Ένα ημερήσιο ταξίδι από το Χονγκ Κονγκ στο παραθαλάσσιο χωριό Stanley

Πιθανώς η πιο δημοφιλής μέρα από το Χονγκ Κονγκ, το Stanley Village Hong Kong απέχει μόλις σαράντα λεπτά με το λεωφορείο από την Κεντρική. Μόλις ένα γραφικό ψαροχώρι, αυτή η παραθαλάσσια πόλη είναι δημοφιλής με τους ντόπιους. Φιλοξενεί εστιατόρια και μπαρ με κορμούς κατά μήκος του παραθαλάσσιου παραλιακού δρόμου, με δύο παραλίες και μερικά αξιοθέατα που αξίζει να δείτε.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεφύγετε από την αστικοποίηση της πόλης και εάν βρίσκεστε στην πόλη για περισσότερες από λίγες μέρες αξίζει να επισκεφθείτε.

Εάν μπορείτε, δοκιμάστε να έρθετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όταν είναι λιγότερο γεμάτο.

Τι να δείτε στο Stanley;

Stanley Market - Σταθερά προσανατολισμένη προς τους τουρίστες, η αγορά Stanley είναι γενικά υπερτιμημένη και πουθενά κοντά σε τόσο καλή τιμή για ψώνια, όπως οι καλύτερες αγορές του Χονγκ Κονγκ . Ωστόσο, ο δρόμος του κουνελιού είναι ελκυστικός και τα σαββατοκύριακα είναι γεμάτος με αρκετούς αγοραστές για να δανείσει άφθονη ατμόσφαιρα. Το Stanley Market είναι το καλύτερο μέρος για να παραλάβετε τα μπλουζάκια και τα μπρελόκ, καθώς και ένα κομμάτι ξύλου με το κινεζικό σας όνομα κομψά εγγεγραμμένο.

Murray House - Εκπληκτικά κινούμενο εδώ τούβλο από τούβλο από την Κεντρική, αυτό το όμορφα ανακαινισμένο πρώην αποικιακό στρατώνες φιλοξενεί τώρα εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα. Οι βεράντες είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να απολαύσετε τη θέα στο χωριό. Οι διάφορες στήλες που ήταν έξω είναι τα λίγα κομμάτια που οι αρχιτέκτονες δεν μπορούσαν να χτυπήσουν πίσω στο παζλ. Θα δείτε αυτό το κτιριακό κτίριο στο τέλος του Stanley Main Street.

Stanley Main Beach - Δεν είναι η καλύτερη παραλία στο Χονγκ Κονγκ, αλλά θα κάνει για μια μέρα. Η παραλία είναι αμμώδης, το νερό είναι λογικά καθαρό και οπλισμένο με δίχτυα καρχαρία, αλλά τείνει να γεμίσει το Σαββατοκύριακο. Το Stanley Main Beach βρίσκεται στην άκρη της πόλης, αλλά απέχει μόλις 10 λεπτά από το σταθμό Stanley Beach Road.

Το στρατιωτικό νεκροταφείο Stanley - Ο τελικός τόπος ανάπαυσης πολλών βρετανών, καναδικών και Χονγκ Κονγκ στρατιωτών που πέθαναν υπερασπιζόμενοι την τότε αποικία ενάντια στην εισβολή των ιαπωνικών δυνάμεων το 1941 ή στην επακόλουθη ιαπωνική κατοχή. Το νεκροταφείο είναι ένα διαρκές μνημείο για τον ηρωισμό τους. Υπάρχουν επίσης τάφοι που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1850. Το νεκροταφείο βρίσκεται κατά μήκος της οδού Wong Ma Kok.

Ο πρώην Αστυνομικός Σταθμός Stanley - Μια απόδειξη για το αποικιακό παρελθόν του Χονγκ Κονγκ και την άγευστη προσέγγιση της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, αυτή η δροσερή λευκή αποικιακή δομή έχει μετατραπεί σε σούπερ μάρκετ Wellcome. Ευτυχώς, μεταξύ των αυγών και των ρολών τουαλέτας, διατηρείται το αρχικό εσωτερικό. Το κτήριο βρίσκεται απέναντι από τη στάση του λεωφορείου

Po Toi Island - Μια από τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές στο Χονγκ Κονγκ πραγματικά φεύγει από το Stanley. Το νησί Po Toi είναι το νοτιότερο από τα 200 νησιά του Χονγκ Κονγκ. Το Po Toi έχει έναν πληθυσμό μόλις 200 που προσκολλάται σε αυτά τα κύματα που πλένονται στα βράχια στη θάλασσα. Έχει φανταστική πεζοπορία με θέα στη θάλασσα της Νότιας Κίνας και τα τοπικά εστιατόρια με θαλασσινά εξυπηρετούν φρέσκο ​​ψάρι κατευθείαν από τον τοπικό αλιευτικό στόλο. Τα Σαββατοκύριακα μπορείτε να πάρετε μια τοπική υπηρεσία πορθμείων από το Blake Pier στο Stanley

Πώς να φτάσετε στο Stanley;

Το Stanley εξυπηρετείται μόνο από λεωφορεία και μικρά λεωφορεία και όχι από το MTR.

Μπορείτε να μάθετε πού να πάρετε το λεωφορείο και ποια υπηρεσία σε αυτό το πώς να φτάσετε στον οδηγό του Stanley Village .