Ο ποταμός Μιλγουόκι

Γρήγορα γεγονότα για τον ποταμό Μιλγουόκι

Ο ποταμός Μιλγουόκι είναι ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης μας που συχνά παρατηρείται ελάχιστα. Όσοι από εμάς ζούμε στην πόλη μπορεί να οδηγήσει πάνω από το ποτάμι κάθε μέρα, αλλά συνήθως δεν το απασχολεί (αν δεν σταματήσει η κυκλοφορία ως γέφυρα πάνω από τον ποταμό ανεβαίνει για να φιλοξενήσει ένα σκάφος). Αλλά πραγματικά, θα πρέπει να δώσουμε στον ποταμό Μιλγουόκι τον δέοντα σεβασμό, επειδή αυτή η πλωτή οδός είναι ένας από τους κύριους λόγους που η πόλη είναι εδώ.

Ο ποταμός Μιλγουόκι ξεκινάει στην κομητεία Fond du Lac και, καθώς εξελίσσεται, συλλέγει ροή από τρεις κλάδους του ποταμού Milwaukee: τα δυτικά, ανατολικά και νότια κλαδιά.

Περίπου 100 μίλια, ο ποταμός περιστρέφεται και στρέφεται σε μια άγρια ​​πορεία, σκαρφαλωμένο νότια και ανατολικά μέσω της West Bend, της Fredonia και της Saukville, προτού να καταλήξει σε μια πιο άμεση διαδρομή προς τα νότια μέσω του Grafton, Thiensville και τελικά των κοινοτήτων της λίμνης της πόλης του Μιλγουόκι . Παίρνει νερό από πολλούς παραποτάμους στο δρόμο και τελικά συγχωνεύεται με τους ποταμούς Menomonee και Kinnickinnic στο λιμάνι του Μιλγουόκι.

Η πόλη του Μιλγουόκι πήρε το όνομά της από το ποτάμι. Ωστόσο, αυτό που σημαίνει αυτή η λέξη είναι προς συζήτηση. Σύμφωνα με το Wisconsin Historical Society Dictionary της Ιστορίας του Ουισκόνσιν, το Μιλγουόκι ήταν ο τόπος ενός ινδικού χωριού και ενός τόπου συμβουλίου, το ακριβές σημείο του οποίου πιστεύεται ότι βρίσκεται στην περιοχή της σημερινής λεωφόρου Ουισκόνσιν στην Πέμπτη οδό. Ως εκ τούτου, η πεποίθηση ότι το "Milwaukee" μπορεί να σημαίνει "θέση συμβουλίου", αν και οι περισσότερες αρχές θεωρούν ότι είναι από την Potawatomi προέλευση και να έχουν την έννοια "καλή γη". Μια άλλη κοινή πεποίθηση είναι ότι η λέξη προέρχεται από την ανάμειξη δύο λέξεων, "Mellioke", το παλιό όνομα του ποταμού, και "Mahn-a-waukke", ο τόπος συγκέντρωσης.

Εκτός από το όνομά του, ο Δήμος του Μιλγουόκι μπορεί να έχει ακόμη μεγαλύτερο χρέος για να πληρώσει στον ποταμό: ότι είναι ο καταλύτης για τη δημιουργία των πρώτων οικισμών εδώ. Σύμφωνα με το βιβλίο «Η κατασκευή του Μιλγουόκι», από τον John Gurda, το νερό ήταν το κλειδί για τη διαμόρφωση της πόλης στην σημερινή του θέση και το δίκτυο των Milwaukee, Menominee, Root Rivers και Oak Creek έκανε την περιοχή ιδανική για θαλάσσια ταξίδια .

Οι γούνες έλαβαν τον εαυτό τους λόγω του τοπικού πληθυσμού της περιοχής, αλλά και λόγω της πρόσβασης στην ενδοχώρα που πρόσφεραν τα τρία ποτάμια που ενώνουν κοντά στο λιμάνι. Τελικά το ίδιο το λιμάνι έγινε η κλήρωση, έχοντας βελτιωθεί δραματικά με μια νέα είσοδο λιμανιού και έναν κυματοθραύστη, καθώς και με βυθοκόρηση και διεύρυνση των λιμανιών.

Ο ποταμός Μιλγουόκι σήμερα

Για λίγο, η υγεία του ποταμού Μιλγουόκι ήταν σε σοβαρή πτώση. Η ρύπανση, από γεωργικές, δημοτικές και βιομηχανικές πηγές, οδήγησε σε μια σειρά από προβλήματα που επιδεινώθηκαν από μια σειρά φραγμάτων και άλλες μεταβολές οικοτόπων και ο ποταμός ήταν σε κακή κατάσταση. Αλλά λίγο-λίγο, αυτό αλλάζει. Σήμερα, το ενδιαφέρον για τον ποταμό Milwaukee απολαμβάνει μια αναγέννηση, και διάφορες ομάδες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους τις τελευταίες δεκαετίες για να καθαρίσουν αυτή την πλωτή οδό . Τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών είναι εντυπωσιακά. Πριν από δέκα χρόνια, για παράδειγμα, ο ποταμός ρέει συχνά αόρατος από το κέντρο της πόλης και τις γειτονιές της, καθώς οι αδιάλλακτες τράπεζες και η βιομηχανική ανάπτυξη εμπόδισαν το μεγαλύτερο μέρος της άποψης. Αλλά με τον καθαρισμό του ποταμού έχουν καταβληθεί προσπάθειες για την αποκατάσταση της πρόσβασης στο ποτάμι - όπως το Milwaukee RiverWalk - και αυτές οι πρωτοβουλίες βοήθησαν πραγματικά να ομορφύνουν ό, τι πριν είχαν καταστραφεί περιοχές.