Έχετε μια περιπέτεια Middle Earth για την 15η επέτειο του Κυρίου των Δαχτυλιδιών

Είναι δύσκολο να το πιστέψεις, αλλά έχει περάσει ήδη 15 χρόνια από τότε που ο Peter Jackson κυκλοφόρησε την ταινία The Fellowship of the Ring , την πρώτη ταινία του Lord of the Rings Trilogy. Αυτές οι ταινίες ήταν block busters στο box office, γεμάτες εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, ενώ εισήγαγαν ταυτόχρονα το κοινό στο καταπληκτικό τοπίο της Νέας Ζηλανδίας, όπου κινηματογραφήθηκαν οι τρεις ταινίες. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η χώρα είδε μια σημαντική ανοδική τάση στους επισκέπτες, πολλοί από τους οποίους επισκέφθηκαν το Hobbiton και μερικές από τις άλλες θέσεις από την τριλογία.

Τώρα, ο Τουρισμός της Νέας Ζηλανδίας μας καλεί να επιστρέψουμε στη Μέση Γη και να βιώσουμε τη χαρά και το θαύμα του τόπου ξανά.

Για τον εορτασμό της 15ης επετείου των ταινιών LOTR , ο Οργανισμός Τουρισμού ξεκίνησε μια ειδική πύλη που παρέχει πληροφορίες για την επίσκεψη στην "πραγματική Μέση Γη". Έχει επίσης δημιουργήσει τέσσερις ξεχωριστές περιηγήσεις που επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να βιώσουν τη χώρα μέσα από τα μάτια τεσσάρων διαφορετικών χαρακτήρων από τις ταινίες: Νάνος, Χόμπιτ, Έλφος ή Οδηγός.

Κάθε διαδρομή είναι διαφορετική και προσφέρουν δραστηριότητες που συνδέονται περισσότερο με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Για παράδειγμα, όσοι επιλέγουν το ταξίδι του Χόμπιτ θα αντιμετωπίζονται με πρόστιμο γεύματα και δειγματοληψία του κρασιού της Νέας Ζηλανδίας, ενώ το Elven Journey έχει να κάνει με την περιποίησή του ενώ ταξιδεύει στις ακτές από την ακτή. Δεν είστε σίγουροι ποιο ταξίδι είναι κατάλληλο για εσάς; Υπάρχει ακόμη και ένα κουίζ για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε. Στην περίπτωσή μου, ήρθα ως οδηγός, με το δρομολόγιό μου να προσφέρει την ευκαιρία να εξερευνήσετε απομακρυσμένες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας, ενώ παίρνετε το λαμπρό νυχτερινό ουρανό πάνω από το κεφάλι.

Εάν υπάρχει μια χώρα που μπορεί να σας εγγυηθεί σχεδόν μια περιπέτεια τόσο μεγάλη όσο η Μέση Γη, ίσως είναι η Νέα Ζηλανδία. Ο χώρος είναι σχεδόν απαράμιλλης με την ποσότητα πεζοπορίας, κωπηλασίας, αναρρίχησης, κάμπινγκ και backpacking που είναι διαθέσιμα. Και όποιος έχει δει τις ταινίες μπορεί να σας πει ότι τα τοπία είναι εντελώς εκπληκτικά, καθώς και.

Θέλετε να επισκεφθείτε το όρος Doom; Σχεδιάστε τη διακοπή από το όρος Ngauruhoe, το οποίο χρησίμευσε ως θέση για τις ταινίες. Αντίθετα επισκεφθείτε το Fangorn Forest; Αυτό είναι το δάσος Snowdon στην πραγματική ζωή.

Φυσικά, όπως και το Mddle Earth, η Νέα Ζηλανδία έχει τα δικά της μαγικά μέρη. Για παράδειγμα, οι σπινθηροβολισμοί φωταύγειας που βρίσκονται στα σπήλαια Waitomo της δίνουν μια ξένη αίσθηση, ενώ η γεωθερμική δραστηριότητα που βρίσκεται στο Rotorua θα σας υπενθυμίσει ότι ο πλανήτης μας εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρός και πτητικός τόπος. Και αν θέλετε να νιώσετε πραγματικά, πολύ μικρός, ρίξτε μια ματιά στους ουρανούς από το διεθνές αποθεματικό Dark Sky του Aaraki Mackenzie, ένα από τα καλύτερα σημεία για την αστεροειδρία σε ολόκληρη τη χώρα.

Για τους ταξιδιώτες που τους αρέσει να πηγαίνουν σόλο και να σχεδιάζουν τις δικές τους διαδρομές, η Νέα Ζηλανδία είναι πολύ εξυπηρετική σε αυτή την προσέγγιση. Θα βρείτε πολλούς πόρους στο διαδίκτυο για να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε το ταξίδι σας και να σχεδιάσετε το πού θέλετε να πάτε εκεί. Αλλά, αν προτιμάτε να έχετε κάποιον άλλο να κάνει όλη τη βαριά ανύψωση για σας, θα βρείτε επίσης μια μεγάλη ποικιλία ταξιδιωτικών πρακτόρων που μπορούν να σας βοηθήσουν να δείτε μεγάλες μερίδες της χώρας επίσης.

Υπάρχουν ακόμη και πολλές εκδρομές Lord of the Rings για να διαλέξετε αν θέλετε να κολλήσετε με το κεντρικό θέμα. Για παράδειγμα, η πολυτελή ταξιδιωτική εταιρεία Zicasso έχει βάλει μαζί το δικό της ταξίδι για τον εορτασμό της κυκλοφορίας των ταινιών.

Αυτό το ταξίδι 15 ημερών ταξιδεύει σε πολλές από τις κεντρικές τοποθεσίες των τριών ταινιών, συμπεριλαμβανομένων των Mordor, Rivendell, και Hobbiton φυσικά. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό το ταξίδι - το οποίο είναι σίγουρο ότι θα είναι μια απόλαυση για τους λάτρεις του LOTR - κάνοντας κλικ εδώ.

Είτε είστε fan της Middle Earth, είτε απλά θέλετε να επισκεφθείτε τη Νέα Ζηλανδία ανεξάρτητα από τις ταινίες Lord of the Rings, δεν θα απογοητευτείτε. Από την άποψη της καθαρής περιπέτειας, υπάρχουν λίγα μέρη στη Γη που μπορούν να ταιριάζουν με αυτή τη χώρα. Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο βρίσκεται στους καταλόγους των κουτιών των περισσότερων ταξιδιωτών και σίγουρα ανταποκρίνεται στη χρέωση του.

Μάθετε περισσότερα και αρχίστε να σχεδιάζετε την επίσκεψή σας στο NewZealand.com.