Τα πλωτά νησιά της λίμνης Titicaca

Για τους επισκέπτες στη λίμνη Titicaca, ένα ταξίδι με πλοίο στα πλωτά νησιά, ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός, είναι ένας μούστος. Τα νησιά αυτά κατασκευάζονται και μετατρέπονται από τα καλάμια του τότορα, τα οποία παρέχουν κατοικία, διατροφή και μεταφορά για τους κατοίκους τους. Περίπου μια βόλτα με βάρκα από το Puno , στην περουβιανή πλευρά της λίμνης, το μεγαλύτερο από τα 40 περίπου νησιά και ο κύριος προορισμός είναι η ιταλία της Santa María. Δείτε χάρτη που δείχνει την τοποθεσία των νησιών Uros και του νησιού Taquile από το Puno του Περού.

Αυτά τα πλωτά νησιά είναι η έδρα της φυλής Uros , η οποία προηγείται του πολιτισμού των Incan. Σύμφωνα με τους θρύλους τους, υπήρχαν πριν από τον ήλιο, όταν η γη ήταν ακόμα σκοτεινή και κρύα. Ήταν αδιαπέραστα από το να πνίξουν ή να χτυπήσουν από αστραπή. Έχασαν την ιδιότητά τους ως σούπερ οντά, όταν παραβαίνουν την παγκόσμια τάξη και αναμιγνύονται με τους ανθρώπους, καθιστώντας τους ευαίσθητους σε περιφρόνηση. Διάσπαρταν, χάνοντας την ταυτότητα, τη γλώσσα και τα έθιμά τους. Έγινε ο Ουρο-Αϊμάρας και τώρα μιλάνε την Αϊμάρα. Λόγω του απλού και επισφαλούς τρόπου ζωής τους, οι Incas τους νόμιζαν ότι αξίζουν λίγο και κατά συνέπεια τους φορολογούσαν ελάχιστα. Ωστόσο, οι Uros, με τα βασικά τους σπίτια καλαμιών, ξεπέρασαν τους ισχυρούς Ίνκας με τους τεράστιους πέτρινους ναούς τους και τους θόλους των βουνών.

Το totora είναι μια βιασύνη τύπου cattail που αναπτύσσεται στη λίμνη. Οι πυκνές ρίζες του υποστηρίζουν το ανώτερο στρώμα, το οποίο σβήνει και πρέπει να αντικατασταθεί τακτικά με τη στοίβαξη περισσότερων καλαμιών πάνω από το στρώμα κάτω.

Τα νησιά αλλάζουν σε μέγεθος, και δημιουργούνται περισσότερα ανάλογα με την ανάγκη. Το μεγαλύτερο νησί είναι σήμερα Tribuna. Η επιφάνεια των νησιών είναι ανομοιογενής, λεπτή, και κάποια παρόμοια με τα πόδια σε αυτό για να περπατήσει σε μια υδρονέλλα. Ο απρόθυμος μπορεί να μην παρατηρήσει ένα λεπτό σημείο και να βυθίσει ένα πόδι ή περισσότερα στα ψυχρά νερά της λίμνης.

Τα νησιά αποτελούν μέρος της εθνικής αποθεματικής Titicaca , η οποία δημιουργήθηκε το 1978 για να διατηρήσει 37 χιλιάδες εκτάρια βλάστης στους νότιους και βόρειους τομείς της λίμνης Titicaca. Το απόθεμα χωρίζεται σε δύο τμήματα, Ramis , στις επαρχίες Huancané και Ramis. και Puno , στην επαρχία με το ίδιο όνομα. Το αποθεματικό προστατεύει πάνω από 60 είδη ιθαγενών πτηνών, τέσσερις οικογένειες ιχθύων και 18 είδη ιθαγενών αμφιβίων. Υπάρχουν τρία νησιά στη λίμνη, Huaca Huacani, Toranipata και Santa María.

Τα πλωτά νησιά προστατεύονται στον κόλπο του Puno και φιλοξενούν το 2000 περίπου, οπότε η Uros, που ισχυρίζεται ότι έχει "μαύρο αίμα", είναι επομένως άτρωτη από το κρύο. Θεωρούν τους εαυτούς τους την κοτ-σουία ή τους ανθρώπους της λίμνης και θεωρούν τους εαυτούς τους ιδιοκτήτες της λίμνης και των υδάτων της. Συνεχίζουν να ζουν με ψάρεμα, ύφανση και τώρα, τον τουρισμό. Τρέχουν ψάρια για τον εαυτό τους και για να πουλήσουν στην ηπειρωτική χώρα. Παίρνουν επίσης πτηνά και πάπιες για τα αυγά και τα τρόφιμα. Περιστασιακά, εάν το επίπεδο της λίμνης μειωθεί, μπορούν να φυτέψουν πατάτες στο έδαφος που δημιουργούνται από τα φθόνους καλαμιές, αλλά ως πρότυπο, δεν είναι αγροτικά. Τα καραβόπανα αρκετά συχνά έχουν πρόσωπο ή σχήμα ζώων στην πλώρη και είναι ένα αγαπημένο φωτογραφικό θέμα.

Οι κάτοικοι των νησιών των Uros δημιουργούν τα σπίτια τους από τα καλάμια. Οι στέγες είναι αδιάβροχες αλλά δεν είναι ανθεκτικές στην υγρασία. Οι φωτιές μαγειρικής είναι χτισμένες σε ένα στρώμα από πέτρες για την προστασία των καλαμιών. Οι κάτοικοι φορούν στρώματα ρούχων, ως επί το πλείστον μάλλινα, για να προστατευθούν από το κρύο, τον άνεμο και τον ήλιο που σε αυτό το ύψος μπορεί να καεί έντονα. Πολλές γυναίκες εξακολουθούν να φορούν το διακριτικό καπέλο τύπου ντέρμπι και τις πλήρεις φούστες.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω για μερικές μεγάλες Εικόνες της Uros, Περού Η Floating Islands Lake Titicaca που εμφανίζει σκηνές της καθημερινής ζωής.

Οι κάτοικοι προσφέρουν τα χειροτεχνήματα τους προς πώληση στους επισκέπτες που μπορούν να περιμένουν μια σκληρή πώληση.

Συμβουλευτείτε αυτή τη λίστα με ξενοδοχεία Puno και περιοχές για διαθεσιμότητα, τιμές, ανέσεις, τοποθεσία, δραστηριότητες και άλλες συγκεκριμένες πληροφορίες.

Για να επισκεφθείτε τα πλωτά νησιά, ελέγξτε τις πτήσεις από την περιοχή σας στη Λίμα και σε άλλες τοποθεσίες στο Περού.

Μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση για ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Αν έχετε περάσει στα πλωτά νησιά της λίμνης Titicaca, μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας και τις φωτογραφίες σας στο Forum for Visitors of South America.

Buen viaje!