Οδηγός για το γοητευτικό Cassel στο Nord Pas-de-Calais

Μια όμορφη και απροσδόκητη μικρή φλαμανδική πόλη στη βόρεια Γαλλία

Γιατί να επισκεφθείτε το Cassel;

Μία από τις πιο γοητευτικές πόλεις του Nord Pas-de-Calais, που είναι τώρα μέρος της νέας περιοχής Les Hauts de France της βόρειας Γαλλίας, είναι το Cassel σκαρφαλωμένο στην κορυφή του όρους Cassel, καθιστώντας το το υψηλότερο σημείο στο επίπεδο τοπίο της Φλάνδρας . Έχει το Μουσείο της Φλάνδρας, ένα υπέροχο Grand'Place που δεν είναι τόσο μεγάλο όσο στις μεγάλες πόλεις των Βρυξελλών και της Μπριζ, στα στενά δρομάκια, στον ανεμόμυλο, στα καλά ξενοδοχεία και στην ευχάριστη τοπική κουζίνα (φλαμανδικό μπιστρό) για φαγητό.

Γεγονότα

Να φτάσετε εκεί

Με αυτοκίνητο από το Calais. Πάρτε το A16 βόρεια σήμανση προς Dunkirk και Ostend. Στην έξοδο 52, πάρτε το σήμα D11 στο Cassel.

Που να μείνω

Chatellerie de Schoebeque
Αρχικά ένα κάστρο του 18ου αιώνα, αυτό το υπέροχο ξενοδοχείο έχει μια αρκετά μεγάλη ιστορία. Ανήκε σε έναν πρώην Δήμαρχο του Cassel ο οποίος συναντούσε έναν ατυχές θάνατο στη γκιλοτίνα στη Γαλλική Επανάσταση. Ήταν επίσης ο τόπος όπου ο στρατάρχης Φοχ έμεινε για 8 μήνες στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο και όπου ο Γιώργος Β της Αγγλίας και μια τράπεζα αριστοκρατών έμειναν για λίγο στο 1917 και το 1918.
Κάθε δωμάτιο έχει ένα διαφορετικό θέμα και είναι πολύ καλό χωρίς την αφή του kitsch που θα μπορούσε να συμβεί τόσο εύκολα. Έμεινα στο κυρίως ροζ, το La Vie en Rose, συνοδευόμενο από γραμματόφωνο και 78 βινύλια στο περβάζι, και σε ένα μικρό εξοχικό δωμάτιο έξω από το κεντρικό ξενοδοχείο που κοιτάζει έξω σε ένα τσιγγάνικο τροχόσπιτο (άλλο δωμάτιο) και ένα υπέροχη θέα πέρα ​​από τους κήπους.

Και τα δύο ήταν όμορφα, με άρτια εξοπλισμένα μπάνια.
Η θέα από την τραπεζαρία είναι εξίσου εντυπωσιακή. Το σπα δίπλα στην ιδιοκτησία ανήκει και διοικείται από το ξενοδοχείο.
32 rue Foch
Τηλ .: 00 33 (0) 3 28 42 42 67
Δικτυακός τόπος

La Maison des Sources

Η ιδιοκτησία του Chatellerie de Schoebeque είναι μια κατοικία με πέντε δωμάτια που μπορούν να ενοικιαστούν με πρωινό και πρωινό. Είναι περίπου δέκα λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο, αλλά είναι αρκετά απότομη, ώστε να προτιμάτε να οδηγείτε μεταξύ των δύο. Είναι μια πολύ λογική εναλλακτική λύση και μπορείτε να πάρετε το πρωινό μέχρι το λόφο στο πιο ακριβό ξενοδοχείο και να πάρετε την υπέροχη θέα.
326 rue d'Aire
Τηλ .: 00 33 (0) 28 42 42 67
Δικτυακός τόπος

Ξενοδοχείο Restuarant Le Foch

Αυτό το ξενοδοχείο που βλέπει στο Grand'Place προσφέρει έξι αρκετά κανονικά αλλά άνετα δωμάτια, καθώς και ένα εστιατόριο που ειδικεύεται σε περιφερειακά προϊόντα.
41 Grand'Place
Τηλ .: 00 33 (0) 3 28 42 47 73
Ιστοσελίδα (στα γαλλικά)

Που να φάω

Αξιοθέατα σε Cassel