Πηγαίνοντας στο The Henley Royal Regatta - Τι πρέπει να ξέρετε

Ins και Outs ενός από τα μεγάλα εκθέματα της Αγγλίας κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις

Το Henley Royal Regatta είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα κωπηλασίας στον κόσμο. Μάθετε τι είναι όλο, πώς ξεκίνησε και πώς να πάτε.

Κάθε Ιούλιο, οι κορυφαίοι κωπηλάτες του κόσμου κατευθύνονται προς το Henley-on-Thames, δυτικά του Λονδίνου, για το Henley Royal Regatta. Τα διεθνή πανεπιστημιακά πληρώματα, οι λέσχες κωπηλασίας και οι Ολυμπιακοί κωπηλάτες από όλο τον κόσμο εκτοξεύουν τις δεξιότητές τους εναντίον του άλλου, επικαλύπτοντας τον Τάμεση κατά μήκος των συνόρων Buckinghamshire - Oxfordshire.

Εν τω μεταξύ, οι θεατές τρώνε φράουλες και κρέμα γάλακτος, πίνουν Pimms και θαυμάζουν τα εξαρτήματα του άλλου.

Και για να σκεφτεί κανείς, αυτή η άγκυρα του αγγλικού αθλητικού κοινωνικού ημερολογίου ξεκίνησε ως διαφημιστικό κόλπο για την προσέλκυση τουριστών.

Ένα ιστορικό γεγονός για τους ιππείς και τα πληρώματα κωπηλασίας

Το 1839, ο δήμαρχος και οι άνθρωποι του Henley-on-Thames εισήγαγαν αγώνα κωπηλασίας τον Ιούλιο, ως μέρος μιας έκθεσης για να προσελκύσουν διασκεδαστές στην πόλη. Πρέπει να το παραδώσετε σε εκείνους τους τοπικούς ενισχυτές. Ξεκίνησαν μία από τις μεγάλες διοργανώσεις κωπηλασίας στον κόσμο για τα κωπηλατικά πληρώματα και τους ατομικούς, κλαμπ, σχολικούς και πανεπιστημιακούς κωπηλάτες.

Με εξαίρεση τα χρόνια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, το Henley Regatta πραγματοποιήθηκε από τότε, αυξανόμενος από μία ημερήσια εκδήλωση σε μια ημερήσια κωπηλασία που συναντάται με κορυφαία διεθνή πληρώματα και πρωτοπόρους αθλητές καθώς και χιλιάδες θεατές.

Κανόνες Henley Regatta Εντάξει ;

Αυτό το εξάρτημα εκδηλώσεων είναι μοναδικό στις εκδηλώσεις κωπηλασίας πληρώματος. Επειδή ξεκίνησε πολύ πριν σχηματιστούν εθνικές και διεθνείς ομοσπονδίες κωπηλασίας, έχει τους δικούς της κανόνες.

Και, αν και δεν υπάγεται στη δικαιοδοσία της Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας στην Αγγλία ή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κωπηλασίας (FISA), αναγνωρίζεται επίσημα και από τους δύο.

Κωπηλασία στο Henley είναι επικεφαλής. Οι αγώνες οργανώνονται σε κλήρωση knock-out με μόνο δύο βάρκες που αγωνίζονται το μίλι και 550 πορεία αυλή σε κάθε θερμότητα.

Αυτό κάνει πολλούς αγώνες, με 100 αγώνες, που παίρνουν περίπου 7 λεπτά την ημέρα.

Ποιος ανταγωνίζεται

Υπάρχουν ποικίλες κατηγορίες και συνδυασμοί για άντρες και γυναίκες - οκτώ και τέσσερα άντρες, ζευγάρια και άντρες, ζευγάρια χωρίς νυχτερίδες, διπλά και τετράκλινα σκάνδαλα και μεμονωμένα σκουλήκια για άντρες και γυναίκες. Οι αθλητές περιλαμβάνουν τους Ολυμπιακούς, τους κωπηλάτες κωπηλασίας, τα πληρώματα σχολικής κωπηλασίας και τις ομάδες κωπηλασίας πανεπιστημίων. Έρχονται από παντού. Τα τελευταία χρόνια, τα διεθνή συνεργεία κωπηλασίας έφτασαν από την Αυστραλία, τον Καναδά, την Κροατία, τη Δανία, τη Γαλλία, την Πολωνία, τις Κάτω Χώρες, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Τσεχία, την Ουκρανία, τη Νότια Αφρική και τη Μεγάλη Βρετανία. Κάθε χρόνο περισσότερα από 100 πλήρωμα είναι από το εξωτερικό.

