Περπατήστε με τα ζώα: Πεζοπορίες Llama στη Νέα Αγγλία

Μια ματιά Επιστροφή σε μια αξέχαστη Massachusetts Llama Trek

2018 Ενημέρωση: Η εταιρεία Pinetum Farm Llamas στο Granby, Μασαχουσέτη, δεν προσφέρει πλέον βόλτες με λάμα. Αυτή η ιστορία παραμένει σε απευθείας σύνδεση για αρχειακούς σκοπούς. Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική θέση στη Νέα Αγγλία για να κάνετε πεζοπορία με λαμάδες, σκεφτείτε τις περιπέτειες του Rowanwood Farm Llama Hiking στο Newtown του Κοννέκτικατ.

Δείτε επίσης > Τα γεγονότα Llama

Τα περισσότερα παιδιά μοιράζονται το όνειρο του Δρ. Dolittle να μιλάει με τα ζώα και ενώ μπορεί να μην μπορείτε να τα διδάξετε να συνομιλήσετε με πλάσματα, μπορείτε να τα μεταχειριστείτε στο επόμενο καλύτερο πράγμα ...

μια βόλτα με τα ζώα ... με την κράτηση ενός ταξιδιού λάμα στη Μασαχουσέτη στο Pinetum Farm Llamas.

Δεν είναι κάθε ζώο ένας ιδανικός φίλος πεζοπορίας ... αλλά αυτό το αγρόκτημα της Νέας Αγγλίας είναι το σπίτι των τετράποδων συντρόφων πεζοπορίας που είναι φωτεινά, ευκίνητα, χαμηλού κλειδιού και ως πρόθυμοι να χτυπήσουν το ίχνος όπως κι εσύ είσαι. Καλύτερα, θα φέρουν όλα τα πράγματα σας.

Η Karen και ο David Seiffert έθεσαν λαλά για περίπου 20 χρόνια στο Pinetum Farm Llamas στο Granby της Μασαχουσέτης. Τα Seifferts είναι η τρίτη γενιά για να λειτουργήσει αυτό το οικογενειακό αγρόκτημα, προφέρεται PINE-tum, και το ενδιαφέρον τους για τους λαμούς ξεπήδησε από την αναζήτηση της Karen για μια νέα ίνα που θα χρησιμοποιηθεί για την περιστροφή και την ύφανση της. "Οι ίνες Llama είναι θερμότερες από το μαλλί των προβάτων επειδή είναι κοίλο", εξήγησε. Η Karen πωλεί παρασκευασμένες και ακατέργαστες ίνες και μερικά νήματα και χειροποίητα υφάσματα, όπως κασκόλ, κατασκευασμένα από ίνες λάμα στο κατάστημα αγροκτήματος.

Το 1999, το ζευγάρι αποφάσισε να αρχίσει να προσφέρει εκδρομές λάμα ως μέσο για τη δημιουργία συμπληρωματικού εισοδήματος για να στηρίξει τη φροντίδα και τη σίτιση των ζώων και ως τρόπος για να εισαγάγει τους ταξιδιώτες σε αυτούς τους ιδανικούς συλληφθέντες.

Ξεκινήσαμε με τους Seifferts, την εγγονή τους Brianna και τρεις λαμάδες - Damien, Addy και Phoebe - σε ένα ήπιο και φωτεινό φθινόπωρο το απόγευμα και γρήγορα μάθαμε ότι, αν και προσπαθήσαμε να ηγηθούμε των λαμάτων, δεν είμαστε όλοι εκείνοι που υπαγορεύουν ο ρυθμός της βόλτας μας στο δάσος. Μην ανησυχείτε - δεν είναι σαν να τραβήξαμε πίσω από τη φόρτωση των λαμάτων.

Αντίθετα, το ρυθμό ήταν μερικές φορές χαλαρό, μερικές φορές λίγο πιο ζωντανό, και συχνά στίγματα από παύσεις καθώς οι συνοδοί των ζώων μας ανακάλυψαν λαχταριστές μούχλες ανάμεσα στο φύλλωμα.

Ήταν γαλήνιο, πραγματικά. Υπήρχε κάτι γοητευτικό για να παραδοθεί στις ιδιοτροπίες ενός σίγουρου, φωτεινού-ματιού πλάσματος χωρίς να περάσει λεπτά και χωρίς να έχει κανένας προορισμός. Ήταν ένα ευτυχισμένο διάλειμμα για κάποιον σαν εμένα, ο οποίος πάντα κοιτάζει προς το επόμενο σημείο της λίστας υποχρεώσεων, αγώνωντας πάντα τις προθεσμίες και πάντα αισθάνεται την ανάγκη να ελέγχει το περιβάλλον μου - μια πολύ αναγκαία ευκαιρία να χάσει τον εαυτό μου και απλώς να απολαύσει μέχρι το περιβάλλον μου. Ήταν επίσης μια ωραία απόλαυση για να αφήσω τη βαρύτερη τσάντα κάμερας μου για μια αλλαγή: οι Llamas είναι γερά ζώα και τα Seifferts έχουν δύο σέλες πακέτων, πράγμα που σημαίνει ότι οι λαμάδες μπορούν να μεταφέρουν τα αλιευτικά εργαλεία των πεζοπόρων - ένα τραπέζι πικ-νικ και μια μικρή σχάρα μπάρμπεκιου.

Η Φοίμπε, η νεώτερη από τις λαμάδες στο ταξίδι μας, βρισκόταν στο πρώτο της ταξίδι στο δάσος χωρίς τη μητέρα της και οι Δαβίδ, Κάρεν και Μπράιαννα έδιναν ιδιαίτερη προσοχή για να την καθησυχάσουν κατά μήκος της διαδρομής. Η αγάπη της οικογένειας για τα ζώα ήταν προφανής. "Είναι καλοί φίλοι, είναι καλά κατοικίδια ζώα, είναι πολύ χαλαροί", είπε η Κάρεν.

Όταν την ρώτησα κάποια στιγμή για την ηλικία της, γύρισε στο σύζυγό της και είπε: «Θυμάμαι τι είναι οι ηλικίες των παιδιών μας - θυμάσαι τις ηλικίες των λαμιών».

Οι Seifferts είναι πρόθυμοι να οδηγήσουν ομάδες σε εκδρομές λάμα όλο το χρόνο, αρκεί οι συνθήκες διαδρομής να μην είναι πολύ επιληπτικές λόγω βροχής ή πάγου και η καλοκαιρινή θερμότητα και υγρασία δεν είναι υπερβολικές. Οι εκδρομές ξεκινούν από το αγρόκτημα των 50 στρεμμάτων και τα μονοπάτια του αγροκτήματος συνδέονται με κρατικά μονοπάτια μέσα από την οροσειρά Mount Holyoke, την οποία οι Seifferts έχουν άδεια χρήσης. Οι εκδρομές προσαρμόζονται ώστε να ταιριάζουν με τις ικανότητες των πεζοπόρων και μπορούν να σχεδιαστούν για να είναι κατάλληλες ακόμα και για μικρά παιδιά. Οι εκδρομές μπορούν να διαρκέσουν από μία έως δύο ώρες. Όλοι οι συμμετέχοντες, ακόμα και τα παιδιά, μπορούν να έχουν τα δικά τους λάμα, αν θέλουν.

Αν έχω απογοητεύσει το ενδιαφέρον σας, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να απολαύσετε το δικό σας ταξίδι στο Llama στη Νέα Αγγλία: