Ασφάλεια και ασφάλεια ταξιδιών στην Κεντρική Αμερική

Μια επισκόπηση της ασφάλειας και της ασφάλειας στην Κεντρική Αμερική

Εάν ενδιαφέρεστε να ταξιδέψετε στην Κεντρική Αμερική, η ασφάλεια είναι ίσως από τις μεγαλύτερες ανησυχίες σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι που συναντώ είναι περίεργοι για το τι μπορεί να προσφέρει η περιοχή, αλλά μένουν μακριά εξαιτίας του φόβου της βίας και του εγκλήματος. Η περιοχή έχει μια αρκετά πρόσφατη ιστορία συγκρούσεων και βίας. Έχει επίσης μεγάλη φήμη ότι είναι ένας βίαιος τόπος γεμάτος δολοφόνους και εμπόρους ναρκωτικών. Αλλά οι εμφύλιοι πόλεμοι έχουν τελειώσει και αν δώσετε προσοχή θα παρατηρήσετε ότι το 99% των ταξιδιωτών και αλλοδαπών δεν είναι ο στόχος της συμμορίας.

Αν σταματήσετε να είστε παρανοϊκοί και σας προσφέρετε μια καλή ευκαιρία, θα παρατηρήσετε ότι οι περισσότερες χώρες της Κεντρικής Αμερικής είναι ασφαλέστερες από ποτέ. Ένα πράγμα που είναι σίγουρα αλήθεια είναι ότι ορισμένες χώρες είναι ασφαλέστερες από άλλες. Και ορισμένα τμήματα της κάθε χώρας είναι ασφαλέστερα (και λιγότερο) από τα υπόλοιπα.

Ενώ διάφοροι ταξιδιωτικοί οδηγοί της Κεντρικής Αμερικής, το αμερικανικό προξενείο και η λέξη στο δρόμο τείνουν να διαφέρουν, όλοι συμφωνούν ότι ένα ορισμένο επίπεδο smarts είναι το κλειδί για να μένεις ασφαλείς στην Κεντρική Αμερική. Πολλά από αυτά βράζουν στην κοινή λογική. Εάν αποφύγετε καταστάσεις που θα μπορούσαν να σας βάλουν σε προφανή κίνδυνο - όπως το περπάτημα μόνος του σε μια απειλητική γειτονιά αργά το βράδυ - οι πιθανότητες είναι σίγουρα υπέρ σας.

Εάν μετά την ανάγνωση αυτού δεν είστε σίγουροι για την επίσκεψη στην περιοχή από το φόβο ότι δεν έχετε ασφαλείς και αξέχαστες διακοπές, θα πρέπει να ελέγξετε τους παρακάτω συνδέσμους. Θα σας μεταφέρουν σε αντικείμενα γεμάτα με συμβουλές ταξιδιού ειδικά για κάθε χώρα.

Άρθρα σχετικά με την ασφάλεια στην Κεντρική Αμερική ανά χώρα

Αν θέλετε περισσότερες απόψεις, διαβάστε κριτικές για τους ταξιδιώτες που έχουν πάει στην πόλη που θέλετε να επισκεφθείτε. Υπάρχουν τόνοι σε όλο το διαδίκτυο!

Έχετε επισκεφθεί ποτέ την περιοχή; Ποια ήταν η εμπειρία σου; Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για άλλους αναγνώστες να είναι σε θέση να διαβάσουν τα πάντα για το ταξίδι σας και αν είχατε μια καλή ή κακή εμπειρία.

Επεξεργασμένο από: Marina K. Villatoro