Χονγκ Κονγκ Διεθνές Αεροδρόμιο Οδηγός

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

Ο Διεθνής Αερολιμένας του Χονγκ Κονγκ, ή το όνομά του Chek Lap Kok, είναι ένα απόλυτο αστέρι ενός αεροδρομίου και για όποιον έχει να αντιμετωπίσει το ανεύθυνο προσωπικό check-in, διαρροές τουαλετών και σχεδιαγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν ότι χάσετε την πτήση σας, θα βρείτε το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ ένα αεράκι.

Ως ένας σημαντικός διεθνής και περιφερειακός κόμβος, το Chek Lap Kok είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ασίας και ασχολείται με 40 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο, αλλά παρά το μέγεθος του, είναι ακόμα εξαιρετικά καλό.

Το Skytrax ονομάστηκε Chek Lap Kok το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου πέντε χρόνια λειτουργίας και κάθε χρόνο είναι τακτικά λαιμό και λαιμό με κοντινό γειτονικό αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης.

Βασικά στοιχεία για το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

Αφίξεις και αναχωρήσεις

Το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ αποτελείται από δύο τερματικά , με το Terminal 1 το δεύτερο μεγαλύτερο τερματικό κτίριο στον κόσμο. Στο Terminal One οι αναχωρήσεις βρίσκονται στο ανώτερο επίπεδο και οι αφίξεις είναι οι χαμηλότερες. Η μετανάστευση είναι ευγενική και σύντομη και θα πρέπει να περιμένετε μεταξύ 5 και 15 λεπτών για να καθαρίσετε τις διατυπώσεις εισόδου. Οι αποσκευές μπορούν να βρεθούν μετά τη μετανάστευση και συνήθως βρίσκονται στο καρουζέλ μέσα σε 10 έως 15 λεπτά. Ο τερματικός σταθμός 1 διαθέτει δύο πύλες άφιξης και εάν κάποιος σας παραλαμβάνει, θα πρέπει να συμφωνήσετε να συναντήσετε είτε την πύλη Α είτε την πύλη Β. Η μεταφορά μεταξύ των τερματικών 1 και 2 παρέχεται από έναν δωρεάν αυτοματοποιημένο μετακινούμενο λαό, ο οποίος ταξιδεύει περίπου κάθε δύο λεπτά.

Παροχές και παροχές

Υπάρχει δωρεάν WiFi σε όλα τα Terminals One και Two. Οι εγκαταστάσεις αποσκευών είναι διαθέσιμες στην αίθουσα αφίξεων του τερματικού σταθμού 1 και στο επίπεδο 3 του τερματικού σταθμού 2. Υπάρχουν επίσης τρεις χώροι τουριστικών πληροφοριών στην αίθουσα αφίξεων του τερματικού σταθμού 1, όπου μπορείτε να πάρετε ένα χάρτη και να πάρετε βασικές πληροφορίες για την πόλη.

Υπάρχουν αρκετοί μετρητές ATMS και ανταλλαγής χρημάτων .

Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο

Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στην πόλη είναι μέσω του Airport Express, αν και υπάρχουν επίσης πολλές υπηρεσίες λεωφορείων και φυσικά ταξί. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στον οδηγό μας για το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ .

Check-in στην πόλη

Σε συνδυασμό με την υπηρεσία τρένου Airport Express, το αεροδρόμιο προσφέρει check-in στο σταθμό του Χονγκ Κονγκ, μέχρι και μία ημέρα πριν από την πτήση σας, συμπεριλαμβανομένων των αποσκευών σε επιλεγμένες αεροπορικές εταιρείες. Ελέγξτε το άρθρο μας στο Check-In για πληροφορίες σχετικά με τις αεροπορικές εταιρείες που παρέχουν την υπηρεσία και τον τρόπο χρήσης της.

Ταξιδέψτε στην Κίνα

Είναι δυνατή η είσοδος στο Σενζέν , χωρίς να χρειάζεται να εκκαθαριστεί η μετανάστευση στο Χονγκ Κονγκ. Αυτό ισχύει τόσο για τους αναχωρούντες όσο και για τους επιβάτες. Υπάρχουν επίσης πολλές εταιρείες πούλμαν που προσφέρουν υπηρεσίες σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Κίνα. Υπάρχουν επίσης ταξιδιωτικοί πράκτορες στο αεροδρόμιο που μπορούν να σας βοηθήσουν στην απόκτηση κινεζικής θεώρησης , αν και αυτό δεν μπορεί να γίνει επιτόπου.

Ξενοδοχεία στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

Το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ διαθέτει δύο αφιερωμένα ξενοδοχεία, το πολυτελές Skycity Mariott και το τεράστιο Regal Airport Hotel, τα οποία έρχονται και τα δύο φορτωμένα με ανέσεις και εγκαταστάσεις. Μόνο ελαφρώς λιγότερο εντυπωσιακή, αλλά ευτυχώς μαζικά φθηνότερη, το Novotel προσφέρει υπνοδωμάτια για όσους δεν είναι σε λογαριασμούς εξόδων.

Δείτε το Χονγκ Κονγκ Αεροδρόμιο Hotels για πλήρη ανασκόπηση και των τριών.

Δείπνο

Το εστιατόριο του αεροδρομίου είναι εξίσου καλό με το καλό φαγητό στο Chek Lap Kok, με πολλά πολυτελή εστιατόρια, καθώς και ένα ραντεβού με πιο οικονομικές επιλογές.