Μια περιοδεία εραστών λογοτεχνίας της Οξφόρδης, Μισισιπή

Βρισκόμενος στο Βόρειο Μισισιπή, μισή ώρα από το πλησιέστερο διακρατικό και μια ώρα από το κοντινότερο αεροδρόμιο, βρίσκεται η Οξφόρδη, ίσως η πιο λογοτεχνική μικρή πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το σπίτι του Πανεπιστημίου του Μισισιπή, το οποίο έχει αγκυροβολήσει την πνευματική κοινότητα της πόλης πριν από τον εμφύλιο πόλεμο, η Οξφόρδη είναι ένα mecca για τους λάτρεις του βιβλίου όλων των λωρίδων, από τους οπαδούς της νότιας γοτθικής πεζογράφου του William Faulkner στη σελίδα του John Grisham -ανατρέποντας δράματα στο δικαστήριο.

Ο Ράουαν Ντέιβιντ του Γουίλιαμ Φάλκλερ

Ο William Faulkner, ο οποίος κάποτε είχε (και απείλησε) το καθήκον του μεταδιδακτορικού στο Πανεπιστήμιο του Μισισιπή, είναι σίγουρα ο πρώην κάτοικος της Οξφόρδης και θα βρείτε αναφορές στον άνθρωπο και στο έργο του σε όλη την πόλη. Πάρτε ένα απόγευμα για να επισκεφθείτε το σπίτι του στην Οξφόρδη, το εντυπωσιακό, αν και μετρίως καταρρακτωμένο Oak Rowan ( βλέπε φωτογραφία ), το οποίο κάθεται στην Old Taylor Road ακριβώς πέρα ​​από την ανατολική άκρη της πανεπιστημιούπολης Ole Miss. Εδώ έγραψε πολλά από τα ωραιότερα έργα του, συμπεριλαμβανομένου του As I Lay Dying , Absalom, Absalom! , Το φως τον Αύγουστο και το A Fable . Θα δείτε το απλό του τραπέζι γραφής, καθώς και διάφορα και διάφορα knick-knacks, ένα αγαπημένο είναι το μικρό μέταλλο μέντι Julep κύπελλο. Το Rowan Oak είναι ανοιχτό από Τρίτη έως Κυριακή κατά τις προγραμματισμένες ώρες με παρατεταμένες καλοκαιρινές ώρες. Οι ξεναγήσεις μπορούν να οργανωθούν μόνο κατόπιν ραντεβού.

Αν βρίσκεστε στο μονοπάτι Faulkner, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τον τάφο του, τον οποίο θα βρείτε στο St.

Το νεκροταφείο του Πέτρου, γνωστό και ως το Νεκρό Κοιμητήριο της Οξφόρδης, στη γωνία της λεωφόρου Jefferson και της Βόρειας 16ης Οδού. Η παράδοση υποστηρίζει ότι αφήνετε έναν πίντα ουίσκι στον τάφο του, ειδικά αν είστε συγγραφέας που αναζητά τη μούσα.

Η πανεπιστημιούπολη του Ole Miss

Δεν μπορείτε να επισκεφθείτε την Οξφόρδη χωρίς να περιηγηθείτε στην πανεπιστημιούπολη Ole Miss λίγο και είναι σίγουρα μια όμορφη για μια απλή υπαίθρια βόλτα.

Ενώ είστε εκεί, όμως, σκεφτείτε να σταματήσετε σε ένα από τα εξαιρετικά μουσεία και τις συλλογές που είναι ανοιχτές στο κοινό. Το Πανεπιστημιακό Μουσείο είναι μια ποικίλη συλλογή από μικρότερα μουσεία και προσφέρει εκθέματα τέχνης, αρχαιοτήτων, επιστημονικών οργάνων, λογοτεχνικής εφέρας και όλων των ειδών ταξιδιωτικών εκθεμάτων. Βρείτε το στη γωνία της Πανεπιστημιακής Λεωφόρου και της 5ης Οδού. Το Μουσείο είναι ανοιχτό από Τρίτη έως Σάββατο κατά τις προγραμματισμένες ώρες και κλείνει κατά τις κανονικές πανεπιστημιακές διακοπές Η γενική είσοδος είναι δωρεάν, παρόλο που ενδέχεται να υπάρχει εισιτήριο για ορισμένα εκδρομικά ταξίδια. Το Μουσείο και η Oak Rowan συνδέονται μέσω ενός μονοπατιού, ώστε να μπορούν να μπουν σε ένα μακρύ απόγευμα εύκολα.

Επίσης στο Ole Miss Campus είναι το Blues Archive, το οποίο στεγάζεται στη βιβλιοθήκη του JD Williams, το οποίο είναι κάτι περισσότερο από μια ενδιάμεση στάση για τους ερευνητές παρά τους τουρίστες, αλλά αν είστε ένας τεράστιος ανεμιστήρας αυτού του ποιητικού είδους, ίσως αξίζει να σταματήσετε ούτως ή άλλως. Είναι η μεγαλύτερη συλλογή αρχείων μπλουζ, βιβλίων και εφέρα στον κόσμο. Καλέστε (662) 915-7753 για να κλείσετε ραντεβού.

Μια στάση γενικότερου ενδιαφέροντος είναι η Συλλογή Αρχείων και Χειρογράφων της Βιβλιοθήκης, η οποία περιλαμβάνει τα χαρτιά και το εφέ της Faulkner (καθώς και το βραβείο Νόμπελ) και μια τεράστια συλλογή άλλων έργων.

Τα περιστρεφόμενα εκθέματα εμφανίζονται, συνήθως επικεντρώνονται σε λογοτεχνικό ή ιστορικό θέμα του Μισισιπή και μπορούν να βρεθούν στον τρίτο όροφο. Η βιβλιοθήκη JD Williams βρίσκεται στο 1 βιβλιοθηκοειδή βρόχο, ακριβώς στην καρδιά της πανεπιστημιούπολης. Οι ώρες ποικίλλουν καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Πριν φύγετε από την πανεπιστημιούπολη, φροντίστε να σταματήσετε στο Κέντρο για τη Μελέτη του Νοτίου Πολιτισμού, το οποίο στεγάζει τη Συμμαχία Southern Foodways, Living Blues Magazine και δεκάδες άλλα ειδικά έργα, όπως σημαντικά συνέδρια Southern Studies όπως η Μουσική του Νότου Συνδιάσκεψη, Συνέδριο για το Βιβλίο και Διάσκεψη του Faulkner και του Yoknapatawpha.

Επίσης, φιλοξενούνται στην Gammill Gallery, ανοιχτή στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις προγραμματισμένες ώρες, εκτός από τις Πανεπιστημιακές διακοπές. Η Gammill Gallery ειδικεύεται στην φωτογραφία ντοκιμαντέρ του Αμερικάνικου Νότου, και αν και είναι μια γρήγορη εκτροπή, είναι μια ειδική, η οποία είναι όμορφα επιμελημένη και με συνέπεια αξίζει τον κόπο.

Ρίξτε μια ματιά στο ημερολόγιό τους πριν από την επίσκεψή σας, επίσης, επειδή υπάρχουν συχνά διαλέξεις, αναγνώσεις, μουσικές παραστάσεις και άλλες μοναδικές οθόνες που είναι δωρεάν ή φθηνές και ανοιχτές στο κοινό.

Πλατεία Δικαστηρίων

Ένα από τα κυριότερα σημεία κάθε περιοδείας της Οξφόρδης βρίσκεται στο κέντρο της πανεπιστημιούπολης, ακριβώς στην καρδιά της πλατείας Courthouse Square της Παλιάς Πόλης: Πλατεία Βιβλίων ( βλ. Φωτογραφία ). Αυτό το μικρό κατάστημα, το οποίο έχει κερδίσει εθνική φήμη από μόνο του, είναι αυτό που θα θέλατε ποτέ σε ένα ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο - ένα ζεστό περιβάλλον, ένα εκπληκτικά ευανάγνωστο προσωπικό και μια εκθαμβωτική σειρά βιβλίων. Υπάρχει έντονη έμφαση στους συγγραφείς της Νότιας Ευρώπης, οι οποίοι συχνά περνούν για αναγνώσεις βιβλίων και υπογραφές. Ρωτάτε για τα υπογεγραμμένα αντίγραφα, επειδή συνήθως υπάρχουν αρκετά στο απόθεμα. (Έλαβα ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο των δεκατριών φεγγαριών του Charles Frazier στην τελευταία μου επίσκεψη.)

Το Off Square Books είναι ένα παράρτημα των τετράγωνων βιβλίων, λίγες πόρτες στην πλατεία, το οποίο ειδικεύεται στα βιβλία που χρησιμοποιούνται και στα βιβλία (τα υπόλοιπα) και φιλοξενεί τις περισσότερες αναγνώσεις, τους χρόνους της ιστορίας των παιδιών και άλλα γεγονότα. Μια εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή που ονομάζεται Thacker Mountain Radio είναι σαν ένα λιγότερο κεραυνό Prairie Home Companion, ή ίσως ένα upscale Grand Ole Opry. Οι συγγραφείς και οι ποιητές έχουν διαβάσει αποσπάσματα από πρόσφατα έργα, ενώ η σπουδαία νότια μουσική - από μπλουζ σε εναλλακτική χώρα με bluegrass στο Cajun - παρέχει ζωντανή μουσική. Αν ένας καλλιτέχνης ή συγγραφέας μεγαλύτερου ονόματος πρόκειται να εμφανιστεί στην εκπομπή, μερικές φορές θα καταγράφεται ακριβώς κάτω από το δρόμο στο πολύ μεγαλύτερο Λυρικό θέατρο, επομένως προσέξτε τα σήματα ή ελέγξτε τον ιστοχώρο μπροστά από το χρόνο. Τα βιντεοπαιχνίδια είναι βράδυ της Πέμπτης στις 6 μ.μ

Εστίαση και καταλύματα

Ενώ βρίσκεστε στην Οξφόρδη, θα πρέπει να φάτε και να κοιμηθείτε, πιθανώς. Ακολουθούν μερικές ιδέες.