Ελληνικά Πασχαλινά Χαιρετισμούς: Πέστε το Πάσχα στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια του Πάσχα στην Ελλάδα , οι ταξιδιώτες είναι πιθανό να ακούσουν μερικά διαφορετικά χαιρετισμούς και φράσεις όπως το "Happy Easter" στα ελληνικά, το " Καλό Πάσχα", το οποίο είναι γραμμένο καλός Πασσχα.

Την Κυριακή του Πάσχα, πολλοί Έλληνες θα χαιρετήσουν και άλλους με τον «Χριστό Ανέστη» και οι άλλοι Έλληνες θα απαντήσουν στη συνέχεια « Αλήθος Ανέστη » («Αυτός έχει ανέβει»), ο οποίος μοιάζει με «Αυξήθηκε , πράγματι. "Οι Έλληνες αρχίζουν να γιορτάζουν τα μεσάνυχτα το Σάββατο το βράδυ (Κυριακάτικο πρωί) με τις χαιρετισμούς του" Χρήστου Ανέστι ", τεράστιες εκδηλώσεις πυροτεχνημάτων και καίγοντας εικόνες του Ιούδα.

Αν μιλάτε με ένα παιδί κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, θα μπορούσατε να διασκεδάσετε ζητώντας " Pistévete stin lagoudáki tou Páscha ", που μεταφράζεται στο "Πιστεύετε στο Πάσχα Μπάνι;"

Κοινές Ελληνικές Φράσεις: Διακοπές και Γύρος

Ενώ υπάρχουν πολλές δημοφιλείς ελληνικές φράσεις, θα ακούσετε μόνο κατά τη διάρκεια ειδικών περιόδων διακοπών, υπάρχουν ακόμα περισσότερα που λέγεται όλο το χρόνο.

Δεν έχει σημασία όταν επισκέπτεστε την Ελλάδα, πολλοί Έλληνες ομιλητές εκτιμούν ότι χαιρετίζονται με την "Καλημέρα" το πρωί ή ένα φιλικό "ya sou " ("γεια") οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ωστόσο, εάν απευθυνθείτε σε άτομο μεγαλύτερης ηλικίας από εσάς ή σε θέση εξουσίας, είναι προτιμότερο να πείτε το επίσημο " yassas " αντί για "yasou".

Κατά τη διάρκεια των 40 ημερών της Σαρακοστής που προηγούνται του Πάσχα, μπορείτε επίσης να ακούσετε το "Καλή Σαρακιώτη" που σας εύχεται μια καλή Σαρακοστή. Αυτό σημαίνει κυριολεκτικά «Happy Forty», που αναφέρεται στις 40 ημέρες κατά τις οποίες οι Έλληνες Χριστιανοί παρατηρούν τις διακοπές νηστείας.

Σχεδιάζοντας τις Ελληνικές διακοπές σας για το Πάσχα

Όταν ξεκινάτε να σχεδιάζετε το δρομολόγιο ταξιδιού σας για διακοπές στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Πάσχα, να έχετε κατά νου ότι η χώρα γιορτάζει δύο ξεχωριστές αργίες, το δυτικό Πάσχα και το Ελληνικό Πάσχα.

Το ελληνικό ορθόδοξο ημερολόγιο είναι διαφορετικό από το Γρηγοριανό ημερολόγιο, το οποίο χρησιμοποιείται συχνότερα στις δυτικές χώρες και στις Ηνωμένες Πολιτείες. ως αποτέλεσμα, το ελληνικό Πάσχα μπορεί να πέσει σε μια διαφορετική ημέρα από το Πάσχα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως το 2018 όπου το Ελληνικό Πάσχα είναι 8 Απριλίου και το Πάσχα είναι η 1η Απριλίου.

Μπορείτε να αναμένετε ότι οι τιμές στις πτήσεις και τα καταλύματα θα είναι κάπως ακριβότερες κατά τη διάρκεια αυτών των διακοπών, αλλά άλλες ημερομηνίες τον Μάρτιο και τον Απρίλιο θεωρούνται μέρος της εποχής ώμων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε μερικές εξαιρετικές προσφορές για τα ταξίδια. Μπορείτε να περάσετε μερικές εβδομάδες (ή και περισσότερο) στην Ελλάδα, ίσως είναι καλή ιδέα να κλείσετε την πτήση σας για φτηνότερες ημερομηνίες πριν από τις διακοπές σας, να απολαύσετε λίγες σύντομες εκδρομές στην Ελλάδα και στη συνέχεια να μείνετε για τις εκδηλώσεις του Πάσχα.