Ονδούρα Χρήματα: Η Ονδούρα Λεμπίρα

Η Ονδούρα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στην Κεντρική Αμερική και για κάποιο λόγο μια από τις λιγότερο δημοφιλείς μεταξύ των ταξιδιωτών. Αυτό συμβαίνει κυρίως εξαιτίας όλων των πληροφοριών εκεί έξω ότι είναι μια επικίνδυνη χώρα. Ωστόσο, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Κεντρική Αμερική, το έγκλημα δεν επηρεάζει τους ταξιδιώτες ως επί το πλείστον. Πιθανότατα θα βρείτε πορτοφολάδες και άτομα που προσπαθούν να σας απατούν, αλλά κάθε χώρα είναι έτσι.

Μερικά από τα καλύτερα του αξιοθέατα βρίσκονται στην Tegucigalpa, το San Pedro Sula, το La Ceiba, το Copán και τα Bay Islands. Μερικές από τις καλύτερες δραστηριότητες που μπορείτε να λάβετε μέρος είναι η εξερεύνηση των ερειπίων των Μάγια, η πεζοπορία κατά μήκος των εθνικών πάρκων, η κολύμβηση με αναπνευστήρα στην Καραϊβική και η χαλάρωση σε κάποια παραδεισική (και όχι πολυσύχναστη) παραλία.

Ήμουν σε αυτό με την οικογένειά μου μερικές φορές και το αγάπησε κάθε φορά. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες πληροφορίες για το νόμισμά του και το κόστος του ταξιδιού στην Ονδούρα.

Χρήματα στην Ονδούρα

Το νόμισμα της Ονδούρας ονομάζεται Lempira (HNL): Μία μονάδα νόμισμα της Ονδούρας ονομάζεται λεμπιρα. Η Ονδούρα Lempira χωρίζεται σε 100 σεντ. Το σύμβολό του είναι ένας L.

- Οι λογαριασμοί έρχονται σε οκτώ διαφορετικές ποσότητες: L1 (κόκκινο), L2 (πορφυρό), L5 (σκούρο γκρι), L10 (καφέ), L20 (πράσινο), L50 (μπλε), L100 (κίτρινο), L500 (ματζέντα).

- Θα βρείτε επίσης νομίσματα που αξίζουν: L0.01, L0.02, L0.05, L0.10, L0.20, L0.50

Συνάλλαγμα

Η συναλλαγματική ισοτιμία της Honduran Lempira προς το δολάριο ΗΠΑ είναι περίπου L23,5 έως ένα δολάριο ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι ένα Lempira αξίζει περίπου 4 σεντς σεντ.

Για ακριβείς συναλλαγματικές ισοτιμίες, για την ημέρα που διαβάζετε αυτό το άρθρο επισκεφθείτε το Yahoo! Χρηματοδότηση.

Ιστορικά Στοιχεία

Συμβουλές Χρημάτων της Ονδούρας

Το αμερικανικό δολάριο είναι ευρέως αποδεκτό στα νησιά Honduran Bay των Roatan, Utila και Guanaja και ίσως να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και στο Copán. Ωστόσο, η υπόλοιπη χώρα δεν δέχεται πάρα πολύ από αυτήν. Αλλά έχετε κατά νου ότι θα μπορείτε να πάρετε περισσότερες εκπτώσεις σε καταστήματα, εστιατόρια και ακόμη και σε κάποια ξενοδοχεία, αν χρησιμοποιείτε το Lempira. Το παζάρι είναι επίσης σχεδόν αδύνατο εάν πληρώσετε με δολάρια. Οι μικρές επιχειρήσεις δεν τους αρέσει να πρέπει να περάσουν από το πρόβλημα της ανάγκης να πάνε στην τράπεζα και να κάνουν τις μεγάλες γραμμές για να αλλάξουν τα δολάρια.

Κόστος Ταξιδεύοντας στην Ονδούρα

Στο Hotels - Θα μπορείτε να βρείτε τόνους προϋπολογισμούς κοιτώνες σε όλη τη χώρα που χρεώνουν περίπου L200 ανά διανυκτέρευση. Εάν προτιμάτε να μείνετε σε φθηνές αλλά ιδιωτικές αίθουσες, θα περάσετε μεταξύ L450 και L700. Θα βρείτε επίσης μερικές πιο πολυτελείς επιλογές, κυρίως στα Bay Islands και Copan που είναι ακόμα αρκετά φτηνά.

Αγοράζοντας φαγητό - Αν ψάχνετε για τοπικά πιάτα μπορείτε να αγοράσετε ένα πλήρες γεύμα για περίπου L65 σε φθηνά τοπικά μέρη. Τα εστιατόρια κοστίζουν λίγο περισσότερο γύρω από το L110.

Μεταφορές - Για να μετακινηθείτε στις πόλεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταξί, αλλά να είστε προσεκτικοί για να συμφωνήσετε για μια τιμή προτού μπείτε, γιατί δεν χρησιμοποιούν μετρητές.

για να μετακομίσετε μέσα στις πόλεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα λεωφορεία τους (αν δεν έχετε αυτοκίνητο) είναι συνήθως φθηνά γύρω από L45. Αλλά να έχετε κατά νου ότι δεν είναι ωραία και άνετα.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε - Η κατάδυση είναι πιθανότατα η πιο ακριβή περιοδεία που θα βρείτε στην Ονδούρα. Οι περισσότεροι φορείς χρεώνουν περίπου L765 ανά άτομο, ανά κατάδυση. Η εξερεύνηση των εθνικών πάρκων είναι μια πολύ φθηνότερη επιλογή. Οι περισσότεροι χρεώνουν τέλος περίπου L65. Τα ερείπια του Copan μπορούν επίσης να είναι ακριβά αν υπολογίσετε το κόστος εισόδου (220 HNL), την είσοδο στις σήραγγες (240 HNL) και μια ξενάγηση (525 HNL).

Αποποίηση: Αυτές οι πληροφορίες ήταν ακριβείς τη στιγμή που το άρθρο τέθηκε σε επεξεργασία τον Δεκέμβριο του 2016.

Άρθρο Επεξεργάστηκε από την Marina K. Villatoro