Κορυφαίοι προορισμοί αγορών Ινδία: Πού να ψωνίσετε μέχρι να πέσει

Αγορές, εμπορικά κέντρα, χειροτεχνία, τσάι, Σάρις και πολλά άλλα!

Είναι δύσκολο να αντισταθείς στην αγορά στην Ινδία (ειδικά αν είσαι γυναίκα)! Υπάρχουν τόσες πολλές όμορφες χειροτεχνίες και τόσο μεγάλη ποικιλία. Οι τιμές είναι επίσης φθηνές.

Πού να βρείτε τα καλύτερα ψώνια εξαρτάται πραγματικά από το τι θέλετε να αγοράσετε. Κάθε περιοχή στην Ινδία έχει δεκάδες να ειδικευτεί σε μια συγκεκριμένη βιομηχανία που έχει παραδοθεί σε γενιές. Είναι μια καλή ιδέα να ψωνίσετε στα κράτη όπου τα αγαθά γίνονται και οι τιμές είναι φθηνότερες, αν και θα βρείτε εμπορικά καταστήματα από άλλα κράτη σε όλη την Ινδία.

Αυτά τα εμπορικά σήματα απευθύνονται στους τουρίστες, έτσι οι τιμές είναι γενικά σταθερές και υψηλότερες από αυτές που θα πληρώσατε διαφορετικά.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το Οδηγός αγορών ανά περιοχή στην Ινδία για να πάρετε μια ιδέα για το τι είναι διαθέσιμο και πού.

Αγορές

Αναμφισβήτητα, οι καλύτερες αγορές στην Ινδία μπορούν να βρεθούν στο Δελχί. Το ονομάζετε και μπορείτε να το πάρετε! Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από φτηνά αναμνηστικά μέχρι πολύτιμες αντίκες.

Mumbai έχει επίσης μερικές φημισμένες αγορές όπου μπορείτε να πάρετε μια συμφωνία, αν και πραγματικά δεν συγκρίνεται με Δελχί! Το περίεργο 150 χρονών Chor Bazaar είναι το αγαπημένο! Εδώ είναι οι κορυφαίες 5 αγορές στη Βομβάη.

Στο Κολκάτα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την τεράστια New Market , ένα από τα Top 5 μέρη για ψώνια στην Καλκούτα . Στο Τζαϊπούρ, το Johari Bazaar στην Παλιά Πόλη είναι γνωστό για κοσμήματα (ιδιαίτερα στα Gopalji ka Rasta και Haldion ka Rasta λωρίδες).

Στο Chennai, το Pondy Bazaar του T Nagar έχει μια ατελείωτη σειρά χρυσού και κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων (και υπάρχουν πολλοί ράφτες που θα δημιουργήσουν ό, τι θέλετε από το ύφασμα που αγοράζετε). Είναι η μεγαλύτερη εμπορική γειτονιά με έσοδα στη χώρα.

Αν είστε στην Goa, η τεράστια αγορά ψύλλων Τετάρτη στην παραλία Anjuna είναι μια εμπειρία. Υπάρχει επίσης μια αγορά Σάββατο νύχτα στην Apora στη βόρεια Goa.

Το παζάρι είναι απαραίτητο στις αγορές της Ινδίας! Εάν δεν έχετε εμπειρία σε αυτό, εδώ είναι μερικές συμβουλές για να πάρετε την καλύτερη τιμή.

ΕΙΔΗ χειροτεχνιας

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για τις αγορές για τα χειροτεχνήματα στην Ινδία είναι ότι συχνά είναι δυνατόν να συναντήσετε τους τεχνίτες και να τους παρακολουθήσετε στην εργασία.

Το Jaipur είναι γνωστό για την μπλοκ εκτύπωση και την μπλε κεραμική. Δείτε αυτά τα 5 καταστήματα που δεν πρέπει να χάσετε στο Τζαϊπούρ.

Στο Odisha, υπάρχουν δύο χωριά χειροτεχνίας ( Raghurajpur και Pipli ) που μπορείτε να επισκεφθείτε όπου οι κάτοικοι είναι όλοι τεχνίτες, που ασχολούνται με τα επαγγέλματα τους. Ο Odisha είναι επίσης γνωστός για τα μοναδικά ασημένια δαχτυλίδια του δακτύλου. Θα βρείτε ειδικά καταστήματα ασημένια γεμάτα με τους γύρω από το σιδηροδρομικό σταθμό στο Bhubaneshwar (που αξίζει επίσης να επισκεφθείτε για τους ναούς ) - και είναι εκπληκτικά φθηνή!

