Απαιτήσεις εισόδου για την Κεντρική Αμερική

Πληροφορίες για τις θεωρήσεις και τα διαβατήρια της Κεντρικής Αμερικής

Αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικές πληροφορίες, διαβάστε προσεκτικά εάν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

Όλες οι χώρες της περιοχής απαιτούν διαβατήριο έγκυρο για τουλάχιστον έξι μήνες από την είσοδο στη χώρα. Εάν ταξιδεύετε σε μια χώρα της Κεντρικής Αμερικής από περιοχή που κινδυνεύει από κίτρινο πυρετό (όπως η περιοχή Kuna Yala του Παναμά), θα χρειαστεί επίσης να δώσετε πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικά για κάθε μία από αυτές.

Απαιτήσεις εισόδου για την Κεντρική Αμερική

1. Απαιτήσεις εισόδου για την Κόστα Ρίκα

Όλοι οι ταξιδιώτες χρειάζονται έγκυρο διαβατήριο για να εισέλθουν στην Κόστα Ρίκα, ιδανικά με περισσότερους από έξι μήνες που έχουν απομείνει και άφθονες κενές σελίδες. Η Visa δεν απαιτείται από τους Αμερικανούς, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν διαμένουν λιγότερες από 90 ημέρες. Εάν σκοπεύετε να παραμείνετε περισσότερο, θα πρέπει να βγείτε από την Κόστα Ρίκα για τουλάχιστον 72 ώρες πριν επανεισέλθετε στη χώρα. Οι τουριστικές βίζες για τους υπηκόους άλλων χωρών είναι 52 δολάρια ΗΠΑ. Από τεχνική άποψη οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι έχουν πάνω από $ 500 ΗΠΑ στον τραπεζικό τους λογαριασμό κατά την είσοδο, αλλά αυτό σπάνια ελέγχεται.

2. Απαιτήσεις εισόδου για την Ονδούρα
Όλοι οι ταξιδιώτες χρειάζονται έγκυρο διαβατήριο για την είσοδο στην Ονδούρα, που ισχύει για τουλάχιστον τρεις μήνες μετά την ημερομηνία εισόδου, καθώς και ένα εισιτήριο επιστροφής. Στο πλαίσιο της Συμφωνίας Ελέγχου των Συνόρων της Κεντρικής Αμερικής (CA-4), η Ονδούρα επιτρέπει στους ταξιδιώτες να ταξιδεύουν από και προς τη Νικαράγουα, το Ελ Σαλβαδόρ και τη Γουατεμάλα για διάστημα έως και 90 ημερών χωρίς να ασχολούνται με τις διαμετακομιστικές διατυπώσεις στα σύνορα.

3. Απαιτήσεις εισόδου για το Ελ Σαλβαδόρ
Όλοι οι ταξιδιώτες χρειάζονται διαβατήριο για είσοδο στο Ελ Σαλβαδόρ, που ισχύει τουλάχιστον έξι μήνες μετά την ημερομηνία εισόδου, καθώς και ένα εισιτήριο επιστροφής. Οι υπήκοοι του Καναδά, της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και των ΗΠΑ πρέπει να αγοράσουν μια τουριστική κάρτα για $ 10 ΗΠΑ κατά την είσοδο, που ισχύει για 30 ημέρες. Οι Αυστραλοί και Βρετανοί υπήκοοι δεν χρειάζονται θεώρηση.

Το Ελ Σαλβαδόρ συμμετέχει στη Συμφωνία Ελέγχου των Συνόρων της Κεντρικής Αμερικής (CA-4), επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να ταξιδεύουν εύκολα μέσω της Νικαράγουας, του Ελ Σαλβαδόρ και της Γουατεμάλας για διάστημα έως και 90 ημερών.

4. Απαιτήσεις εισόδου για τον Παναμά
Όλοι οι ταξιδιώτες χρειάζονται ένα διαβατήριο για να εισέλθουν στον Παναμά, το οποίο ισχύει για ένα ελάχιστο διάστημα έξι μηνών. Περιστασιακά, οι ταξιδιώτες ενδέχεται να χρειαστεί να αποδείξουν το εισιτήριο επιστροφής και τουλάχιστον 500 δολάρια ΗΠΑ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Οι κάτοικοι των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και του Καναδά εκδίδουν τουριστικές κάρτες για διαμονές έως 30 ημερών. Το κόστος είναι $ 5 ΗΠΑ και συχνά περιλαμβάνεται στο διεθνές αεροπορικό εισιτήριο.

5. Απαιτήσεις εισόδου για τη Γουατεμάλα
Όλοι οι ταξιδιώτες χρειάζονται ένα διαβατήριο για να εισέλθουν στη Γουατεμάλα, ισχύουν για ένα ελάχιστο για έξι μήνες. Η Γουατεμάλα είναι επίσης μέρος της Συμφωνίας Ελέγχου των Συνόρων της Κεντρικής Αμερικής (CA-4), που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες μπορούν να παραβλέψουν τις διατυπώσεις κατά τη διέλευση από τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ και τη Νικαράγουα για μέχρι και 90 ημέρες ταξιδιού.

6. Απαιτήσεις εισόδου για το Μπελίζ
Όλοι οι ταξιδιώτες χρειάζονται έγκυρο διαβατήριο για να εισέλθουν στο Μπελίζε, καλό για έξι μήνες μετά την ημερομηνία άφιξης. Ενώ οι ταξιδιώτες υποτίθεται ότι έχουν επαρκή κεφάλαια για την είσοδο - επαρκές νόημα τουλάχιστον $ 60 ΗΠΑ ανά ημέρα της διαμονής σας - δεν ζητείται ποτέ ποτέ απόδειξη.

Όλοι οι τουρίστες και οι πολίτες της Μπελίζεζαν υποχρεούνται να πληρώσουν ένα τέλος εξόδου $ 39,25 ΗΠΑ. αυτό συνήθως περιλαμβάνεται στο αεροπορικό εισιτήριο για Αμερικανούς ταξιδιώτες.

7. Απαιτήσεις εισόδου για τη Νικαράγουα
Όλοι οι ταξιδιώτες χρειάζονται έγκυρο διαβατήριο για να εισέλθουν στη Νικαράγουα. για όλες τις χώρες εκτός από τις ΗΠΑ, το διαβατήριο πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον έξι μήνες. Οι ταξιδιώτες μπορούν να λάβουν τουριστικές κάρτες κατά την άφιξή τους για $ 10 ΗΠΑ, καλές για μέχρι 90 ημέρες. Η Νικαράγουα είναι το νοτιότερο μέρος της Συμφωνίας Ελέγχου των Συνόρων της Κεντρικής Αμερικής (CA-4), που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να εισέλθουν και να εισέλθουν από τη Νικαράγουα, την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ και τη Γουατεμάλα χωρίς να περάσουν διατυπώσεις μετανάστευσης στα σύνορα για διάστημα έως και 90 ημερών. Ο φόρος αναχώρησης είναι $ 32 ΗΠΑ.

Επεξεργασμένο από: Marina K. Villatoro