Ενδιαφέροντα κρασιά: Οχάιο Icewine

Το Icewine, αυτό το λεπτό, γλυκό ελιξίριο, κατασκευασμένο από σταφύλια οι οποίοι επιτρέπεται να παγώνουν πάνω στο αμπέλι, ξεκίνησε στη Γερμανία στα τέλη του 18ου αιώνα. Σήμερα, όμως, οι καλύτεροι icewines του κόσμου προέρχονται από τις περιοχές του κρασιού που περιβάλλουν τις Μεγάλες Λίμνες, συμπεριλαμβανομένης της ονοματοδοσίας κρασιού της Λίμνης Erie του Οχάιου.

Τι είναι το Icewine;

Το Icewine προκύπτει από μια διαδικασία, και όχι από μία ποικιλία σταφυλιών. Διάφορα σταφύλια χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πάγου.

Στη Γερμανία, το ευνοημένο σταφύλι είναι το Riesling. στο Οχάιο και τον Καναδά, το σταφύλι Vidal Blanc ευνοείται. Τα άλλα σταφύλια που χρησιμοποιούνται στα παγωμένα αμπέλια περιλαμβάνουν το Seyval Blanc, το Cabernet Franc και το Shiraz.

Το Icewine είναι το προϊόν που επιτρέπει στο οινοποιήσιμα σταφύλια να παγώσουν ενώ βρίσκονται ακόμη στο αμπέλι, συγκεντρώνοντας τα φυσικά σάκχαρα στο χυμό.

Κάνοντας Icewine

Το κλίμα γύρω από τη λίμνη Erie είναι ιδανικό για τη δημιουργία icewine. Η ζεστή λίμνη προστατεύει τα αμπέλια μέχρι τον πρώτο σκληρό παγετό, ο οποίος γενικά συμβαίνει στις αρχές Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια τα σταφύλια συλλέγονται και πιέζονται αμέσως, ενώ εξακολουθούν να καταψύχονται.

Icewines του Οχάιο

Αν και λιγότερο γνωστοί σε όλο τον κόσμο από τους καναδούς ξαδέλφους τους, τα οινοποιεία του Οχάιο κάνουν εξαιρετικά κρασιά πάγου. Μερικά από τα καλύτερα είναι:

Αγοράζοντας Icewine

Τα Icewines του Οχάιου είναι διαθέσιμα σε περιφερειακά καταστήματα τροφίμων και κρασιά καθώς και απευθείας από τα οινοποιεία. Οι νόμοι του οίνου του Οχάιο απαγορεύουν επί του παρόντος τα μεμονωμένα οινοποιεία να πωλούν απευθείας σε καταναλωτές εκτός κράτους. Παρακαλώ σημειώστε ότι οι icewines πωλούνται παραδοσιακά σε 375 ml.

μπουκάλια.

(ενημέρωση 12-20-13)