Η περιοχή Kutch του Γκουτζαράτ είναι γνωστή για τα χειροτεχνήματα της, που παράγονται από τους πολύ ταλαντούχους τεχνίτες στα χωριά της. Πολλές από τις διάσημες τέχνες, όπως η bandhani tie die και η αρακρά μπλοκ εκτύπωση, προέρχονται από το Πακιστάν. Επιπλέον, στην περιοχή διαδίδονται τέχνες όπως το κέντημα, η ύφανση, η αγγειοπλαστική, η εργασία με λάκα, η δερμάτινη εργασία, η εργασία με λάσπες και καθρέφτες και η τέχνη rogan (ένας τύπος ζωγραφικής στο ύφασμα).

Στα τέλη Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, το συγκρότημα αγροτικών τεχνών και χειροτεχνίας Shilpgram κοντά στο Udaipur ζωντανεύει με μια 10η μέρα Shilpgram Arts & Crafts Fair . Υπάρχουν μερικοί πάγκοι χειροτεχνίας εκεί κατά τη διάρκεια του υπολοίπου του έτους, αν και τείνει να είναι δυστυχώς μάλλον ανύπαρκτος στο χαμηλό σεζόν.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που παρέχουν απασχόληση σε άτομα με μειονεκτήματα στην Ινδία είναι μια άλλη μεγάλη πηγή χειροτεχνίας και τα χρήματά σας θα πάνε σε μια καλή αιτία! Δοκιμάστε το MESH στο Δελχί (το οποίο πωλεί χειροτεχνήματα από άτομα με ειδικές ανάγκες) και τη Sambhali Boutique στο Jodhpur (που πωλεί χειροτεχνήματα και ρούχα που παράγονται από γυναίκες με μειωμένη κινητικότητα).

Εάν είστε πραγματικά σε χειροτεχνία, πάρτε ένα από αυτά τα 10 περιοδεία Themed Ινδία για να μάθετε για την ινδική χειροτεχνία . Οι εκδρομές κυμαίνονται από σύντομες περιηγήσεις μισής ημέρας έως εκτεταμένες περιηγήσεις μιας εβδομάδας ή και περισσότερο.

Πολύτιμοι λίθοι

Εάν είστε μετά από πολύτιμους λίθους, το κεφάλι στο Jaipur (αλλά να είστε προσεκτικοί από τις γνωστές απάτες πολύτιμων λίθων εκεί). Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει αυτό τον οδηγό για το πώς να αγοράσετε πολύτιμους λίθους στην Ινδία πρώτα!

Εμπορικά κέντρα και καταστήματα σχεδιαστών

Η μανία Mall έχει χτυπήσει το Mumbai τα τελευταία χρόνια, με νέα κέντρα που σκάουν σε όλη την πόλη.

Τα περισσότερα εμπορικά κέντρα δεν είναι μόνο προορισμοί για αγορές. Έχουν τεράστια φαγητά, παιχνίδια και ψυχαγωγικές ζώνες, προσφέροντας διασκέδαση για όλη την οικογένεια. Για τα εμπορικά σήματα σχεδιαστών, μεταβείτε στο νέο high-end Mall Palladium στο High Street Phoenix. Δείτε αυτά τα 5 μεγαλύτερα και καλύτερα εμπορικά κέντρα του Μουμπάι.

Τσάι

Αυτά τα 8 Tantalizing India Tea Shops και Bars είναι από τα καλύτερα μέρη για να δοκιμάσετε (και να αγοράσετε) τσάι στην Ινδία. Εάν πηγαίνετε μέχρι το Gangtok στο Sikkim, μην χάσετε το εκθεσιακό κέντρο τσαγιού Golden Punam (Punam Building, First Floor, MG Marg), το οποίο αναζητάτε για τα μπουτίκ τσάι του, συμπεριλαμβανομένου του τσάι temi που καλλιεργείται στον μοναδικό κήπο τσαγιού του Sikkim .

Σάρις

Κάθε κράτος σε όλη την Ινδία έχει τα δικά του ειδικά υφάσματα και υφάσματα για το σάρσι του. Ένας από τους πιο δημοφιλείς και παραδοσιακούς τύπους saris είναι το Kanjeevaram (Kanchipuram), από τη νότια Ινδία . Ένας άλλος δημοφιλής τύπος sari είναι το Banarasi sari, το οποίο είναι χέρι υφαντό στο Banaras (επίσης γνωστό ως Varanasi). Άλλοι γνωστοί τύποι saris περιλαμβάνουν το φωτεινό γραβάτα Bandhani / Bandhej saris από το Ρατζαστάν και το Γκουτζαράτ, το βαμβάκι Gadhwal saris με μεταξωτά σύνορα και παλάγια από τον Άντρα Πραντές, το Maheshwari saris από την Madhya Pradesh και το πανέμορφο λεπτό μεταξωτό και χρυσό υφαντό Paithani saris με σχεδιασμό παγωνιού από τη Μαχαράστρα.