Επανεξέταση της Honey Homes Pot Homes

Μοντέρνες βίλες που βρίσκονται μέσα σε μια καλλιέργεια καφέ των 225 στρεμμάτων στο Coorg

Το Honey Pot Homes είναι μια ευχάριστη homestay που περιβάλλεται από τις φυτείες καφέ του Coorg, στο νότιο Karnataka. Το homestay έχει ως στόχο να προσφέρει στους επισκέπτες σύγχρονες ανέσεις και ανέσεις μέσα σε μια ζούγκλα ρύθμιση, και σίγουρα δεν απογοητεύει.

Θέση και ρύθμιση

Για τους λάτρεις του καφέ, δεν είναι πολύ καλύτερα από αυτό! H Homestay Honey Pot Homes βρίσκεται ακριβώς στη μέση ενός κτήματος καφέ 225 στρεμμάτων στο Coorg.

Η homestay βρίσκεται σε 5-10 λεπτά με το αυτοκίνητο από την κύρια πόλη Madikeri της περιοχής και τα γύρω αξιοθέατα της, και είναι καλύτερα αν έχετε τη δική σας μεταφορά.

Το Coorg, επίσης γνωστό ως Kodagu, είναι μια καταπράσινη και καταπράσινη ορεινή περιοχή που εκτείνεται πάνω από 4.000 χιλιόμετρα κατά μήκος των δυτικών Ghats του Karnataka και διαχωρίζεται από την Κεράλα από τη σειρά Brahmagiri. Είναι πιο εύκολα προσβάσιμο από το κοντινό Mysore ή Bangalore . Η περιοχή είναι γνωστή για τις φυτείες καφέ της, οι οποίες συνεισφέρουν περίπου το 60% της παραγωγής καφέ στην Ινδία.

Honey Pot Homes και το κτήμα καφέ και μπαχαρικών στο οποίο βρίσκεται βρίσκεται στην ιδιοκτησία και λειτουργεί από μια πολύ φιλόξενη και ζεστή οικογένεια Shamveel Nizam, τον αδερφό του Faisal Siddique και τις συζύγους τους Ruhi και Taranum. Είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένοι και δραστήριοι στην τοπική κοινότητα και έχουν μακρά ιστορία με τη φύτευση του καφέ. Ήταν στην οικογένειά τους για περισσότερα από 150 χρόνια.

Ακόμα κι αν δεν είστε fan του καφέ, Honey Pot Homes έχει ακόμα πολλά να προσφέρει. Η γαλήνια ατμόσφαιρά του κυριαρχείται από τους καταπραϋντικούς ήχους της φύσης - την έντονη τσίμπημα των γρύλων, τα μελωδικά τραγούδια πουλιών και την περιβάλλουσα βροχή στην οροφή κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων . Αυτό κάνει την homestay έναν επιθυμητό προορισμό για χαλάρωση και αναζωογόνηση.

Τα σπίτια

Το Honey Pot Homes διαθέτει τρία αρχιτεκτονικά σχεδιασμένα σπίτια, τα οποία χτίστηκαν το 2007. Τα σπίτια βρίσκονται σε ένα μικρό συγκρότημα, σε μικρή απόσταση από την κατοικία των φιλοξενουμένων.

Οι οικοδεσπότες μου είπαν ότι έχουν άδεια για πέντε κατοικίες στην ιδιοκτησία τους, αλλά θα ήθελαν πρώτα να αποκτήσουν κάποια εμπειρία φιλοξενίας. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν να χτιστούν τα υπόλοιπα σπίτια. Βρήκα την homestay να είναι πολύ επαγγελματική. Είναι προφανώς δημοφιλές επίσης, καθώς όλες οι εξοχικές κατοικίες ήταν κατειλημμένες κατά τη διάρκεια του χρόνου που ήμουν εκεί.

Κάθε ένα από τα σπίτια έχει μια μπροστά βεράντα μπροστά, η οποία οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν έξω. Επιπλέον, υπάρχει μια πλακόστρωτη κοινόχρηστη αυλή μπροστά από τα σπίτια, που είναι ελκυστικά επιπλωμένα με τραπέζια, καρέκλες και μεγάλες ομπρέλες. Μου άρεσε πραγματικά να χαλαρώσω και να διαβάζω το βιβλίο μου εκεί.

Τα φυτά καφέ είναι τόσο κοντά που σχεδόν βουρτσίζουν τις πλευρές των σπιτιών και προεξέχουν την κοινόχρηστη αίθριο.

Στο εσωτερικό, τα ευρύχωρα και μοντέρνα σπίτια είναι διακοσμημένα σε ζεστά, πλούσια χρώματα. Τα πλαισιωμένα μικρογραφικά αντίγραφα των σπαθιών που φέρουν οι Κοδαβάς (οι φυλετικοί άνθρωποι της περιοχής) είναι ένα στοχαστικό χαρακτηριστικό και υπαινιγμός για την ενδιαφέρουσα ιστορία της περιοχής.

Ωστόσο, το καθοριστικό χαρακτηριστικό των εξοχικών σπιτιών είναι η σοφίτα τους - ηλιόλουστη περιοχή, η οποία φιλοξενεί επιπλέον δύο άτομα, προσβάσιμα από μια μικρή εσωτερική σκάλα.

Αυτό κάνει τα Honey Pot Homes μια εξαιρετική επιλογή για οικογένειες ή φίλους που ταξιδεύουν μαζί, που θα ήθελαν να παραμείνουν στο ίδιο δωμάτιο, αλλά διατηρούν ακόμα την ιδιωτική τους ζωή.

Οι τιμές είναι 4.000 ρουπίες ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα σε ένα εξοχικό σπίτι, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού.

Γεύματα και Τρόφιμα

Το φαγητό στο Honey Pot Homes είναι φρέσκο, νόστιμο και φτιαγμένο στην τάξη. Τόσο ινδικό όσο και ηπειρωτικό φαγητό σερβίρεται, ανάλογα με το τι προτιμούν οι επισκέπτες. Ο νωπός καφές από το κτήμα συμπληρώνει την εξάπλωση.

Ένα από τα πραγματικά δελεαστικά πράγματα για τα Honey Pot Homes είναι ότι προσφέρονται στους επισκέπτες μια ευρεία επιλογή εστιατορίων. Οι επιλογές περιλαμβάνουν στο σπίτι τους, κάτω από μια ομπρέλα στο κοινόχρηστο αίθριο, στο σπίτι των οικοδεσποτών ή στο δέντρο που βρίσκεται στο φυτό. Αυτό αναμφισβήτητα δίνει Honey Pot Homes ευρεία έκκληση. Τα παιδιά θα εκτιμήσουν το φαγητό στο σπίτι των δέντρων, όπως και ένα ρομαντικό ζευγάρι.

Οι οικοδεσπότες με πλησίασαν για τις μοναδικές εκπλήξεις γενεθλίων που προετοίμαζαν για τους καλεσμένους τους, οπότε κάθε ιδιαίτερη περίσταση στα Honey Pot Homes είναι βέβαιο ότι θα είναι αξέχαστες.

Δεδομένου ότι ταξίδευα μόνος, επέλεξα να τρώω με τους οικοδεσπότες στο σπίτι τους. Όχι μόνο με έκαναν να αισθάνομαι σαν ένα μέρος της οικογένειάς τους, αλλά έφυγαν από το δρόμο για να μαγειρέψουν μερικά από τα αγαπημένα μου τρόφιμα - το βόειο κρέας (το οποίο σπάνια τρώω στην Ινδία) και τα κάρυ. Μου έδωσαν επίσης ένα υπέροχο ψήσιμο σε ζυμαρικά με ινδική πινελιά. Θα έπρεπε να είναι το καλύτερο ψήσιμο ζυμαρικών που είχα φάει ποτέ!

Παροχές και Δραστηριότητες

Οι σύγχρονες ανέσεις που διατίθενται στο Honey Pot Homes περιλαμβάνουν ασύρματο Internet (στο σπίτι των φιλοξενουμένων και τη γύρω περιοχή) και δορυφορική τηλεόραση. Τα εξοχικά σπίτια είναι εξοπλισμένα με μηχανή για τσάι και καφέ, ζεστό νερό 24 ωρών και γεννήτρια για την διακοπή της τροφοδοσίας (ένα συνηθισμένο περιστατικό γύρω από το χρόνο των μουσώνων).

Οι οικοδεσπότες έχουν έναν πανέμορφο διαμορφωμένο κήπο μπροστά από το σπίτι τους, τον οποίο μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες. Υπάρχει επίσης μια μικρή παιδική χαρά για τα παιδιά, ενώ τα μικρά παιδιά των οικοδεσποτών βρίσκονται πάντα στην επιφυλακή για νέους συμπαίκτες.

Οι οικοδεσπότες πραγματοποιούν μια περιήγηση στην φυτεία καφέ κάθε απόγευμα στις 3:30 μ.μ. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μια περιήγηση με οδηγό μέσω της περιουσίας. Εκείνοι που μένουν στο Honey Pot Homes κατά τη διάρκεια της περιόδου συγκομιδής καφέ (Νοέμβριος - Φεβρουάριος) θα έχουν επίσης την ευκαιρία να λάβουν μέρος στη συγκομιδή. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα διασκεδαστική δραστηριότητα για παιδιά, τα οποία ανταμείβονται με σοκολατάκια για τη συμβολή τους.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη ζέστη τους γύρω από μια φωτιά το βράδυ.

Εάν οι επισκέπτες νιώθουν να απομακρυνθούν για περιήγηση στα αξιοθέατα, αυτό μπορεί εύκολα να διευθετηθεί. Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα στην περιοχή, όπως το Raja's Seat, το Abbey Falls, το Mercara Fort και το μοναστήρι του Nyingmapa του Θιβέτ. Ο Χρυσός Ναός του είναι απλά μαγευτικός.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους

Όπως συνηθίζεται στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν υπηρεσίες για σκοπούς αναθεώρησης. Ενώ δεν έχει επηρεάσει αυτή την αναθεώρηση, το About.com πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Ηθικής.