Θέσεις κινηματογράφου στο Ηνωμένο Βασίλειο για επίσκεψη στο Λονδίνο

Οι επισκέπτες στα ιστορικά σπίτια και στους κήπους του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν συχνά έντονη αίσθηση deja vu. Όχι, δεν είναι επειδή ήσασταν εκεί σε μια άλλη ζωή. Είναι επειδή τους έχετε δει σε μια ταινία.

Αυτά τα εντυπωσιακά δωμάτια, οι περίτεχνες οροφές, οι εκκολαπτόμενες δασωμένες βρύσες, οι αφρώδεις βρύσες, οι κυματιστές γκαζόν, οι λίμνες και οι όψεις έχουν συνήθως πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία - ή δύο ή τρεις ή τέσσερις. Ειδικότερα, το κτήμα του National Trust είναι τόσο δημοφιλές στους παραγωγούς περιοδικών και κοστουμιών, που έχουν δημοσιεύσει ακόμη και χάρτη μερικών από τους καλύτερους κινηματογραφιστές τους. Και προφανώς, οι οπαδοί της Keira Knightley θα πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερα καλά στο σπίτι τους, επειδή, σύμφωνα με την National Trust, βρίσκεται στην ιδιοκτησία τους περισσότερο από κάθε άλλη ηθοποιός.

Αν ακολουθήσετε το μονοπάτι του Χάρι Πότερ ή επισκεφθείτε το πραγματικό άβατο του Downton στο Highclere Castle, έχετε ανακουφίσει την όρεξη σας για κινηματογραφικό τουρισμό, θα απολαύσετε την εξερεύνηση αυτών των κινηματογραφικών τοποθεσιών τόσο για τις πραγματικές όσο και για τις φανταστικές ιστορίες τους.

Και αν και οι ιστορίες που έχουν κινηματογραφηθεί σε αυτές λαμβάνουν χώρα σε όλη τη χώρα (και πέρα ​​από αυτές), οι τρεις αυτοί είναι χειροκίνητα με ένα ταξίδι με το μετρό ή μια σύντομη διαδρομή με τρένο από το Λονδίνο.