Κήπος Camping - Ο τελευταίος τρόπος να πάει Camping στη Βρετανία

Στις αρχές του 2012, το κάμπινγκ στον κήπο έμοιαζε να ξεκινάει ως ένας ιδιόμορφος, φιλικός, χαμηλού κόστους τρόπος να επισκεφθείτε τοποθεσίες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι μια απλή ιδέα. Βάλτε μαζί τους ανθρώπους που ψάχνουν για κάμπινγκ και οικονομικά καταλύματα κοντά σε σημαντικά αξιοθέατα ή ειδικές εκδηλώσεις με άλλους ανθρώπους που έχουν όμορφους κήπους (που μιλάμε για βράχια), είναι πρόθυμοι να νοικιάσουν από καιρό και voila, γάμοι που γίνονται στον ουρανό.

Αλλά για την Victoria Webbon, ιδρυτή του Camp in My Garden, η επιτυχημένη επιτυχία της απλής της ιδέας ήρθε σαν κάτι σαν σοκ. Όλα ξεκίνησαν όταν απολύθηκε (αυτό είναι και το Brit-speak, σημαίνει ότι απολύθηκε) από την εργασία της ως αγροτικός επιθεωρητής της National Trust και κοιτούσε γύρω για κάτι που έπρεπε να κάνει.

Μια νέα ιδέα

«Αγαπώ το κάμπινγκ », λέει, «και ήθελα να δημιουργήσω περισσότερες ευκαιρίες κάμπινγκ. Παρατήρησα ότι όταν υπάρχουν μεγάλα γεγονότα, όπως το Wimbledon , είτε δεν υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία γύρω είτε τα ξενοδοχεία αυξάνουν τις τιμές τους. γεγονότα όπως αυτό, σε ή κοντά σε μια πόλη, όπου είναι δύσκολο να βρεθούν προσιτά μέρη για διαμονή, αλλά υπάρχουν πολλά όμορφα σπίτια και κήποι. "

Η Webbon επένδυσε σε έναν ιστότοπο που προοριζόταν ως "πολύ μικρό έργο". Τα τοπικά γραφεία του Λονδίνου και του Ηνωμένου Βασιλείου και οι μπλόγκερ κάμπινγκ πήραν την ιστορία. Εκατοντάδες καταλόγους και κράτηση αργότερα, το κάμπινγκ στον κήπο αναγνωρίστηκε ως μια ανανεωμένη τάση στον διεθνή κατάλογο JWT των 100 Πράγματα που πρέπει να προσέξετε το 2012 .

Σήμερα, λέει ο Webbon, ο ιστότοπος «αυξάνεται καθημερινά, ακόμη και το χειμώνα» και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και το Jubilee της Βασίλισσας που είναι τα αστέρια του καλοκαιριού του 2012, λέει, να έρθει σε δική του. "

Πως δουλεύει

Το Camp in my Garden.com είναι ένας δωρεάν δικτυακός τόπος μέλους.

Οι ιδιώτες ιδιοκτήτες σπιτιού και οι κάτοικοι θα πρέπει να εγγραφούν (χωρίς χρέωση) για να συμμετάσχουν. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού που προσφέρουν προσωρινές κάμπινγκ και καταλύματα παρουσιάζουν τις ιδιότητές τους, μαζί με τις τιμές, τα στοιχεία επικοινωνίας, τις περιγραφές των εγκαταστάσεων και μια μικρή συλλογή φωτογραφιών. Οι ενδιαφερόμενοι κατασκηνωτές απευθύνονται απευθείας στους ιδιοκτήτες σπιτιού μέσω του ιστότοπου. Οι τιμές μπορεί να κυμανθούν από τίποτα καθόλου σε περισσότερο από £ 40 ανά άτομο ανά διανυκτέρευση. Μια απλή κατανόηση των όρων και προϋποθέσεων καθορίζει τις υποχρεώσεις όλων των μερών.

Οι κατασκηνωτές βρίσκουν καταλύματα εισάγοντας την επιθυμητή τοποθεσία τους στο πλαίσιο αναζήτησης ή αν σαρώσουν έναν χάρτη στην ιστοσελίδα. Από τον Ιανουάριο του 2012, σχεδόν όλα τα καταλύματα βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο, με μια διασκορπισμένη κατασκήνωση κήπων στην Ευρώπη και μια χούφτα στην Αυστραλία, την Άπω Ανατολή και τις ΗΠΑ. Η Webbon έχει πει ότι ελπίζει να επεκτείνει τον τόπο για να συμπεριλάβει περισσότερες διεθνείς κάμπινγκ, αλλά σε αυτό το γράψιμο, η κάμπινγκ στον κήπο είναι κατά κύριο λόγο φαινόμενο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εύρος επιλογών

Οι τοποθεσίες κυμαίνονται από τους κήπους των μικρών σπιτιών σπιράλ σε αγροκτήματα και μεγάλες αγροτικές περιοχές. Μερικοί παρέχουν σκηνές και tepees ενώ άλλοι φέρνουν τις δικές σας ρυθμίσεις. Υπάρχουν περιοχές με τροχόσπιτα, γλάστρες (κάμπινγκ), μονές θέσεις σκηνών, πολλαπλές τοποθεσίες σκηνών και ακόμη και μερικά εσωτερικά κρεβάτια.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν τη χρήση μπάρμπεκιου, πρόσβαση σε εξωτερικά μπάνια και ζεστά ντους, μαγειρεμένο πρωινό ή άλλα γεύματα. Πολύ μεγάλο μέρος των χώρων περιλαμβάνει WiFi, ηλεκτρικό ρεύμα και άλλες πολυτέλειες.

Οι διαθέσιμες τοποθεσίες κάμπινγκ στον κήπο αλλάζουν συχνά καθώς οι νέες προσχωρούν και άλλες αποχωρούν. Αλλά για να σας δώσω μια αίσθηση για το τι να περιμένετε, εδώ είναι αποσπάσματα από μερικούς τυχαίους που διαλέξαμε τον Ιανουάριο του 2012:

Η διάρκεια του ενοικίου κήπου ποικίλλει ανάλογα με τους ιδιοκτήτες, που κυμαίνονται από μία μόνο νύχτα σε μερικές εβδομάδες. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να αλλάξουν τα ποσοστά τους για ειδικές εκδηλώσεις (πολλοί, για παράδειγμα, θα χρεώνουν περισσότερο για το Wimbledon ή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012), επομένως είναι καλή ιδέα να επιβεβαιώσετε τις τιμές με τους ιδιοκτήτες πριν υποβάλετε αίτηση για έναν ιστότοπο.

Για να βρείτε πώς να προσφέρετε ένα προσωρινό κάμπινγκ στον κήπο ή να βρείτε έναν για ενοικίαση για το επόμενο βρετανικό ταξίδι σας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Camp in My Garden