Μουσείο σύγχρονης τέχνης του Σαν Φρανσίσκο

Επισκεφτείτε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο (SFMOMA)

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο (SFMOMA) είναι ένα αναγεννημένο μουσείο. Άνοιξε το 1935, παρουσιάζοντας έργα του Henri Matisse. Το 1995, μεταφέρθηκε στην σημερινή του θέση στην τρίτη οδό κοντά στο Yerba Buena Gardens, που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Mario Botta.

Όλα όσα πέρασαν προηγουμένως υπονομεύονται από το 2016 SFMOMA, το οποίο είναι σήμερα το μεγαλύτερο μουσείο σύγχρονης τέχνης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν άνοιξε, ο συγγραφέας Robert Taylor από το San Jose Mercury News δήλωσε: «με πέντε νέους ορόφους γκαλερί και νέες εξωτερικές βεράντες για γλυπτική, δεν υπάρχει όριο για το τι μπορεί να κάνει το μουσείο στο μέλλον».

Τι μπορείτε να δείτε στο SFMOMA

Το SFMOMA έχει περίπου 150.000 τετραγωνικά πόδια των γκαλερί. Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να δείτε:

Το εστιατόριο τους, In Situ, δημιουργήθηκε από τον Corey Lee, ιδιοκτήτη σεφ του εστιατορίου Michelin τριών αστέρων, Benu .

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο

MY # 1 ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Φέρτε ακουστικά για το τηλέφωνό σας και βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως φορτισμένο. Κάντε λήψη της εφαρμογής SFMOMA και χρησιμοποιήστε την. Το WiFi είναι δωρεάν στο μουσείο, και είναι ένα γρήγορο download - ή μπορείτε να το κάνετε πριν φτάσετε.

Το ενσύρματο περιοδικό καλεί την εφαρμογή "τρελό έξυπνο" και για μια φορά, δεν υπερβαίνουν.

Είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία τοποθεσίας που ξέρει πού βρίσκεστε στο μουσείο, και είναι γεμάτη με συνομιλίες και πληροφορίες για συγκεκριμένα έργα τέχνης καθώς και εξαιρετικές ξεναγήσεις. Αν δεν ήταν για την εφαρμογή, θα ήθελα ακόμα να αναρωτιέμαι γιατί αυτά τα μεταλλικά πλακάκια ήταν στο πάτωμα και αν μπορούσα να περπατήσω πάνω τους ή όχι. Αν επισκέπτεστε άλλους ανθρώπους, μπορείτε να μεταβείτε σε λειτουργία ομάδας και να είστε σίγουροι ότι όλοι θα ακούσουν το ίδιο πράγμα ταυτόχρονα.

Το κτήριο SFMOMA

Μια προσθήκη 10 ορόφων, 235.000 τετραγωνικών ποδιών, που σχεδιάστηκε από την διεθνώς αναγνωρισμένη αρχιτεκτονική εταιρεία Snøhetta ενσωματώνεται με το αρχικό κτίριο από τον ελβετικό αρχιτέκτονα Mario Botta. Η δομή της Botta σε στυλ υποτίμησης μοιάζει λίγο σαν μια κολοκυθοκεραμική γαμήλια τούρτα. Η νέα προσθήκη διαθέτει μια πρόσοψη εμπνευσμένη εν μέρει από τα νερά του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

Απροσδόκητα, τα φαινομενικά διαφορετικά στυλ λειτουργούν καλά μαζί.

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο

Κατά την πρώτη μου επίσκεψη, βρήκα τη SFMOMA γοητευτική. Έχω εξερευνήσει τη συλλογή φωτογραφιών με έναν φίλο και στη συνέχεια έκανα μόνο μία από τις ξεναγήσεις της εφαρμογής. Υπάρχουν πολλά περισσότερα για να δείτε και αναμένω να πραγματοποιώ αρκετές επισκέψεις προτού να τα καταφέρω όλη την πρώτη φορά.

Εάν σας αρέσει η σύγχρονη τέχνη, θα σας αρέσει το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο, αλλά αν τα γλυπτά των παλαιών μαστών, των ιμπρεσιονιστών και του Ροντέν είναι το φλιτζάνι τσάι σας, θα είστε καλύτερα στο Μουσείο de Young ή στη Legion of Honor .

Λεπτομέρειες για το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο

Μουσείο σύγχρονης τέχνης του Σαν Φρανσίσκο
151 Τρίτη οδός
Σαν Φρανσίσκο, CA
Ιστοσελίδα Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσ