Μια επισκόπηση της Crypt Whitefriars στο Λονδίνο

Η Crypt Whitefriars στην πόλη του Λονδίνου είναι τα ερείπια μιας μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα που ανήκε σε μια σειρά Carmelite γνωστή ως White Friars.

Ο αρχαιολογικός χώρος αυτός φιλοξενήθηκε αρχικά σε ένα θρησκευτικό ίδρυμα το 1253. Αυτή η κρύπτη, που μέχρι σήμερα θεωρείται από τα τέλη του 14ου αιώνα, αποτελεί το μοναδικό ορατό κατάλοιπο ενός μεσαιωνικού αρχοντικού που ανήκε σε μια σειρά Καρμελιτών γνωστή ως Λευκοί Φράγκοι. Στο ύψος του, το αρχοντικό απλώνεται από την οδό Fleet Street στον Τάμεση, που οριοθετείται από το ναό στα δυτικά και η Water Lane (τώρα οδός Whitefriars) στα ανατολικά.

Το έδαφος περιείχε εκκλησία, μοναστήρια, κήπο και νεκροταφείο.

Ιστορία

Η διαταγή, τα μέλη της οποίας φορούσαν λευκούς μανδύες πάνω στις καφέ συνήθειες τους σε επίσημες περιπτώσεις, είχε ιδρυθεί στο όρος Καρμέλ (στο σημερινό Ισραήλ) το 1150 αλλά οδηγείται από τους Αγίους Τόπους από τους Σαρακηνούς το 1238. Υπό την αιγίδα του Ρίτσαρντ, Κόμης της Κορνουάλης, ο αδελφός του βασιλιά Ερρίκου Γ ', μερικοί μέλη της τάξης ταξίδεψαν στην Αγγλία και, μέχρι το 1253, έχτισαν μια μικρή εκκλησία στην οδό Fleet Street. Αντικαταστάθηκε από μια πολύ μεγαλύτερη εκκλησία έναν αιώνα αργότερα.

Όταν ο Ερρίκος VIII διέλυσε το αρχέτυπο στα μέσα του 16ου αιώνα, έδωσε το μεγαλύτερο μέρος της γης στον γιατρό του, William Butte. Τα κτίρια σύντομα έπεσαν σε χαλάρωση. Πράγματι, αυτή η κρύπτη φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε κάποτε ως κελάρι άνθρακα. Η μεγάλη αίθουσα, εν τω μεταξύ, μετατράπηκε σε Playhouse Whitefriars, η οποία φιλοξενούσε μια σειρά από εταιρείες παιδικών ηθοποιών.

Τελικά, οι κερδοσκοπικοί οικοδόμοι μετακόμισαν μέσα, γεμίζοντας το χώρο με ένα φανταχτερό σπίτι.

Μέχρι τη δεκαετία του 1830, όταν ο Charles Dickens έγραψε για την περιοχή, οι Whitefriars είχαν αναπτύξει μια σαθρή φήμη ως το τελευταίο καταφύγιο των εγκληματιών και των μεθυσμένων.

Αυτή η κρύπτη, η οποία βρισκόταν κάτω από τα καταλύματα του προηγούμενου (ο επικεφαλής του μνημείου), ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των οικοδομικών έργων το 1895. Εκκαθαρίστηκε και αποκαταστάθηκε στη δεκαετία του 1920, όταν ανακατασκευάστηκε αυτή η περιοχή για λογαριασμό της εφημερίδας News of the World .

Εν κινήσει

Αυτός ο ιστότοπος ξανάρχισε ξανά στα τέλη της δεκαετίας του 1980 μετά από την είδηση ​​του κόσμου και ο Ήλιος είχε εγκαταλείψει το Fleet Street για το Wapping. Η κρύπτη, η οποία αρχικά βρισκόταν στην ανατολική πλευρά του χώρου, τέθηκε σε μια σκυρόδεμα σκυροδέματος και μεταφέρθηκε στην σημερινή της θέση. Είναι δυνατή η προβολή της κρύπτης από το εξωτερικό του κτιρίου, παρόλο που δεν υπάρχει άμεση δημόσια πρόσβαση σε αυτήν.

Πώς να βρείτε Crypt Whitefriars

Οι κοντινότεροι σταθμοί είναι σταθμός Temple ή Blackfriars.

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο σχεδιασμού ταξιδιού ή την εφαρμογή Citymapper για να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας με τη δημόσια συγκοινωνία.

Η Whitefriars Crypt βρίσκεται στο πίσω μέρος των γραφείων της εταιρίας Freshfields Bruckhaus Deringer στο 65 Fleet Street, London EC4Y 1HS.

Απενεργοποιήστε την οδό Fleet Street και ακολουθήστε την οδό Bouverie. Κοιτάξτε το Magpie Alley στα αριστερά σας. Γυρίστε και όταν φτάσετε στην αυλή κοιτάξτε τον τοίχο στο υπόγειο. Υπάρχουν βήματα προς τα αριστερά σας για να μπορείτε να πάρετε μια πιο προσεκτική ματιά στα ερείπια της Crypt Whitefriars.

Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από την πινακοθήκη στην τοποθεσία που παρέχει η Freshfields Bruckhaus Deringer (η δικηγορική εταιρία της οποίας τα γραφεία κατοικιών Whitefriars Crypt), που χρησιμοποιούνται με άδεια.