Νάντη: Κόσμημα της κοιλάδας του Λίγηρα

Ιστορία, καλή διατροφή, γραφικά ποτάμια Ορίστε πόλη

Η Νάντη, Γαλλία, όπως και πολλές άλλες πόλεις, είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό ως η Βενετία της Δύσης για τα εξέχοντα χαρακτηριστικά της. Ο ποταμός Λίγηρα διέρχεται από το κέντρο της πόλης και ο ποταμός Erdre, ένας παραπόταμος στο Λίγηρα, διέρχεται επίσης από τη Nantes. είναι φημισμένο για να είναι ένα από τα πιο όμορφα ποτάμια στη Γαλλία και είναι η σκηνή των ρομαντικών κρουαζιερών δείπνου. Η πρωτεύουσα της περιφέρειας Pays de la Loire της βορειοδυτικής Γαλλίας, ονομάστηκε από το περιοδικό Time ως την πιο ζωντανή πόλη στην Ευρώπη το 2004.

Η Νάντη ήταν η πρωτεύουσα της Βρετάνης έως ότου επανασχεδιάστηκαν τα όρια κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλο μέρος της ταυτότητάς της στη Βρετάνη.

Η Νάντη είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη στη Γαλλία και θεωρείται ένα από τα πιο επιθυμητά μέρη για να ζήσει στη χώρα. Ειδικά απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες που απολαμβάνουν τις τέχνες και τον πολιτισμό. Για τον ταξιδιώτη, αυτό σημαίνει ότι η νυχτερινή ζωή στη Νάντη είναι αρκετά ζωντανή.

Να πάρει εκεί

Ναντ είναι εύκολο να φτάσετε στο τρένο ή το αεροπλάνο. Σερβίρεται από πολλές γραμμές τρένων, όπως το τρένο υψηλής ταχύτητας TGVline από το σιδηροδρομικό σταθμό Montparnasse του Παρισιού . αυτό το ταξίδι διαρκεί περίπου δύο ώρες. Το αεροδρόμιο Nantes Atlantique εξυπηρετεί επίσης την περιοχή και μπορείτε να πετάξετε εκεί από το Παρίσι, το Λονδίνο και πολλές άλλες πόλεις στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ένα λεωφορείο συνδέει το αεροδρόμιο με το κέντρο της πόλης και το σιδηροδρομικό σταθμό Sud. το ταξίδι διαρκεί περίπου μισή ώρα. Καμπίνες και λεωφορεία θα σας μεταφέρουν επίσης από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης.

Θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, με βοτανικούς κήπους ως ένα ευχάριστο σκηνικό.

Φαγοπότι

Η Νάντη είναι γεμάτη με ενδιαφέροντα εστιατόρια, μπαρ, μπιστρό και καφετέριες, όπως θα περίμενε κανείς σε μια πόλη το μέγεθος της. Οι αμπελώνες της περιοχής παράγουν κρασιά όπως το Muscadet και το Gros Plant, εξαιρετικά με ψάρια και θαλασσινά.

Δοκιμάστε τα στρείδια με το τοπικό Muscadet. Το Fromage du cure nantais είναι ένα τυρί αγελαδινού γάλακτος που αναπτύχθηκε από έναν ιερέα κοντά στη Νάντη και είναι επίσης εξαιρετικό με το Muscadet.

Κοντά στο Passage Pommeraye και το Place Royale βρίσκεται το Maison des Vins de Loire , το κέντρο κρασιού της κοιλάδας του Λίγηρα, που βρίσκεται στο πρώην "λιμάνι κρασιού" της Νάντης, όπου μπορείτε να αγοράσετε τα τοπικά κρασιά της κοιλάδας του Λίγηρα .

Τα ψάρια και τα θαλασσινά, από τη θάλασσα ή από το Λίγηρα (το τσίλι, το πέρκα και τα χέλια) είναι μια τοπική ειδικότητα, συχνά κολυμπώντας σε beure blanc, μια τοπική θεραπεία για τα ψάρια. Δοκιμάστε επίσης ένα gateau nantais , ένα κέικ που είναι ένα μείγμα ζάχαρης, αμυγδάλων, βούτυρου και ρούμι αντιλλών.

Τριγυρίζω

Το ιστορικό κέντρο της Νάντης είναι εύκολα προσπελάσιμο ή αν το ξενοδοχείο σας βρίσκεται κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, μπορείτε απλά να φτάσετε στο τραμ. μια βόλτα είναι εξαιρετικά προσιτή.

Πότε να πάτε

Η Νάντη έχει ωκεάνιο κλίμα, που σημαίνει ότι βρέχει όλο το χρόνο αλλά έχει ήπιες καλοκαιρινές θερμοκρασίες, οπότε αν ψάχνετε για ένα καλοκαιρινό παραθεριστικό μέρος, πιθανότατα δεν θα βουτήξετε, η Νάντη ίσως να είναι η θέση. Για λεπτομέρειες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες, ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα Nantes Weather and Climate.

Τι να δεις

Στην κορυφή του υποχρεωτικού καταλόγου είναι το μεσημεριανό γεύμα στο La Cocotte στο Verre στο Ile de Versailles, ακολουθούμενο από ένα χαλαρωτικό ταξίδι με βάρκα κάτω από τον ποταμό Erdre, με το πανέμορφο σκηνικό και τα διάσημα αρχοντικά και στις δύο πλευρές.

Άλλα πράγματα που πρέπει να δείτε: