Ένας οδηγός ταξιδιώτη στη Νικαράγουα της Κόρδοβα

Η Νικαράγουα είναι η μεγαλύτερη χώρα στην Κεντρική Αμερική. Τον περασμένο αιώνα, υπέστη πολλές πολιτικές αναταραχές και έναν τρομερό εμφύλιο πόλεμο. Εκτός από αυτό, υπήρξαν μερικοί σεισμοί που έχουν καταστρέψει περιοχές της χώρας. Παρόλο που η εσωτερική σύγκρουση έχει τελειώσει, η χώρα παραμένει μια από τις λιγότερο επισκέφθηκε από τους ταξιδιώτες στην περιοχή. Αλλά λέξη της ομορφιάς της έχει εξαπλωθεί, για να μην αναφέρουμε το ποσό του ήλιου που παίρνει.

Έχει αρχίσει να γίνεται προορισμός για τους λάτρεις της φύσης. ορισμένοι ακόμη αποφασίζουν να παραμείνουν και να εγκατασταθούν, αγοράζοντας ακίνητα.

Η τεράστια λίμνη, οι αποικιακές πόλεις, τα καταπράσινα δάση, οι εκπληκτικές παραλίες και η βιοποικιλότητα καθιστούν σίγουρα ένα μέρος που κάθε τυχοδιώκτης θα πρέπει να σταματήσει καθώς ταξιδεύει κατά μήκος της Λατινικής Αμερικής. Επιπλέον, επειδή εξακολουθεί να είναι σχετικά άγνωστη για τους τουρίστες, οι τιμές εξακολουθούν να μην είναι τόσο υψηλές όσο θα ήταν σε πιο δημοφιλή μέρη όπως η Κόστα Ρίκα .

Εάν προγραμματίζετε μια επίσκεψη στη Νικαράγουα θα πρέπει να μάθετε για το νόμισμά της εκ των προτέρων. Ακολουθούν μερικά στοιχεία σχετικά με αυτό και πληροφορίες σχετικά με το μέσο κόστος.

Χρήματα στη Νικαράγουα

Η Νικαράγουα της Κόρδοβα (NIO): Μια μονάδα νομίσματος της Νικαράγουας ονομάζεται Κόρδοβα. Η κόρδοβα της Νικαράγουας χωρίζεται σε 100 centavos.

Οι λογαριασμοί διατίθενται σε έξι διαφορετικά ποσά: C $ 10 (πράσινο) C $ 20 (πορτοκαλί) C $ 50 (μωβ) C $ 100 (μπλε) C $ 200 (καφέ) C $ 500 (κόκκινο). Θα βρείτε επίσης νομίσματα που αξίζουν: C $ 0,10 C $ 0,25 C $ 0,50 C $ 1 C $ 5.

Συνάλλαγμα

Η συναλλαγματική ισοτιμία της Νικαράγουα Córdoba με το δολάριο ΗΠΑ είναι συνήθως γύρω στα C $ 30 έως ένα δολάριο ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι ένα Córdoba συνήθως αξίζει περίπου 3,5 δολάρια ΗΠΑ. Για ενημερωμένες συναλλαγματικές ισοτιμίες, επισκεφθείτε το Yahoo! Χρηματοδότηση.

Ιστορικά Στοιχεία

Νικαράγουα χρήματα συμβουλές

Το αμερικανικό δολάριο είναι ευρέως αποδεκτό στις πιο τουριστικές τοποθεσίες της Νικαράγουας, αλλά θα μπορείτε να πάρετε περισσότερες εκπτώσεις στα καταστήματα, τα εστιατόρια και ακόμη και σε ορισμένα ξενοδοχεία εάν χρησιμοποιείτε την Κόρδοβα. Το παζάρι είναι επίσης σχεδόν αδύνατο εάν πληρώσετε με δολάρια. Οι μικρές επιχειρήσεις δεν τους αρέσει να πρέπει να περάσουν από το πρόβλημα της ανάγκης να πάνε στην τράπεζα και να κάνουν τις μεγάλες γραμμές για να αλλάξουν τα δολάρια.

Το κόστος ταξιδιού στη Νικαράγουα

Σε ξενοδοχεία - Ξενώνες συνήθως χρεώνουν κατά μέσο όρο $ 17 USD ανά διανυκτέρευση για ένα δίκλινο δωμάτιο. Τα δωμάτια Dorm είναι περίπου $ 5-12 USD. Τα τοπικά "hospedajes" (μικρά οικογενειακά ξενοδοχεία) κοστίζουν από $ 19 έως $ 24 USD ανά διανυκτέρευση.

Αγοράζοντας Τρόφιμα - Αν ψάχνετε για ένα φτηνό παραδοσιακό γεύμα μπορείτε να πάρετε τόνους πάγκων από όπου μπορείτε να πάρετε ένα πλήρες γεύμα για λιγότερο από $ 2 δολάρια. Ωστόσο, καθίστε σε εστιατόρια στη Νικαράγουα τείνουν να είναι αρκετά φτηνά, προσφέροντας φαγητό μεταξύ $ 3-5 USD ανά πιάτο, μερικά ακόμη περιλαμβάνουν ένα ποτήρι φυσικό αναψυκτικό.

Τα δυτικά τρόφιμα όπως τα μπιφτέκια, οι σαλάτες ή η πίτσα μπορούν επίσης εύκολα να βρεθούν σε τιμές που συνήθως κυμαίνονται γύρω στα $ 6.50-10 ανά πιάτο.

Μεταφορές - Αν σκοπεύετε να μείνετε μέσα στην πόλη, ίσως θελήσετε να πάρετε το λεωφορείο. Είναι αποδοτικές και εξαιρετικά φθηνές σε μόλις $ 0,20 USD. Τα ταξί συνήθως κοστίζουν περίπου 0,75-1,75 δολάρια ΗΠΑ ανά άτομο για ένα σύντομο ταξίδι. Αν παίρνετε λεωφορεία από μια πόλη στην άλλη ίσως χρειαστεί να πληρώσετε περίπου $ 2,75 δολάρια ΗΠΑ. Τα λεωφορεία εκτόξευσης τείνουν να είναι περίπου 30% ακριβότερα από τα συνηθισμένα λεωφορεία.

Επεξεργάστηκε από την Marina K. Villatoro