Προφίλ αγοράς Stanley

Τι να αγοράσετε, τι να μην αγοράσετε και άλλα

Η αγορά Stanley είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπαίθριες αγορές στο Χονγκ Κονγκ και εδώ και δεκαετίες. Βρισκόμενος στους πίσω δρόμους της παραθαλάσσιας πόλης Stanley δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος αλλά έχει σακούλες χαρακτήρα. Τοποθετημένο σε δύο δρόμους, δεν χρειάζονται περισσότερο από μια ώρα ή λιγότερα για να ξεφύγουν από την αγορά, αν και υπάρχουν πολλά περισσότερα στο Stanley. Τα καλά νέα είναι ότι είναι αρκετά καλά καλυμμένα, διατηρώντας τόσο τη βροχή και τον ήλιο στον κόλπο.

Η αγορά συχνά κατηγορείται ότι αποτελεί παγίδα τουριστών. Αυτό είναι λίγο άδικο. Σίγουρα προσελκύει πολλούς τουρίστες, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή το ίδιο το Stanley είναι ένας τόσο δημοφιλής προορισμός. Αυτό που στερείται η Stanely Market είναι οι άγριοι και αδυσώπητοι πωλητές και το παθιασμένο παζάρι των άλλων αγορών του Χονγκ Κονγκ. Αυτό δεν είναι μια αγορά για τους ντόπιους, και είναι αντ 'αυτού ως επί το πλείστον εφοδιασμένο με σύνολα σκακιού, κινέζικα ανεμιστήρες και καλλιγραφίας - έχοντας το όνομά σας μεταγραφεί σε κινεζικούς χαρακτήρες είναι δημοφιλής. Είναι λίγο διασκεδαστικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι διασκεδαστικό. Επίσης, οι τιμές δεν αποτελούν εμπόδιο - μην περιμένετε να διαπραγματευτείτε τυχόν ευκαιρίες εδώ, αλλά οι τιμές είναι δίκαιες.

Οι πωλητές εδώ είναι πιο συνηθισμένοι στους τουρίστες, μιλούν καλά αγγλικά και συνολικά είναι μια καλή εισαγωγή σε μια παραδοσιακή κινεζική αγορά. Αλλά μην παιδί, αυτό δεν είναι Sham Shui Po. Δεν είναι καν η Κυρία Αγορά.

Γιατί πάμε για

  1. Αναμνηστικά - αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να πάρει ένα σύνολο διακοσμητικών chopsticks ή αναμνηστικά Bruce Lee. Η ποιότητα δεν είναι υψηλή, αλλά ούτε οι τιμές.
  1. Μια εύκολη εισαγωγή στις αγορές του Χονγκ Κονγκ. Οι πωλητές μιλούν αγγλικά, η ατμόσφαιρα δεν είναι πολύ τραχιά και πέφτει και δεν αναμένεται να παζαρέψετε.

Μην πάτε για

  1. Ευκαιρίες. Οι τιμές εδώ είναι λίγο υψηλότερες από ό, τι στις αγορές στο κέντρο της πόλης. Επίσης, υπάρχει μικρή πιθανότητα παλαίωσης.
  2. Μια πραγματική αγορά του Χονγκ Κονγκ . Εάν θέλετε να δείτε μια γεμάτη αίμα αγορά με τα χέρια για παλαμίες, τότε Stanley αγορά δεν είναι για σας.

Τοποθεσία και πότε να πάτε

Η αγορά βρίσκεται στο Stanley Market Road, Stanley και είναι ανοιχτή από τις 10:30 π.μ. έως τις 6.30 μ.μ. Η καλύτερη ώρα για να πάτε είναι το πρωί, πριν ο ήλιος αρχίσει να χτυπάει και πριν φτάσουν οι ορδές του πλήθους. Η αγορά είναι επίσης ωραίο να επισκεφθείτε λίγο μετά το μεσημέρι.

Τι να αγοράσω

  1. Ρούχα από μετάξι
  2. Αθλητικά ρούχα
  3. Χονγκ Κονγκ θέμα σουβενίρ
  4. Κινέζικα κεντημένα λινά και ρούχα
  5. Κινεζική καλλιγραφία - μία από τις πιο δημοφιλείς αγορές έχει το αγγλικό σας όνομα μεταγραφεί στα κινέζικα.

Τι άλλο να δούμε στο Stanley

Το Stanley είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ημερήσια ταξίδια του Χονγκ Κονγκ. Μόλις μία ώρα μακριά από το κέντρο της πόλης, οι παραλίες εδώ δεν είναι οι καλύτερες στο Χονγκ Κονγκ, αλλά είναι το πιο εύκολο να φτάσετε. Υπάρχουν επίσης πολλά εστιατόρια, καφέ και μπαρ που διαχέονται στο πεζοδρόμιο, όπου μπορείτε να απολαύσετε λίγο φαγητό και διασκέδαση στον ήλιο.

Κοιτάξτε έξω για το Stanley Barracks στο άκρο του παραλιακού δρόμου. Αυτό το βρετανικό στρατιωτικό κτίριο είναι ένα από τα παλαιότερα στο Χονγκ Κονγκ - που χρονολογείται από το 1844. Μεταφέρθηκε τούβλο από τούβλο από το κεντρικό Χονγκ Κονγκ και τώρα στεγάζει εστιατόρια και καφετέριες στις δροσερές βεράντες του.