Η Χρυσή Περίοδος σε Albuquerque

Βρείτε τη Χιλή

Η ψήσιμο στη Χιλή στο Albuquerque έρχεται με την εποχή της συγκομιδής, και όσοι αγαπούν το καλό φαγητό αγαπούν αυτό το ετήσιο γεγονός. Κάθε Αύγουστο μέχρι το Σεπτέμβριο, ξεκινά το ψήσιμο των Χιλή, φέρνοντας μαζί του όχι μόνο το νόστιμο φαγητό της Χιλής αλλά και μια γιορτή για τις αισθήσεις. Καλώς ήρθατε στην εποχή της συγκομιδής στο Albuquerque, όπου το ψήσιμο της Χιλής είναι κάτι σαν μια θρησκεία.

Χιλή Συγκομιδή = Ψήσιμο Chiles

Κατά την εποχή της συγκομιδής της Χιλή, τα ψωμιά ψήνονται έτσι ώστε τα δέρματα να αφαιρούνται εύκολα, καθιστώντας το καλύτερο φαγητό τσίλι.

Σε ολόκληρη την περιοχή του Albuquerque, εμφανίζονται παντού οι εποχιακοί σταθμοί ψησίματος της Χιλής.

Τα τοπικά καταστήματα παντοπωλείων, οι αγροτικές αγορές και οι μικρές οδικές πλαγιές παρουσιάζουν τα ανοιχτά κλουβιά μαύρου σύρματος που στρέφονται, ενώ μια φλόγα προπανίου θερμαίνει τα τσιπούρα που πέφτουν στο εσωτερικό τους. Ο ήχος που τρεμοπαίζει το αέριο προπάνιο ξεδιπλώνεται ακολουθούμενος από το χτύπημα, το τράνταγμα και το στύψιμο των καβουρδισμένων ψαριών, καθώς ρίχνουν τα δέρματά τους. Κάποιος στέκεται δίπλα στον κλωβό και γυρίζει το κυλινδρικό τύμπανο για να εξασφαλίσει ότι οι λοβοί της Χιλής θερμαίνονται σε κάθε πλευρά. Αυτό εξασφαλίζει ότι το δέρμα θα φουσκώσει, το οποίο θα επιτρέψει την αποκομιδή του κελύφους μέχρι τη νόστιμη σάλια του Χιλ. Η μυρωδιά του ψήσιμου Χιλιού είναι διαφορετική από κάθε άλλη και εμείς για κάποιον δεν μπορούμε ποτέ να φτάσουμε αρκετά. Έχουμε φτάσει μέχρι τα φρυγανιέρες ακόμη και όταν δεν χρειαζόμαστε χιλή, απλά για να πάρουμε ένα whiff.

Είμαστε ένας τεράστιος πιστός στις τοπικές τροφές που καλλιεργούνται για μια τοπική κοινότητα. Με μια τεράστια γεωγραφική βάση, το τοπικό του Νέου Μεξικού επεκτείνεται περισσότερο από αυτό των άλλων κρατών.

Αλλά στο Albuquerque κατά τη διάρκεια της συγκομιδής του Χιλιέ, οι χυλοπίτες που καλλιεργούνται και μεταφέρονται από το νότιο Hatch, το Νέο Μεξικό, φτάνουν στα καταστήματα και τα καταστήματα όπου οι άνθρωποι αγοράζουν φαγητό και αρχίζει το ψήσιμο. Οι λαοί μπορούν να αγοράσουν τα ψωμιά τους σε διάφορες ποσότητες, από λίγα κιλά έως ολόκληρους σάκους 50 λιβρών. Οι Chiles ψήνονται και σκουπίζονται για να σκοντάψουν το σπίτι, όπου αρχίζει η τελική επεξεργασία.

Βρείτε τα τοπικά ψησταριέρες σας

Κατά τη διάρκεια της περιόδου ψησίματος, τα chiles είναι άφθονα. Βρείτε μια υπαίθρια αγορά αγροτών αν σας αρέσει να βοηθάτε τον τοπικό μικρό αγρότη. Ή επισκεφθείτε μικρά αγροκτήματα όπως οι αγροικίες Wagner στο Corrales. Το Wagner's έχει όχι μόνο ψωμί αλλά και άλλα εποχιακά φρούτα και λαχανικά.

Οι αλυσίδες τροφίμων, όπως οι Smith's, Lowe's, οι Ηλιόσπορες και τα Whole Foods, φέρουν επίσης τα νόστιμα λοβό. Μπορείτε επίσης να τα βρείτε σε εσωτερικές αγροτικές αγορές σε όλη την πόλη. Το La Montanita Co-op προσφέρει τοπικά και οργανικά chiles. Όπου αποφασίζετε να αγοράσετε τα δικά σας, τα chiles είναι βέβαιο ότι θα είναι νόστιμα.