Ποια σκάφη με κωπηλασία ή μεμονωμένα κωπηλάτες αγωνίζονται ενάντια στον άλλο στις κούρσες καθορίζεται μετά από μια σειρά από κατάλληλες αγώνες περίπου μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της ρεγκάτα. Τα τραυματίσματα που πληρούν τα κριτήρια εισάγονται κατόπιν σε δημόσια κλήρωση στο δημαρχείο Henley-on-Thames.

Πώς να παρακολουθήσετε

Υπάρχουν δύο "Περιφράξεις" ή περιοχές προβολής για να παρακολουθήσετε τον αγώνα. Δεδομένου ότι η Regatta κατέχει το μεγαλύτερο μέρος του ποταμού και του χώρου στάθμευσης στην πλευρά του Oxfordshire και μερικά από αυτά στην αντίθετη πλευρά του Buckinghamshire, πραγματικά πρέπει να αγοράσετε ένα εισιτήριο για να δείτε τον αγώνα.

Το περίβλημα των Αγωνοδίκων

Η ρεγκάτα διοικείται από ένα αυτοεκλεγέν σώμα γνωστό ως Αγωνοδίκες. Υπάρχουν 55 από αυτούς και οι περισσότεροι είναι γνωστοί κωπηλάτες και φέρετρα. Το περίβλημα των Αγωνοδίκων είναι η περιοχή της όχθης του ποταμού που βρίσκεται πλησιέστερα στο φινίρισμα και είναι για χρήση από τους Αγωνοδίκες και τους καλεσμένους τους. Στην πράξη, ένα ορισμένο ποσό εταιρικής φιλοξενίας και φιλανθρωπικής δωρεάς κάνει τα εισιτήρια σε αυτό το περίβλημα περιστασιακά διαθέσιμα.

Ο χώρος στάθμευσης για αυτό το περίβλημα είναι ξεχωριστός από τον γενικό χώρο στάθμευσης και πιο κοντά στους χώρους.

Ο ενδυματολογικός κώδικας που επιβάλλεται στο περίβλημα των Αγωνοδίκων απαιτεί κοστούμια ή παντελόνια σαγιονάρων και φανέλας για άνδρες. Αναρωτήσαμε αν ο κώδικας ενδυμασίας για τις γυναίκες είχε χαλαρώσει λίγο μέχρι το 2018, αλλά όχι μια ευκαιρία. Είναι κάτω από το γόνατο φορέματα, δεν παντελόνια, culottes ή χωρισμένες φούστες. Ενώ τα καπέλα δεν απαιτούνται, οι περισσότερες γυναίκες φορούν τους. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα καπέλα της Αγγλίας που φορά τα γεγονότα.

Το περίβλημα Regatta

Το περίβλημα Regatta είναι ανοικτό σε μη μέλη. Οι αθλητές που συμμετέχουν μαζί με τους υποστηρικτές τους συχνά παρακολουθούν από εδώ. Ο καθένας μπορεί να αγοράσει ένα εισιτήριο στο περίπτερο Regatta.

Τα εισιτήρια πωλούνται εκ των προτέρων τεχνικά μέχρι την τελευταία εβδομάδα τον Ιούνιο - αλλά στην πράξη συνήθως πωλούν μέχρι τα τέλη του χειμώνα .. Ανατρέξτε στην ιστοσελίδα τους για λεπτομέρειες Μετά από αυτό, είναι διαθέσιμα με βάση την αρχή της πρώτης προσέλευσης, στην πύλη . Αν φτάσετε νωρίς, μπορείτε συνήθως να πάρετε ένα εισιτήριο για το περίβλημα Regatta - αν και μπορεί να μην είστε σε θέση να μπείτε σε μερικές από τις μεγάλες κούρσες πρόκλησης το Σάββατο της Regatta.

Δεν υπάρχει κανένας κώδικας ενδυμασίας για το Regatta Enclosure, αλλά οι άνθρωποι συνήθως ντύνουν και εδώ. Το περίβλημα διαθέτει εγκαταστάσεις εστίασης, μπαρ, ανεπιφύλακτα καθίσματα και τουαλέτες.

Και για αυτό το κινητό τηλέφωνο

Κλείσ 'το. Γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά αν είστε προσκεκλημένοι στο περίβλημα των Αγωνοδικών και είστε πιασμένοι μιλώντας σε ένα κινητό τηλέφωνο, θα σας ζητηθεί να σταματήσετε και ο αριθμός του σήματος σας θα ληφθεί. Αυτό είναι για να εξασφαλιστεί ότι το υπεύθυνο μέλος θα ενημερωθεί (και ντροπή). Εάν είστε πιασμένοι χρησιμοποιώντας ένα τηλέφωνο για δεύτερη φορά, θα συνοδεύεστε από το περίβλημα.

Πώς να φτάσετε στη Regatta

Λίστα ελέγχου Henley Royal Regatta