Φεστιβάλ Aldeburgh - Μουσική και περισσότερο κοντά στην όμορφη ακτή Suffolk

Κορυφαίο διεθνές μουσικό φεστιβάλ Ιδρύθηκε από τους Benjamin Britten και Peter Pears

Το Φεστιβάλ Μουσικής του Aldeburgh είναι μια αριστοκρατική αλλά σίγουρα αδύναμη υπόθεση. Είναι Bartok, Bach και Beethoven δίπλα στην παραλία - με μπύρα.

Στην πραγματικότητα, η εντυπωσιακή αίθουσα συναυλιών του φεστιβάλ ήταν κάποτε μια αρτοποιία - ένα κτίριο όπου βλάστησε το κριθάρι για τις βιομηχανίες ζυθοποιίας και αποστάξεως. Αν ψάχνετε για διακοπές στην ακτή, όπου μπορείτε να συνδυάσετε μια επίσκεψη σε ένα αλμυρό θέρετρο της Βόρειας Θάλασσας με 17 ημέρες ακρόασης των καλύτερων μουσικών στον κόσμο, ένα κομμάτι από περίεργες αγορές και ωραία θαλασσινά, το Φεστιβάλ Aldeburgh είναι για σας .

Ετήσια εκδήλωση για δεκαετίες

Κάθε Ιούνιο, το φεστιβάλ γεμίζει μια ήσυχη οροσειρά κοντά στην ακτή Suffolk με μουσική, όπερα και τέχνες. Κορυφαίοι καλλιτέχνες και σύνολα από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για να εμφανιστούν σε αξιόλογους χώρους σε εκδήλωση που ίδρυσε ο Βρετανός συνθέτης Benjamin Britten.

Το 1948, ο Britten, μαζί με τον σύντροφο Peter Pears, τον σύντροφο και συνεργάτη του, και ο Eric Crozier, συνηθισμένος λιβρετίστα της Britten, ίδρυσαν το φεστιβάλ του Aldeburgh ως σπίτι για την περιοδεύουσα όπερα τους, την Αγγλική Όπερα.

Στόχος τους ήταν να παράγουν νέες ερμηνείες του κλασσικού ρεπερτορίου, να ανακαλύψουν ξανά ξεχασμένα έργα και να καλλιεργήσουν εργασιακές σχέσεις και συνεργασίες μεταξύ καθιερωμένων καλλιτεχνών και ταλαντούχων νεότερων μουσικών.

Μουσική κοντά στη θάλασσα που την εμπνεύστηκε

Όλα ξεκίνησαν σε εκκλησίες και σε τοπικές αίθουσες μέσα και γύρω από το παραθαλάσσιο θέρετρο Aldeburgh. Σε εξήντα επτά χρόνια το 2016, το φεστιβάλ επικεντρώνεται τώρα στη Snape Maltings μια συλλογή από βικτοριανά κτίρια, αχυρώνες και εργαστήρια που καλύπτουν επτά στρέμματα δίπλα στην εκβολή του Alde.

Είναι περίπου πέντε μίλια από το Aldeburgh όπου Britten και Pears έκαναν το σπίτι τους. Οι απόψεις του για τη συνεχώς μεταβαλλόμενη Βόρεια Θάλασσα καθώς και οι τοπικοί θρύλοι εμπνεύστηκαν την τραγική όπερα του Britten "Peter Grimes".

Η κύρια αίθουσα συναυλιών ήταν κάποτε το μεγαλύτερο κριθάρι "maltings" στην Ανατολική Αγγλία, που χρησιμοποιείται για τη ζύμωση σιτηρών μέχρι το 1965.

Μετατράπηκε σε αίθουσα συναυλιών από τους Βρετανούς σχεδιαστές Arup Associates και άνοιξε δύο φορές - μία φορά το 1967 και πάλι, μετά από να καταστραφεί σχεδόν από πυρκαγιά, το 1970. Είναι πλέον ένας από τους σημαντικότερους χώρους μουσικής στην ανατολική Αγγλία.

Αν πάτε, οι Maltings θα είναι πιθανώς η πιο ασυνήθιστη αίθουσα συναυλιών που έχετε επισκεφτεί ποτέ. Αλλά είναι ένα μόνο από τα διάφορα κτίρια και υπαίθριους χώρους που χρησιμοποιούνται για το φεστιβάλ και για την εκπαίδευση, την καλλιτεχνική ανάπτυξη και την κοινότητα. Το φεστιβάλ, που ο Guardian ονόμασε "αναμφισβήτητα το καλύτερο μουσικό γεγονός στη Βρετανία", τώρα εξαπλώνεται στις κοντινές πόλεις Snape, Blythburgh και Ipswich καθώς και στην παραλία στο Aldeburgh.

Εκτός από την όπερα και την ορχηστρική μουσική, περιλαμβάνει συνήθως μουσική δωματίου, σύγχρονη μουσική, παράσταση τέχνης, βόλτες στους βράχους Snape και συνομιλίες. Ένα πρόγραμμα εναλλακτικών εκδηλώσεων στο Pumphouse, ένα παλιό βικτοριανό ξυπόλυτο στο βάλτο, μπορεί να περιλαμβάνει κωμωδία, παγκόσμια μουσική, τζαζ και θέατρο. Η ίδια η περιοχή φιλοξενεί τα δελεαστικά εστιατόρια, καταστήματα και γκαλερί (ανοιχτά όλο το χρόνο) και το σημείο αναχώρησης για ποτάμια ταξίδια κατά μήκος του Alde.

Ένα στοιχείο που κάνει το Φεστιβάλ του Aldeburgh τόσο ξεχωριστό είναι η ρύθμιση της πανεπιστημιούπολης, όπου τα μέλη του ακροατηρίου μπορούν να ανακατευτούν με τους δημιουργούς μουσικής κατά τη διάρκεια των 17 ημερών.

Aldeburgh Festival Essentials

Δείτε τα σχόλια πελατών και βρείτε τις καλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στο Aldeburgh στο TripAdvisor