Γρήγορα γεγονότα σχετικά με: Hecate

Ελληνική θεά αγάπης και ομορφιάς

Ποια είναι η ιστορία για την ελληνική θεά Hecate ή Hekate; Μάθετε για τη σκοτεινή θεά της Ελλάδας στο σταυροδρόμι - καθώς μπορεί να διασχίζετε πολλούς δρόμους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Ελλάδα.

Βασική ιστορία: Κατεβάστε τους κανόνες για τη νύχτα, τη μαγεία και τα μέρη όπου συναντώνται τρεις δρόμοι.

Η εμφάνιση του Hecate: Η εμφάνιση του Hekate είναι σκοτεινόχρωμη και όμορφη, αλλά με μια μυστηριώδη άκρη σε αυτή την ομορφιά που ταιριάζει με τη θεά της νύχτας (αν και η πραγματική θεά της νύχτας είναι Nyx).

Το σύμβολο ή χαρακτηριστικό της Αφροδίτης: Η θέση της, το σταυροδρόμι. Δύο φανούς. Μαύρα σκυλιά. Εμφανίζεται μερικές φορές κρατώντας κλειδί.

Πλεονεκτήματα: Ισχυρή μαγεία, άνετα με τη νύχτα και το σκοτάδι, χωρίς άγρια ​​περιβάλλον

Αδυναμίες: Πόλεμος στην πόλη και τον πολιτισμό.

Οι Γονείς του Hecate: Πέρσης και Αστέρια, δύο Τιτάνες από τη γενιά θεοτήτων πριν από τους Ολύμπιους. Η Αστέρια μπορεί να είναι η αρχική θεά που συνδέεται με την οροσειρά του Αστέριον στο νησί της Κρήτης.

Ο τόπος γέννησης του Hecate : Η Hecate θεωρείται συνήθως ότι προέρχεται από τη Θράκη, μια άγρια ​​βόρεια περιοχή της Ελλάδας, η οποία είναι επίσης γνωστή για τις ιστορίες των Αμαζόνων. Αλλά δείτε παρακάτω για μια άλλη πιθανή προέλευση αυτής της θεάς.

Ο σύζυγος της Hecate: Κανένας

Παιδιά: Κανένα

Ιερά φυτά: Τοξικολογικά βότανα. Asafoetida, γνωστή για την πικρή μυρωδιά του ..

Μερικοί μεγάλοι ναοί της Εκάτης: Τα ιερά της Εκάτης ήταν στις περιοχές της Φρυγίας και της Καρίας.

Ενδιαφέροντα γεγονότα για την Εκάτη: Το ελληνικό όνομα της Hecate μπορεί να προέρχεται από μια προγενέστερη αιγυπτιακή θεότητα με βατράχια που ονομάζεται Heqet, ο οποίος κυριάρχησε πάνω στη μαγεία και τη γονιμότητα και ήταν το αγαπημένο των γυναικών.

Η ελληνική μορφή είναι "hekatos", "ο οποίος εργάζεται από μακριά" μια πιθανή αναφορά στις μαγικές δυνάμεις της, αλλά μπορεί επίσης να αναφερθεί μακρινά στις πιθανές πηγές της στην Αίγυπτο.

Στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η Ηκάτη θεωρήθηκε αρχικά ως μια πολύ πιο καλοκάγλη κοσμική θεά. Ακόμα και ο Δίας, ο βασιλιάς των Θεών του Ολύμπου, λέγεται ότι την έχει ευφημιάσει και υπάρχουν συμβουλές ότι θεωρήθηκε ως μια πανίσχυρη θεά.

Ο Ηκάτε θεωρήθηκε μερικές φορές ως Τίτανος, όπως και οι γονείς της, και στη μάχη μεταξύ των Τιτάνων και των Ελλήνων θεών με επικεφαλής τον Δία, βοήθησε τον Δία και έτσι δεν εξορίστηκε στον υπόκοσμο με τους υπόλοιπους. Αυτό είναι ιδιαίτερα ειρωνικό, αφού μετά από αυτό, φαίνεται να έχει συσχετιστεί περισσότερο με τον υπόκοσμο, όχι λιγότερο.

Άλλα ονόματα της Εκάτης : Εκάτη Τριόμορφη, Εκάτη των τριών προσώπων ή τριών μορφών, που αντιστοιχούν στις φάσεις της σελήνης - σκοτεινή, αποτρίχωση και πτώση. Η Hecate Triodis είναι η συγκεκριμένη πλευρά που προεδρεύει σε σταυροδρόμι.

Hecate in Literature : Hecate εμφανίζεται σε πολλά έργα και ποιήματα ως προσωποποίηση του σκοταδιού, του φεγγαριού και των μαγικών. Εμφανίζεται στις Μεταμορφώσεις του Οβιδίου . Πολύ αργότερα, ο Σαίξπηρ την αναγγέλλει στο MacBeth , όπου αναφέρεται στη σκηνή των τριών μάγιστων που βράζουν μαζί τους τη ζωντανή παρασκευή τους.

Τώρα μάθετε για τον Απόλλωνα, τον Ελληνικό Θεό του Φωτός

Βρείτε βιβλία για την ελληνική μυθολογία: Κορυφαίες επιλογές για βιβλία για την ελληνική μυθολογία

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Βρείτε και συγκρίνετε πτήσεις προς και από την Ελλάδα: Αεροπλάνα Αθηνών και άλλων Ελλάδων - Ο κωδικός του ελληνικού αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.

Βρείτε και συγκρίνετε τιμές για: Ξενοδοχεία στην Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά

Κάντε κράτηση για τα ταξίδια της ίδιας μέρας γύρω από την Αθήνα

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια γύρω από την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά

Κάντε κράτηση για τις δικές σας εκδρομές στη Σαντορίνη και ημερήσιες εκδρομές στη Σαντορίνη