Επισκεφθείτε το Κάστρο του Coburg

Μόλις το καταφύγιο του Μάρτιν Λούθερ, αυτό το κάστρο είναι ανοικτό στους επισκέπτες.

Η πόλη Coburg στην Άνω Φραγκονία, η Βαυαρία - περίπου 100 χλμ. Βόρεια της Νυρεμβέργης - βρίσκεται στον ποταμό Itz και στους επικούς φρουριακούς του πύργους πάνω από το μικρό κέντρο του χωριού. Επίσης γνωστό ως Veste Coburg, είναι ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά φρούρια που επιβίωσαν στη Γερμανία. Με πανοραμική θέα στη γύρω περιοχή, το κάστρο είναι δεξαμενή ενός κτηρίου. Εκτός από την τοποθεσία του λόφου, υπάρχουν εντυπωσιακά τρία στρώματα αμυντικών τειχών και πολυάριθμες παρατηρητήρια.

Πρόκειται για ένα στρατιωτικό αριστούργημα, γκαλερί τέχνης και ιστορική έλξη ως το μοναδικό καταφύγιο της Γερμανικής εικόνας, Martin Luther.

Ιστορία του Κάστρου του Coburg

Παρόλο που η πρώτη τεκμηρίωση ήταν το 1056, το παλαιότερο τμήμα του κάστρου είναι το Blauer Turm (Blue Tower) από το 1230. Μια πυρκαγιά κατέστρεψε μεγάλο μέρος των άλλων πρώιμων δομών, αλλά ξαναχτίστηκε το 1499. Το φρούριο συνέχισε να επεκτείνεται εξαιτίας τη στρατηγική σημασία του έως ότου ήταν ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα κάστρων στη Γερμανία και ήταν ασυνήθιστο να διατηρήσει τη μεσαιωνική του μορφή.

Το 1530, ο Μάρτιν Λούθηρ κατέφυγε ως απατεώνας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στο Veste Coburg (παρόμοιο με το Κάστρο του Wartburg ). Εδώ, κατά τη διάρκεια της Διατροφής του Augsburg, περίπου πέντε και μισο μήνες, συνέχισε τις μεταφραστικές του εργασίες στη Βίβλο. Στο κατάστημα δώρων μπορούν να αγοραστούν αναμνηστικά για την παραμονή του.

Η σχολαστική εμφάνιση του κάστρου οφείλεται εν μέρει στις τεράστιες ανακαινίσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 19ου και του 20ού αιώνα.

Οι απόγονοι των τοπικών δούκων έμεναν ακόμα στο κάστρο μέχρι πρόσφατα, αλλά τώρα που οι οικογένειες έχουν μετακομίσει, το υπόλοιπο κτίριο ανακαινίζεται και τελικά θα είναι ανοιχτό για περιηγήσεις.

Τι να δείτε στο Φρούριο του Coburg

Οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν στους κήπους και να θαυμάσουν την εκπληκτική θέα.

Κατά την επίσκεψή μας, οι μεσαιωνικοί μουσικοί παρείχαν το soundtrack για τους επισκέπτες του εστιατορίου καθώς απολάμβαναν τον λαμπερό ανοιξιάτικο καιρό. Στο εσωτερικό, οι επισκέπτες μπορούν να πληρώσουν είσοδο στα τρία μουσεία οπλοστασίων, τέχνης και εκθέσεων.

Αναζητήστε επίσης τις συλλογές χαλκογραφίας, όπλα κυνηγιού, συλλογή αμαξών και έλκηθρα και έργα των Durer, Cranach και Rembrandt.

Πληροφορίες για το Κάστρο του Coburg

Καθώς το κάστρο βρίσκεται ψηλά πάνω από την πόλη, η δημόσια συγκοινωνία ή το ιδιωτικό όχημα είναι ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε στο κάστρο. Η SÜC της Coburg διαθέτει σύστημα λεωφορείων με 22 γραμμές.

Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν με αυτοκίνητο θα πρέπει να μπορούν να ακολουθούν τις πινακίδες για το Veste Coburg με χώρο στάθμευσης ακριβώς κάτω από το κάστρο.