Φιλικά δικαιώματα στη Φινλανδία

Για όσους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα, είναι σημαντικό να γνωρίζουν το περιβάλλον στο οποίο θα περάσουν το χρόνο τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες στη Σκανδιναβία . Επομένως, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στη Φινλανδία είναι κάτι που αξίζει να ερευνήσετε εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην όμορφη χώρα.

Πρώτον, αξίζει να σημειωθεί ότι τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων της Φιλανδίας εξελίχθηκαν αρκετά για μια περίοδο ετών.

Η ομοφυλοφιλία στη Φινλανδία έχει νομιμοποιηθεί από το 1971, αν και ήταν το 1981 όταν αποχαρακτηρίστηκε ως ασθένεια. Η νομοθεσία στη Φινλανδία ποινικοποιεί επίσης κάθε διάκριση που βασίζεται στον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου. Το 2005, υπήρξε ποινικοποίηση της διάκρισης κατά της ταυτότητας φύλου.

Ήταν στην πραγματικότητα το 2002, όταν οι καταχωρισμένες εταιρικές σχέσεις νομιμοποιήθηκαν σε αυτήν την όμορφη χώρα. Συγχαρητήρια, Φινλανδία! Αυτή η νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας έδωσε και εξακολουθεί να προσφέρει στα ίδια φύλα στη Φινλανδία ένα ευρύ φάσμα δικαιωμάτων. Ωστόσο, τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι ομοφυλόφιλοι από το 2002 περιορίζουν τα δικαιώματά τους στην υιοθεσία καθώς και ένα επώνυμο. Από το 2002, έχει αυξηθεί η φωνή για περισσότερα δικαιώματα που παρέχονται από το φινλανδικό κοινό στα ζευγάρια του ιδίου φύλου. Το 2009, για παράδειγμα, τα ζευγάρια του ιδίου φύλου θα μπορούσαν να αρχίσουν να απολαμβάνουν δικαιώματα υιοθεσίας.

Οι καταχωρισμένες εταιρικές σχέσεις στη Φινλανδία μοιάζουν περισσότερο με αστικούς γάμους και ακολουθούν την ίδια διαδικασία εγγραφής και ακόμη και διάλυσης.

Ένα συμβαλλόμενο μέρος της εταιρικής σχέσης έχει επίσης δικαιώματα μετανάστευσης. Ακόμη και με τις διαφορές απόψεων τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στο ευρύ κοινό, οι δημοσκοπήσεις και οι έρευνες που διεξήχθησαν στη Φινλανδία δείχνουν ότι αυξάνεται η στήριξη των γάμων ομοφυλοφίλων. Τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων καθιστούν επίσης δυνατό για οποιονδήποτε να αλλάξει το νόμιμο φύλο σύμφωνα με το φινλανδικό δίκαιο.

Εκτός από αυτό, εάν είστε ομοφυλόφιλοι και ζείτε στη Φινλανδία, μπορείτε ακόμη και να συμμετάσχετε στο στρατό εάν το επιθυμείτε.

Εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύουν σίγουρα ότι η όμορφη χώρα της Φινλανδίας είναι σήμερα ένας από τους πιο ομοφυλόφιλους ταξιδιωτικούς προορισμούς που μπορείτε να ελπίζετε να επισκεφθείτε στην Ευρώπη. Εάν σχεδιάζετε διακοπές στην Ευρώπη, η Φινλανδία είναι απαραίτητο, ειδικά αν θέλετε να την απολαύσετε στην εταιρεία του συνεργάτη σας - στην πραγματικότητα, ανεξάρτητα από το αν ο σύντροφός σας είναι του ίδιου φύλου με εσάς ή όχι. Αυτή η γη των 200.000 λιμνών είναι ένας κόμβος για εκείνα τα ζευγάρια του ίδιου φύλου που θέλουν να διασκεδάσουν χωρίς να υφίστανται διακρίσεις. Κάνει έναν αναζωογονητικά σύγχρονο προορισμό ταξιδιού.

Οι φινλανδικές πόλεις έχουν οργανώσεις LGBT για ομοφυλόφιλους και μπορείτε να λάβετε βοήθεια από αυτούς. Μπορείτε επίσης να πάτε και να απολαύσετε μια τοπική εκδήλωση γκέι υπερηφάνειας. Η Φινλανδία παρέχει μια ανοιχτόχρωμη ατμόσφαιρα και περιβάλλον για τους ομοφυλόφιλους και λεσβιακούς τουρίστες και τους ντόπιους.

Ενώ ταξιδεύετε στη Φινλανδία, εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να κάνετε πράγματα που κάνει κάθε κανονικό ζευγάρι. Κρατώντας τα χέρια και το φιλί είναι εντάξει και δεν πρέπει να φοβάστε κάποιον να σας προσβάλει. Υπάρχουν διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες, σάουνες και νυχτερινά κέντρα στις πόλεις της Φινλανδίας, όπου μπορείτε να περάσετε καλά. Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος να φοβάσαι τη δυσμενή θεραπεία σε οποιοδήποτε σημείο.

Μπορείτε επίσης να πάρετε μια κρουαζιέρα στη Φινλανδία με τους ομοφυλόφιλους φίλους ή τον συνεργάτη σας, καθώς υπάρχουν ξενοδοχεία τα οποία οργανώνουν τέτοιες δραστηριότητες διασκέδασης για τους επισκέπτες τους.

Υπάρχουν επίσης πολλές ζώνες συχνοτήτων για ζευγάρια ομοφυλοφίλων και λεσβιών σε όλη τη Φινλανδία. Ορισμένες από τις καλύτερες βρίσκονται στο Ελσίνκι και προσελκύουν και τους δύο ομοφυλόφιλους ερασιτέχνες και τους ετεροφυλόφιλους. Το Ελσίνκι βρίσκεται δίπλα στο Ταλίν και τη Στοκχόλμη, καθιστώντας το ένα ζωντανό χώρο για τη γκέι ζωή στη Φινλανδία.

Όπου κι αν επιλέξετε να περάσετε τις διακοπές σας στη Φινλανδία, είστε σίγουροι ότι η εμπειρία σας θα είναι η καλύτερη.