Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις στην Κόστα Ρίκα

Η Κόστα Ρίκα είναι κατά κύριο λόγο καθολικό έθνος και οι πολίτες της Κόστα Ρίκα παρατηρούν τα Χριστούγεννα με γοητεία. Τα Χριστούγεννα στην Κόστα Ρίκα είναι ένας ζωντανός χρόνος: μια γιορτή της εποχής, των φώτων και της μουσικής, και φυσικά της οικογενειακής συντροφικότητας.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα

Χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι ένα τεράστιο μέρος των Χριστουγέννων στην Κόστα Ρίκα. Οι πολίτες της Κόστα Ρίκα διακοσμούν συχνά αρωματικά κυπαρίσσια με στολίδια και φώτα. Μερικές φορές οι ξηροί κλαδιά των θάμνων του καφέ χρησιμοποιούνται αντ 'αυτού, ή ένα αειθαλές υποκατάστημα εάν είναι διαθέσιμο.

Σύμφωνα με το costarica.net, το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά στο Παιδικό Νοσοκομείο στο Σαν Χοσέ είναι το πιο σημαντικό και συμβολικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κόστα Ρίκα.

Παραδοσιακές Παραδόσεις

Όπως με πολλά καθολικά έθνη, σκηνές γέννησης με ειδώλια της Μαρίας, του Ιωσήφ, των σοφών και των ζώων της φάτνης είναι μια τυπική Κόστα Ρίκα Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, που ονομάζεται "Πύλες". Προσφορές όπως φρούτα και μικρά παιχνίδια τοποθετούνται μπροστά στη σκηνή της γέννησης. Το ειδώλιο του μωρού Ιησού τοποθετείται στη γέννηση το βράδυ πριν από τα Χριστούγεννα, όταν φέρνει δώρα στα παιδιά του νοικοκυριού αντί του Αϊ Βασίλη.

Η Χριστουγεννιάτικη σεζόν της Κόστα Ρίκα δεν τελειώνει μέχρι την έκτη Ιανουαρίου, όταν οι τρεις σοφοί λένε ότι έχουν υποδεχτεί το μωρό Ιησού.

Εκδηλώσεις Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα στην Κόστα Ρίκα αρχίζουν με το Φεστιβάλ de la Luz, όταν η πρωτεύουσα του Σαν Χοσέ μετατρέπεται σε μια γιρλάντα φώτων. Οι ταυρομαχίες είναι ένα άλλο παραδοσιακό γεγονός κατά την περίοδο διακοπών της Κόστα Ρίκα.

Χριστουγεννιάτικο δείπνο

Ένα δείπνο Χριστουγέννων της Κόστα Ρίκα είναι εξίσου περίπλοκο με ένα αμερικανικό. Τα Tamales αποτελούν βασικό δείπνο για το δείπνο των Χριστουγέννων της Κόστα Ρίκα, καθώς και γλυκά και άλλα επιδόρπια της Κόστα Ρίκα όπως το Tres Leches Cake.
Διαβάστε περισσότερα για την Κόστα Ρίκα φαγητό και ποτό.