έργα. Ένα Λατομείο - το οποίο χαρακτηρίστηκε ως το σκηνικό στο The Walking Dead και το Παιχνίδι Πείνας - βρίσκεται στο στάδιο της πλήρωσης και θα γίνει μια διαρκής πηγή νερού, καθώς και ένα όμορφο ημερήσιο θαλάσσιο get-a-way για τους ανθρώπους της Ατλάντα.

Και μια πρόσφατη makeover στο Midtown έχει εμπνεύσει μια εισροή νέων κατασκευαστών και νεοφερμένων. Οι ίδιοι οραματιστές που δημιούργησαν τις εγκαταστάσεις μικτής χρήσης του Ατλαντικού Σταθμού και της Avalon έβαλαν τα βλέμματά τους στην πλατεία Colony. Τα νέα καταστήματα, τα καταστήματα και τα εστιατόρια έχουν ήδη αρχίσει να καλλιεργούνται και δεν δείχνουν κανένα σημάδι επιβράδυνσης.