Ο οδηγός γειτονιάς της Άλμπικερκε

Η υψηλή έρημος είναι μια προγραμματισμένη κοινότητα που χτίζεται γύρω από ένα όραμα της διατήρησης και της βιωσιμότητας. Η φυσική γη γύρω από κάθε σπίτι διατηρείται και παραμένει αδιατάρακτη. Στα 6,160 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, η περιοχή είναι 1000 πόδια πάνω από το Rio Grande . Η φυσική βλάστηση περιλαμβάνει αλεπού και φυσικά λουλούδια, με τη διατήρηση του νερού ως βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας της κοινότητας. Τα κτίρια είναι δομημένα ώστε να ταιριάζουν στο περιβάλλον.

Όπως και το Mesa del Sol προς τα νότια, οραματίστηκε με ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Η υψηλή έρημος χτίστηκε με την ιδέα ότι η ανάπτυξη πρέπει να πραγματοποιείται μέσα στο φυσικό της περιβάλλον. Έχει περιοριστικές συμφωνίες που προδιαγράφουν το σχεδιασμό και τα πρότυπα κατασκευής για να εξασφαλίσουν ότι θα παραμείνει μια βιώσιμη κοινότητα με συνεκτική εμφάνιση. Η δέσμευση της κοινότητας για διατήρηση μιας φυσικής ισορροπίας αποδεικνύεται και από τις δύο καταχωρίσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν γλυπτά γάμμα γρασίδι. Gamma γρασίδι μπορεί να βρεθεί στο φυσικό τοπίο, μαζί με φασκόμηλο της ερήμου, pinon, και άλλα μητρική φυτά. Μονοπάτια και μονοπάτια πεζοπορούν στο έδαφος, επιτρέποντας στους κατοίκους να τρέχουν, να περπατούν και να κάνουν συντομεύσεις.

Με την εξασθένιση του νερού στα νοτιοδυτικά, οι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη της High Desert εφάρμοσαν τεχνικές συγκομιδής νερού που βοηθούν στη διατήρηση μιας διαρκούς παροχής νερού. Η συντήρηση μπορεί επίσης να βρεθεί στον τρόπο προσανατολισμού των κτιρίων και στη δημιουργία δομών με σωστή θερμική μάζα.

Η κοινότητα της High Desert έχει επίσης δεσμευτεί να διατηρήσει τον ανοιχτό χώρο της. Οι αρροόες διατηρούνται σε σχεδόν φυσικές συνθήκες. Οι οικοδομικές παρτίδες παραμένουν αδιατάρακτες πέρα ​​από τα ίδια τα κτίρια και τα πρότυπα φωτισμού ελαχιστοποιούν την ελαφριά ρύπανση, επιτρέποντας την θέα των αστεριών καθώς και τη νυχτερινή θέα της πόλης κάτω.

Η κοινότητα της High Desert του Albuquerque βρίσκεται ανατολικά της λεωφόρου Tramway Boulevard, που βρίσκεται στους πρόποδες των ορέων της Sandia στα βορειοανατολικά ύψη του Albuquerque. Συνορεύει κατά προσέγγιση με το Arroyo del Oso προς τα νότια και με τον ανοικτό χώρο Elena Gallegos στα βόρεια του.

Να πάρει εκεί

Υπάρχουν δύο είσοδοι στην κοινότητα της High Desert. Πάρτε το τραμ προς την Ισπανία και πηγαίνετε ανατολικά στην Ισπανία προς τα βουνά. Η άλλη είσοδος από το Tramway βρίσκεται στην Ακαδημία. Η Ακαδημία Commuter, Route 93 για το λεωφορείο της πόλης, ξεκινά από την Ισπανία και το Tramway. Η νότια γραμμή διασχίζει τα βορειοανατολικά ύψη του Albuquerque και τελειώνει στο κέντρο μεταφορών Alvarado στο First and Central, στο κέντρο της πόλης. Συνδέεται με άλλες γραμμές λεωφορείων κατά μήκος της διαδρομής.

Ακίνητα

Η High Desert διαθέτει προσαρμοσμένες κατοικίες σε μεγάλες παρτίδες, σε κατοικημένες κοινότητες και σπίτια διαμερισμάτων. Κάθε χωριό της High Desert έχει ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στυλ στη νοτιοδυτική γλώσσα. Τα έθιμα σπίτια κυμαίνονται στην τιμή από τα μέσα της δεκαετίας του '60 σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια. Τα χωριά και οι ενώσεις διαθέτουν μοναδικά στοιχεία, όπως το The Legends, το οποίο έχει στοιβάζονται πέτρα τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι του, ή το Chaco Compound, το οποίο διαθέτει πεζοδρόμια μπροστά και είσοδο γκαράζ από το πίσω μέρος του σπιτιού.

Πάρκα και κήποι

Με την Sandias ως σκηνικό, η κοινότητα της High Desert ταιριάζει στο φυσικό τοπίο επειδή σχεδιάστηκε προσεκτικά να το κάνει. Διαθέτει xeriscaping, ή χαμηλή χρήση νερού, με τη χρήση φυσικών φυτών. Τα πολυάριθμα μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας προωθούν έναν ενεργό τρόπο ζωής. Υπάρχουν πάνω από μια ντουζίνα χωριά στην Υψηλή Έρημο, το καθένα με ξεχωριστό αρχιτεκτονικό στυλ.

Το High Desert Park είναι ένα πάρκο 10 στρεμμάτων που συντηρείται από την πόλη του Albuquerque και βρίσκεται ακριβώς ανατολικά του Tramway off Academy. Το πάρκο περιλαμβάνει εξοπλισμό παιδικής χαράς και μονοπάτια πεζοπορίας. Υπάρχουν επίσης πολλά πάρκα που διατηρεί η High Desert. Το Lauda Miles Medara Memorial Park είναι ένα πάρκο εννέα στρεμμάτων που επικεντρώνεται γύρω από μια λίμνη συλλογής νερού καταιγίδας κατά μήκος του Pino Arroyo. Ένα νερό kiva και νερό συγκομιδή κήπο βρίσκονται στη γωνία της Ισπανίας και Imperata.

Το kiva παρέχει στην κοινότητα ένα χώρο για να δει τη διαδικασία της συγκομιδής του νερού. Υπάρχουν επίσης μικρότερα πάρκα που βρίσκονται σε όλη την κοινότητα σε μεμονωμένες κοινότητες.