Φρύξη στο σπίτι

Το ψήσιμο των δικών σας σπιτιών ή μόνο μερικών από το κατάστημα δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερο. Τηγανίστε τα στην εξωτερική σχάρα, ακριβώς πάνω στο ταψί. Τυλίξτε τους καθώς φουσκώνουν, στη συνέχεια επεξεργαστείτε όπως προτείνεται παρακάτω.

Μόλις οι λοβοί ψήνονται

Έτσι, έχετε αποφασίσει να πάρετε το βύθισμα αυτό το έτος και να αγοράσετε μια τεράστια τσάντα 20 λιβρών. Ποιο είναι το επόμενο? Λοιπόν, εδώ αρχίζει η διασκέδαση. Αγοράστε ένα ζευγάρι από λεπτά πλαστικά γάντια εάν δεν είστε συνηθισμένοι να ξεφλουδίζετε chiles. Δεν τα χρησιμοποιούμε, αλλά επεξεργαζόμαστε μικρές εγχώριες παρτίδες και γνωρίζουμε αρκετά ώστε να μην αγγίζουμε το πρόσωπο ή τα μάτια μου, όπου μπορεί να καεί το χολί έλαιο. Έχετε πολλές τσάντες κατάψυξης μεγέθους quart σε ετοιμότητα.

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τα ψιλοκομμένα ψιλοκομμένα σε σακούλες χωρίς να τα ξεφλουδίσετε. Τότε θα τους ξεφλουδίσετε καθώς βγαίνουν από την κατάψυξη και αποψυχθούν, μία τσάντα κάθε φορά.

Τα ψημένα ψιλοκομμένα ψιλοκομμένα φλούδα εύκολα Που εργάζεστε πάνω από το νεροχύτη, αφαιρέστε τα δέρματα και τοποθετήστε μερικές λοβούς σαλάτας στη σακούλα. Ξαπλώστε την τσάντα επίπεδη στον πάγκο, έτσι ώστε να στοιβάζονται εύκολα στην κατάψυξη.

Μας αρέσει να τοποθετούμε περίπου το ένα τρίτο μιας τσάντας γεμάτης λοβό σε κάθε τσάντα. Κάθε εβδομάδα, θα τραβήξω μια τσάντα από την κατάψυξη και θα τη χρησιμοποιήσω στην εβδομαδιαία μαγειρική. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να κόψουν τα ψωμιά τους πριν από την κατάψυξη. Ό, τι προτιμάτε, το καθένα λειτουργεί εξίσου καλά. Θεωρώ ότι είναι ευκολότερο να επεξεργαστούν τα chiles καθώς τα χρησιμοποιούμε.

Κόκκινο ή Πράσινο;

Οι νέοι Μεξικανοί αγαπούν αυτήν την ερώτηση. Είναι φιλοσοφική στη φύση και είναι το επίσημο κρατικό ερώτημα γιατί το αγαπάμε τόσο πολύ. Όταν παραγγέλνετε νέα μεξικάνικα πιάτα σε εστιατόρια, θα σας ρωτήσω αν θέλετε κόκκινο ή πράσινο Χιλή.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο;

Τα ψημένα ψωμιά που αγοράζονται στα μαύρα κλουβιά σύρμα θα είναι πράσινα chiles. Έχουν παχιά σάρκα που κρατά καλά για γέμιση με τυρί ή άλλα είδη διατροφής (οι δυνατότητες είναι ατελείωτες!). Οι ντόπιοι θα σας πουν ότι ανάλογα με τις εποχιακές μεταβλητές όπως η βροχόπτωση και η θερμοκρασία, η Χιλή θα είναι ηπιότερη ή πιο ζεστή από τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά τα εμπορικά λοβό που αγοράζονται στην τοπική αγορά είναι πιθανό να είναι ήπια έως μέτρια σε θερμότητα και εάν ανησυχείτε ότι μπορεί να είναι πολύ πικάντικα, ρωτήστε τον πωλητή.

Η πράσινη Χιλή είναι απλά όχι τόσο μακριά κατά τη διαδικασία ωρίμανσης, όπως το κόκκινο chile pod. Η κόκκινη Χιλή τείνει να έχει μια πιο ήπια γεύση, αλλά όχι πάντα. Μας αρέσει το κόκκινο για μαγείρεμα σάλτσες enchilada και πράσινο για να ρίχνουμε πιάτα όλη την εβδομάδα. Ο καθένας έχει τα αγαπημένα, όλα για καλούς λόγους.