Οι Κρεμαστές Ristras του Νέου Μεξικού

Οι χορδές πιπεριάς της Χιλής είναι εικονικές για το κράτος

Ένα ταξίδι στο Νέο Μεξικό διαθέτει πολλά αξιοθέατα μοναδικά για τη νοτιοδυτική και την ισπανική κληρονομιά: κτίρια και σπίτια από σπίτια. mesa, βουνά και υψηλή έρημο. Μεγάλα ηλιοβασιλέματα ουρανού? Ένδεκα κοσμήματα και βιοτεχνίες της Αμερικής. και του ρίστου. Τι είναι το ristras, ρωτάς; Εάν ήσασταν στο Land of Enchantment, και ειδικά στο Albuquerque και τη Santa Fe, σχεδόν σίγουρα έχετε δει ένα ristra, αλλά ίσως να μην γνωρίζετε το σωστό όνομα γι 'αυτό.

Ένα ristra είναι μια σειρά από αποξηραμένα τσίλι, σκόρδο ή άλλα τρόφιμα. Αλλά στο Νέο Μεξικό, όταν οι άνθρωποι μιλάνε για ένα ristra, μιλάνε για τη σειρά των κόκκινων λοβών της Χιλς Χίτιλ που μπορεί να βρεθεί να κρέμονται σαν διακοσμητικά σε πολλά νέα σπίτια του Μεξικού, ειδικά εκείνα που είναι κατασκευασμένα από κοτσάνι.

Ristras ως Διακόσμηση

Οι ψαράδες ψαριών πωλούνται στις αγορές των αγροτών και είναι εποχιακά φρέσκα στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου. Οι Ristras λέγεται ότι φέρνουν τόσο καλή υγεία όσο και καλή τύχη σε όσους τους κρεμούν στο σπίτι τους.

Θα δείτε κόκκινο chila ristras σε όλο το Νέο Μεξικό που χρησιμοποιείται ως διακόσμηση. Συχνά κρέμονται στις μπροστινές βεράντες και στις πύλες ως ευχάριστο καλωσόρισμα. Μπορούν επίσης να κρεμαστούν σε κουζίνες, όπου τα chiles μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως απαιτείται ή να παραμείνουν για πολλά χρόνια σαν αποξηραμένη διακόσμηση. Αγοράστε έναν για τον εαυτό σας να κρεμάσετε στη βεράντα ή στην κουζίνα σας. είναι ένα εικονικό αναμνηστικό ενός ταξιδιού στο Νέο Μεξικό.

Οι κόκκινες λοβούς της Χιλής ξεκινούν ως πράσινα λοβό χιλίων, αλλά αφήνονται για πολύ καιρό στο αμπέλι και αυτό τους επιτρέπει να γίνουν κόκκινα.

Μόλις ήταν κόκκινα, συλλέχτηκαν και σπάστηκαν με σπάγκο πάνω σε ένα σχοινί ristra για να σχηματίσουν αυτή τη εικονική διακόσμηση.

Σχετικά με την Chiles

Οι τσίλι αποτελούν μέρος του γένους Capsicum στην οικογένεια των φυτών. Άλλες νύχτες είναι ντομάτες, μελιτζάνα και πατάτες. Οι τσίλι είναι ένας τύπος πιπεριού, οπότε ο όρος "πιπέρι τσίλι". Δεν σχετίζονται με μαύρο πιπέρι, αλλά σχετίζονται με άλλες πιπεριές, οι οποίες περιλαμβάνουν γλυκές πιπεριές, jalapenos και πικάντικες habaneros.

Η Νέα Μεξικάνικη Χιλή, η οποία καλλιεργείται σε ολόκληρη την πολιτεία αλλά είναι πιο γνωστή από το Hatch, Νέο Μεξικό, είναι συνήθως μια ποικιλία Anaheim. Συχνά ονομάζεται Χιτ Χίτλ.

Chiles είναι τόσο σημαντικό για την πολιτεία του Νέου Μεξικού ότι υπάρχει μια πανταχού παρούσα ερώτηση σε όλη την πολιτεία: κόκκινο ή πράσινο, που σημαίνει, θα θέλατε κόκκινο ή πράσινο Χιλή με το γεύμα σας. Υπάρχουν πολλοί τύποι καυτών πιπεριών τσίλι .

Υπάρχει κάποια διαμάχη σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λεχθεί η λέξη "τσίλι". Το νέο λεξικό του κόσμου του Webster το δηλώνει "τσίλι" για όλους τους τύπους εκτός από την ποικιλία Hatch που καλλιεργείται στο Νέο Μεξικό, η οποία λέγεται "chile". Η Χιλή είναι η ισπανική ορθογραφία της λέξης. Οι νέοι Μεξικανοί όλοι το γράφουν με ισπανικό τρόπο και έτσι θα το δείτε στα μενού ή στις λιανικές λίστες εκεί.