Όλα για την Ασφάλεια Ταξιδιών στη Γουατεμάλα

Εάν κάνετε έρευνα, ίσως γνωρίζετε ότι ενώ η συντριπτική πλειονότητα των ταξιδιωτών στη Γουατεμάλα έχουν διακοπές χωρίς προβλήματα, το έγκλημα είναι πράγματι σε εξέλιξη στη Γουατεμάλα, ειδικά στην πόλη της Γουατεμάλας. Η κλοπή είναι κοινή στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ειδικά μεταξύ μεγάλων πόλεων. Ένοπλες ληστείες και βιασμοί είναι επίσης σε άνοδο.

Πολλοί αλλοδαποί ζουν στη χώρα χωρίς πρόβλημα. Οι πραγματικά επικίνδυνοι άνθρωποι τείνουν να παρατηρούν μόνο τους ντόπιους με μια επιχείρηση.

Aall που χρειάζεστε είναι κάποια κοινή λογική και δεν περπατάτε μόνοι ή σε μοναχικές θέσεις τη νύχτα.

Εν κατακλείδι, ναι, υπάρχει έγκλημα και συμμορίες, αλλά είναι το ίδιο σε κάθε άλλο μέρος του κόσμου. Απλά μην βγείτε έξω από το ακριβό κόσμημά σας, το πορτοφόλι σας και την επαγγελματική κάμερα και θα είστε εντάξει.

Οι περιοχές που πρέπει να αποφύγετε

Αν βρίσκεστε στην πόλη της Γουατεμάλας, θα συνιστούσα να μην επισκεφθείτε τη Ζώνη 1. Αυτό είναι όπου βρίσκονται τα περισσότερα τερματικά λεωφορείων, ιστορικά μνημεία και φθηνά ξενοδοχεία. Ωστόσο, είναι επίσης μια ιδιαίτερα φτωχή και επικίνδυνη περιοχή της πρωτεύουσας. Η κεντρική αγορά στοχεύει επίσης περισσότερο από το μερίδιό της στην κλοπή. Σε αυτό, έχετε μια πραγματική πιθανότητα να ληστέψει με το όπλο.

Αν θέλετε να απολαύσετε τη φύση, να εξερευνήσετε τα δάση, να πετάξετε ηφαίστεια ή να ψάξετε για καταρράκτες πηγαίνετε ΠΑΝΤΑ ως μέρος μιας περιήγησης με μια ομάδα. Είναι επίσης καλύτερο να αποφεύγετε περιηγήσεις από μεμονωμένους ανθρώπους ή να πάτε μόνοι σας.

οι ξενόγλωσσες εταιρείες συνήθως γνωρίζουν πού χρειάζονται συνοδεία της αστυνομίας και έχουν συνδέσεις με τους ντόπιους, ώστε να μην ληστέψουν.

Τέλος, και αυτό είναι ίσως κάτι που πρέπει να κάνετε όλη τη Λατινική Αμερική, τουλάχιστον, αποφύγετε τις μοναχικές περιοχές τη νύχτα.

Ασφάλεια και Αστυνομία

Στη Γουατεμάλα, η αστυνομική δύναμη είναι νέα και ανεπαρκής, και το δικαστικό σύστημα είναι υπερπληθυσμένο και αναποτελεσματικό.

Πιθανότατα θα πρέπει να είστε πάντοτε στη φρουρά σας εάν σταματήσετε ποτέ από ένα, μόνο στην περίπτωση. Αλλά παραμείνετε ευγενικοί. Επειδή υπάρχουν μερικές ιστορίες διεφθαρμένων, αλλά οι περισσότερες είναι ωραίες και χρήσιμες.

Εάν συναντήσετε έναν συμπαθητικό που δεν ζητά τίποτα ενώ είναι χρήσιμος, να τους αγοράσετε μια σόδα ή ένα σνακ (μην τους δώσετε χρήματα). Με αυτόν τον τρόπο τα ενθαρρύνετε να παραμείνουν ωραία.

Ορισμένες περισσότερες συμβουλές για να μένετε ασφαλείς

Σημαντικές επαφές

Η κύρια συμβουλή είναι να απολαύσετε το χρόνο σας στη Γουατεμάλα. Η πιθανότητα να ληστέρουν, πόσο μάλλον θανατώνονται είναι εξαιρετικά χαμηλές.

Επεξεργάστηκε από την Marina K. Villatoro