Βασικά γεγονότα και πληροφορίες για την Ασίλα, Μαρόκο

Βρισκόμενη νότια του Ταγγέρη στο Βόρειο Μαρόκο , η γραφική Asilah είναι μια δημοφιλής παραθαλάσσια πόλη πλυμένη από τον Ατλαντικό Ωκεανό και ευνοημένη από παραθεριστές του Μαρόκου. Το καλοκαίρι, οι υπνωτισμένοι δρόμοι της πόλης και οι εγκαταλελειμμένες παραλίες μετατρέπονται σε ένα από τα πιο καυτά σημεία διακοπών της χώρας.

Κατανόηση της Asilah

Το Asilah έχει μια συναρπαστική ιστορία, που ιδρύθηκε από τους Φοίνικες το 1500 π.Χ. Κατά τον 15ο και 16ο αιώνα πέρασε αρκετές δεκαετίες υπό πορτογαλική κυριαρχία, προτού παραδοθεί στους Ισπανούς.

Σήμερα διοικείται για άλλη μια φορά από το Μαρόκο, αλλά το αποικιακό του παρελθόν αντανακλάται στην ξεκάθαρη ιβηρική γεύση της κουζίνας και του πολιτισμού της.

Οι γοητείες της Asilah είναι ποικίλες και περιλαμβάνουν ασφαλείς παραλίες κολύμβησης, γραφικά δρομάκια με απαλές αποχρώσεις του λευκού και του μπλε και εξαιρετικά εστιατόρια εμπνευσμένα από την ισπανική κληρονομιά της πόλης. Πολλοί επισκέπτες ταξιδεύουν στην Ασίλα για να εξερευνήσουν το ιστορικό κέντρο της πόλης ή τη μεδίνα - όπου υπάρχουν λιθόστρωτα δρομάκια, σκαλιστές πόρτες, πολυτελή σουκς και πολυσύχναστες πλατείες που προσφέρουν αυθεντικές ευκαιρίες για ψώνια και κοινωνικοποίηση.

Η medina περιβάλλεται από δραματικές προκυμαίες, των οποίων οι απότομοι τοίχοι βυθίζονται κατευθείαν στις βραχώδεις παραλίες της Asilah και στα δροσερά νερά του Ατλαντικού. Αυτά τα τείχη είναι αναμφισβήτητα ανάμεσα στα πιο γραφικά από τα πολλά αξιοθέατα του Asilah, προσφέροντας αξέχαστη θέα στην πόλη, τη θάλασσα και τα τοπικά αλιευτικά σκάφη. 1,5 μίλια / 3 χιλιόμετρα νότια της Asilah βρίσκεται το Paradise Beach, ένα ευρύ τμήμα της άμμου δημοφιλές με τοπικές οικογένειες και διεθνείς τουρίστες.

Βασικά αξιοθέατα

Πού να μείνετε στο Asilah

Το Asilah είναι γεμάτο γοητευτικά παραδοσιακά μαροκινά ξενώνες ή Riads, πολλά από τα οποία βρίσκονται μέσα ή κοντά στην Medina.

Αυτές οι επιλογές διαμονής καθορίζονται από το οικείο τους μέγεθος, τις ατμοσφαιρικές βεράντες στον τελευταίο όροφο και την άψογη, εξατομικευμένη εξυπηρέτηση. Τα συνιστώμενα Riads περιλαμβάνουν το Hotel Dar Manara, το Hotel Dar Azaouia και το Christina's House (το τελευταίο είναι μια καλή επιλογή για όσους έχουν προϋπολογισμό).

Σε μικρή απόσταση από την πόλη, το ήσυχο Berbari Guest House είναι ιδανικό για όσους αναζητούν μια αγροτική απόδραση, ενώ το Al Alba είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους προτιμούν να ζουν στο ξενοδοχείο με το καλό εστιατόριο. Εάν θέλετε να νοικιάσετε τη δική σας βίλα για οικογενειακές διακοπές ή για μια απόδραση με φίλους, ρίξτε μια ματιά στις επιλογές που αναφέρονται εδώ.

Καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε Asilah

Αν θέλετε να απολαύσετε την παραλία, οι καλοκαιρινοι μήνες (Ιούνιος - Σεπτέμβριος) διαθέτουν ζεστό νερό και ζεστό ήλιο. Ωστόσο, αυτό είναι επίσης ώρα αιχμής για τους τουρίστες, τόσο των τοπικών όσο και των ξένων, έτσι οι τιμές ανεβαίνουν και η πόλη είναι γεμάτη.

Το χειμώνα (Δεκέμβριος - Φεβρουάριος) μπορεί να είναι ψυχρός. Ως εκ τούτου, την άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι καλύτεροι χρόνοι για να επισκεφθείτε με ευχάριστο καιρό και ελάχιστα πλήθη. Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Asilah λαμβάνει χώρα στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου.

Να πάρει και γύρω Asilah

Το Asilah απέχει 35 λεπτά με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο Tangier και περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από το Port de Tangier Ville. Τα ταξί είναι διαθέσιμα και από τις δύο. Μπορείτε επίσης να φτάσετε στο Asilah με τρένο από την Ταγγέρη , την Καζαμπλάνκα , τη Φέσε ή το Μαρακές . Τα λεωφορεία μεγάλης απόστασης σταματούν στο Asilah - ελέγξτε τα γραφεία CTM ή Supratours για ενημερωμένο πρόγραμμα κατά την άφιξη.

Το Asilah είναι εύκολο, είτε με τα πόδια στο Medina, είτε με κοινόχρηστο ταξί, μίνι ταξί ή άμαξα. Δεν υπάρχει ποτέ έλλειψη μεταφορών, αλλά συνιστάται η διαπραγμάτευση - όπως και η εκ των προτέρων διαπραγμάτευση τι θα μπορούσε να είναι ένας λογικός ναύλος για να φτάσετε από το Α στο Β.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε και ξαναγράφηκε εν μέρει από την Jessica Macdonald στις 5 Ιανουαρίου 2017.