Αναθεώρηση εργαλείων: παπούτσια Vasque Grand Traverse

Η εύρεση του σωστού ζευγαριού παπουτσιών που θα σας συνοδεύσει στα ταξίδια σας και στις υπαίθριες περιπέτειες μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση. Θέλετε κάτι ελαφρύ, άνετο και εύκολο να πακετάρετε, αλλά πρέπει επίσης να είναι ευπροσάρμοστο και όμορφο. Θα πρέπει να είναι αρκετά ανθεκτικά ώστε να αντέχουν την αφθονία της τιμωρίας και να εκτελούν εξίσου καλά σε ένα μονοπάτι πεζοπορίας, καθώς κλωτσούν την πόλη. Ευτυχώς, αυτό ακριβώς παίρνετε με το παπούτσι Grand Traverse της Vasque, μια εταιρεία με πλούσια κληρονομιά στη δημιουργία ποιοτικών υποδημάτων για σχεδόν κάθε υπαίθρια επιδίωξη.

Με την πρώτη ματιά, το Grand Traverse μοιάζει λίγο σαν ένα υβριδικό αθλητικό παπούτσι και ένα ελαφρύ μπότα πεζοπορίας. Ο σχεδιασμός χαμηλού κοψίματος, τα ζωντανά χρώματα και το συνδυαστικό πλέγμα δερμάτινων πλεγμάτων και δερμάτινων αξεσουάρ συνδυάζονται για να προσφέρουν στον φέροντα το καλύτερο και από τα δύο αυτά στυλ. Με το Grand Traverse, η Vasque κατάφερε να δημιουργήσει ένα παπούτσι που είναι σχετικά ελαφρύ και εκπληκτικά άνετο, που αισθάνεται πολύ ευκίνητο στα πόδια σας. Αυτά τα παπούτσια δίνουν στην πραγματικότητα την εντύπωση ότι φοράτε ένα παπούτσι που τρέχει, αλλά με την πρόσθετη υποστήριξη και σταθερότητα που θα περιμένατε από μια ελαφριά μπότα πεζοπορίας.

Μιλώντας για τη σταθερότητα, η Vasque δεν απέτυχε με κανένα τρόπο στο πέλμα του Grand Traverse, επιλέγοντας να ενσωματώσει ένα μοντέλο Vibram Ibex, το οποίο παρέχει ένα εντυπωσιακό επίπεδο πρόσφυσης σε μια ποικιλία επιφανειών, υγρού και στεγνού. Είτε πετάτε το αγαπημένο σας τοπικό μονοπάτι είτε περιπλάνεστε στους δρόμους του Κατμαντού, τίποτα δεν καταστρέφει την απόλαυση σας πιο γρήγορα από το να ανακαλύψετε ότι τα παπούτσια σας δεν μπορούν να πιάσουν το έδαφος σωστά.

Ευτυχώς, αυτό δεν συμβαίνει με αυτά τα παπούτσια πεζοπορίας, τα οποία θα πρέπει να σας εξυπηρετούν σε όλα εκτός από τα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα. Τους έβαλα σε δοκιμή σε λείους πλακόστρωτους δρόμους, χωματόδρομους, λασπώδη μονοπάτια και ομαλά πεζοδρόμια, χωρίς πρόβλημα. Δεν θα ήθελα να τους πάρω σε μια σοβαρή αύξηση στις Άνδεις ή τις Άλπεις, αλλά είναι κάτι περισσότερο από επαρκές για ελαφρύ καθήκον σε λιγότερο απαιτητικό έδαφος.

Η Vasque ενσωμάτωσε επίσης ένα πέλμα EVA με διπλή πυκνότητα, καθώς και μια διαμορφωμένη ενδιάμεση σόλα EVA που βοηθά στην παροχή άφθονου μαξιλαριού και προστασία στο κάτω μέρος του ποδιού. Αυτό είναι ιδιαίτερα πρακτικό όταν περπατάτε πάνω από βραχώδεις, ανώμαλες επιφάνειες, συμβάλλοντας στη μείωση της έντασης και της κρούσης, μειώνοντας ταυτόχρονα το επίπεδο κόπωσης στα πόδια σας στη διαδικασία. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο τείνουμε να είμαστε στα πόδια μας ενώ ταξιδεύουμε, αυτό είναι σίγουρα ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό που έχουμε σε οποιοδήποτε παπούτσι. Ενώ έβαλα το Grand Traverse στη δοκιμή, τους φορούσα σε ολοήμερες εκδρομές, μόνο για να βρω τα πόδια μου τόσο χαλαρά και άνετα στο τέλος της ημέρας, όπως ήταν στην αρχή.

Μια από τις ιδιότητες που σας εκτιμώ από τα εργαλεία ταξιδιού μου είναι η ευελιξία που επιτρέπει σε αυτά να χρησιμοποιηθούν σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων και περιστάσεων. Η Vasque αναφέρει ότι τα παπούτσια Grand Traverse είναι σχεδιασμένα για πεζοπορία επιδόσεων, ποδηλασία βουνού και περιπέτειες αυτοκινήτου, που θα σας δώσουν μια καλή ιδέα για το πόσο ευέλικτες είναι αυτές οι μπότες. Δεν εκτελούσαν μόνο πολύ καλά σε κάθε υπαίθρια άσκηση που τους εξέτασα, εξακολουθούσαν να φαίνονται και να νιώθουν αρκετά καλά για περιστασιακές δραστηριότητες γύρω από την πόλη.

Παρά το πόσο πολύ μου αρέσουν αυτά τα παπούτσια τώρα, δεν ήμουν σίγουρος ότι θα το έκανα όταν τα έβαλα για πρώτη φορά.

Έξω από το κιβώτιο, τους βρήκα πολύ άκαμπτο και λίγο κλεισμένο στο κουτί. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, χαλάρωσαν ωραία, βαθμιαία όλο και πιο άνετα, καθώς αυτοί διαμορφώθηκαν στο πόδι μου. Οπωσδήποτε αναμένεται κάποιος χρόνος διάρρηξης, αλλά στην περίπτωση αυτή φάνηκε να διαρκεί λίγο περισσότερο από τα περισσότερα παπούτσια που φορούσα στο παρελθόν. Να είστε προειδοποιημένοι, εάν αποφασίσετε να προσθέσετε ένα ζευγάρι Grand Traverses στην ντουλάπα ταξιδιού σας, σίγουρα θα θελήσετε να αφήσετε αρκετό χρόνο για να τους σπάσετε πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας.

Ως ένας άπληστος ταξιδιώτης περιπέτειας, μου αρέσει να πηγαίνω όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ όταν χτυπούμε στο δρόμο, που συχνά δεν μεταφέρουν περισσότερα από ένα ή δύο ζευγάρια παπούτσια συνολικά. Με το Grand Traverse, αισθάνομαι βέβαιος ότι έχω ένα παπούτσι που μπορεί να χρησιμεύσει ως τα μόνα μου υποδήματα στα περισσότερα ταξίδια και ως τέλειο δευτερεύον παπούτσι όταν κάνω κάτι πιο απαιτητικό.

Είναι άνετα, σταθερά και χτισμένα για να διαρκέσουν, ακριβώς αυτό που θέλουμε στα πόδια μας, τόσο στο σπίτι όσο και όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό.

Η Vasque κάνει επίσης μια γυναικεία έκδοση του Grand Traverse. Ελέγξτε τα εδώ.