Παραδοσιακά Κόστα Ρίκα Ποτά

Η Κόστα Ρίκα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς χώρες της Κεντρικής Αμερικής, κυρίως ανάμεσα στους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει ένα τρελό ποσό εθνικών πάρκων και ιδιωτικών αποθεμάτων που καλύπτουν περίπου το 25% της επικράτειάς του. Βρίσκεται επίσης σε μια προνομιούχα περιοχή του κόσμου που της επιτρέπει να έχει μια μεγάλη συγκέντρωση ζωικών ειδών που προέρχονται από άλλες χώρες της βόρειας Κεντρικής Αμερικής και ορισμένες από τη Νότια Αμερική.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή της είναι η κουζίνα της. Είναι το αποτέλεσμα ετών και χρόνων διαφορετικών πολιτισμών που συνδυάζονται. Σε αυτό, παίρνετε ίχνη από αυτό που οι προ-Κολομβιανοί ντόπιοι κατανάλωναν. Όλα αυτά τα συστατικά υιοθετήθηκαν από τους Ισπανούς, οι οποίοι επίσης έφεραν τις δικές τους μαζί με τις νέες τεχνικές μαγειρέματος. Καθώς ο αποικισμός συνεχίστηκε, οι Ισπανοί έφεραν σκλάβους από αφρικανικές καταγωγής και κάποιους άλλους από τις φυλές της Καραϊβικής που είχαν αποικίσει λίγες δεκαετίες νωρίτερα.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε αυτό δημιουργήθηκε ένα μοναδικό στυλ κουζίνας. Μέρος αυτής της γαστρονομίας που κάνει την Κόστα Ρίκα μοναδική είναι το γεγονός ότι υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τύποι ποτών που θα σας αφήσουν να θέλετε περισσότερα.

Ποτά της Κόστα Ρίκα

Λόγω της άφθονης ποικιλίας των τροπικών φρούτων που αναπτύσσονται στην επικράτειά του, έχουν βρει αρκετούς χρόνους για να το εκμεταλλευτούν. Γι 'αυτό θα βρείτε ποτά με βάση τα φρούτα. Τους ονομάζουμε refrescos ("τοιχογραφίες" για σύντομο χρονικό διάστημα).

Αυτά είναι ένα είδος φρούτων smoothies που συνήθως φτιάχνονται με νερό ή γάλα.

Ένα άλλο νόστιμο και αρκετά δημοφιλές παραδοσιακό ποτό ονομάζεται Agua Dulce (γλυκό νερό). Είναι κυριολεκτικά το νερό που έχει γλυκάνει με ζαχαροκάλαμο ή ένα είδος καραμελών που είναι φτιαγμένο από αυτό.

Το τρίτο είδος φυσικού ποτού που η Costa Ricans αρέσει να πίνει καθημερινά ονομάζεται Horchata και παρασκευάζεται με ένα μείγμα κονιοποιημένου ρυζιού και καλαμποκιού.

Για να το δώσετε λίγο επιπλέον γεύση, προσθέστε και κάποια κανέλα και λίγη ζάχαρη. Είναι νόστιμο και ο καλύτερος τρόπος να το έχετε είναι εξαιρετικά κρύο.

Μια άλλη πτυχή που έκανε τη Κόστα Ρίκα διάσημη σε όλο τον κόσμο για τον καφέ της. Ωστόσο, ένα πράγμα που θεωρώ περίεργο είναι ότι δεν θα βρείτε τα καλά πράγματα στα περισσότερα εστιατόρια και καφετέριες. Οι περισσότεροι από τους ντόπιους που ήξερα μόνο έπιναν τα στιγμιαία πράγματα. Μετά από κάποια έρευνα, έμαθα ότι επειδή είναι τόσο δημοφιλής, σχεδόν όλος ο καφές ποιότητας εξάγεται.

Η εθνική μπύρα της Κόστα Ρίκα ονομάζεται Imperial. Θα μπορείτε να δείτε ότι διαφημίζεται σε όλη τη χώρα, σχεδόν σε κάθε γωνιά. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά άλλα εμπορικά σήματα μπύρας της Κόστα Ρίκα που ονομάζονται Pilsen (Pilsner) και Βαυαρία.

Αν ψάχνετε για κάτι πιο ισχυρό, αλλά ακόμα τοπικό και παραδοσιακό, θα πρέπει να δοκιμάσετε το guaro τους. Αυτό είναι ένα φλογερό υγρό ζαχαροκάλαμου. Συνήθως σερβίρεται ως βολή ή αραιώνεται σε τροπικό κοκτέιλ.

Παράγουν επίσης ζεστά ροφήματα διαφορετικών ειδών που ονομάζουν Atoles. Θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε μερικά από αυτά. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι το Atol de Maizena, το Atol de Piña, το Atol de Naranja, το Atol de Arroz και το Atol de Elote. Όλα είναι γλυκά και αρκετά νόστιμα.

Σημείωση: Όποτε ταξιδεύετε κατά μήκος της Κεντρικής Αμερικής, πρέπει πάντα να έχετε κατά νου ότι δεν μπορείτε να πιείτε μόνο νερό βρύσης. Δεν έχουν καλές προδιαγραφές όταν πρόκειται για την επεξεργασία του νερού. Αντ 'αυτού, πρέπει επίσης να αγοράσετε εμφιαλωμένο νερό ή να μεταφέρετε ένα φίλτρο.

Όταν ζητάτε ποτά που δεν περιλαμβάνουν την ψύξη των συστατικών ή το βραστό νερό, θα πρέπει επίσης να ρωτήσετε τον σερβιτόρο σας από πού προέρχεται το νερό που χρησιμοποιείται για αυτό. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποφύγετε να αρρωστήσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας σε αυτή την τροπική χώρα.

Δοκιμάσατε κάποιο από τα ποτά που ανέφερα; Θα ήθελα πολύ να μάθω ποιο είναι το αγαπημένο σας.

Επεξεργάστηκε από την Marina K. Villatoro