Πώς να ταξιδέψετε στη Ρωσία για έναν προϋπολογισμό

Η Ρωσία , ειδικά οι πρωτεύουσες της, μπορεί να είναι αρκετά ακριβή για τους ταξιδιώτες. Αλλά μην απελπίζεστε - ακόμα κι αν ταξιδεύετε στη Ρωσία με έναν προϋπολογισμό, μπορείτε ακόμα να βρείτε μέρη για να μείνετε και πράγματα που κάνουν δεν θα παρακωλύσουν τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Ακόμα καλύτερα, ταξιδεύοντας με τον τρόπο αυτό θα δείτε περισσότερο από την "πραγματική" Ρωσία παρά από το να διαμείνετε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο και να πηγαίνετε στα πιο ακριβά εστιατόρια - αυτές οι δραστηριότητες συνήθως προορίζονται για τους τουρίστες ή το nouveau-riche.

Ταξιδεύοντας στη Ρωσία σε έναν προϋπολογισμό μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι καθόλου αδύνατο! Εδώ είναι οι καλύτερες συμβουλές ταξιδιού μου για ταξιδιώτες της Ρωσίας:

Να πάρει εκεί

Για τους περισσότερους ανθρώπους, δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ξεπεραστεί η εξόφληση μιας ρωσικής θεώρησης . ευτυχώς, το κόστος δεν είναι απαγορευτικό. Μόλις το κόστος είναι εκτός λειτουργίας, ωστόσο, το εισιτήριό σας στη Ρωσία είναι ένα νέο πρόβλημα. Πολλές εμπορικές αεροπορικές εταιρείες πετούν προς τη Ρωσία, αλλά το κόστος μπορεί να είναι εξωφρενικό.

Αν έχετε το χρόνο και ειδικά αν σχεδιάζετε να περάσετε λίγο χρόνο σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, σκεφτείτε να ταξιδέψετε σε μια πιο προσιτή ευρωπαϊκή χώρα και να βρεθείτε από εκεί προς τη Ρωσία. Η Germanwings, για παράδειγμα, εκτελεί απευθείας πτήση από το Βερολίνο στο αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας. Η EasyJet και η Ryanair θα σας μεταφέρουν στο Ταλίν ή τη Ρίγα, όπου μπορείτε να πάρετε απευθείας τρένο στη Ρωσία που λειτουργεί από τους ρωσικούς σιδηροδρόμους.

Εάν θα επισκεφθείτε πολλές πόλεις στη Ρωσία, πάρτε το τρένο και φροντίστε να κλείσετε τα εισιτήρια τρένων σας online πολύ νωρίτερα.

Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για την κράτηση εισιτηρίων απευθείας στον ιστότοπο των ρωσικών σιδηροδρόμων για την εξάλειψη των τελών γραφείου.

Διαμονή εκεί

Η Ρωσία έχει πολλά ξενοδοχεία και μερικά από αυτά δεν είναι πολυτελή, αλλά σχεδόν όλα θα σας κάνουν τουλάχιστον 100 δολάρια ανά διανυκτέρευση. Εξετάστε μία από αυτές τις εναλλακτικές λύσεις ξενοδοχείων αντί.

Είναι φθηνότερο και πιθανότατα θα έχετε κουζίνα (βλ. Παρακάτω). Ως μπόνους, θα είστε σε θέση να συναντήσετε μερικούς άλλους ταξιδιώτες ή ντόπιους, οι οποίοι πιθανότατα θα είναι σε θέση να σας δώσουν ακόμα περισσότερες συμβουλές ταξιδιωτικού ταξιδιού!

Τρώει

Εάν είναι δυνατόν, βρείτε ένα μέρος για να μείνετε που έχει κουζίνα! Οι Ρώσοι ντόπιοι δεν τρώνε πολλά, έτσι τα εστιατόρια είναι γενικά αρκετά ακριβά. Από την άλλη πλευρά, τα ψώνια στη Ρωσία είναι πολύ φθηνά! Αποθηκεύστε μερικά ρωσικά τρόφιμα και έχετε τουλάχιστον πρωινό και δείπνο στο σπίτι για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Κατά το μεσημέρι, μπορείτε να περπατήσετε σε σχεδόν οποιαδήποτε παμπ, μπαρ ή εστιατόριο και να πάρετε ένα «επιχειρηματικό γεύμα» (business-λαντ, αυτό συνήθως θα διαφημίζεται έξω), μια πολύ δημοφιλής ιδέα στη Ρωσία. Μπορείτε να πάρετε ένα γεύμα δύο ή τριών πιάτων σε πολύ χαμηλή τιμή. Όπως υποδηλώνει το όνομα, η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε επιχειρηματίες που λαμβάνουν ένα γρήγορο μεσημεριανό διάλειμμα. αυτό σημαίνει ότι θα καθίσετε και θα σερβίρετε πολύ γρήγορα, και θα πρέπει επίσης να φύγετε γρήγορα! Θεωρείται ακατάλληλο να παραμείνουμε σε ένα επαγγελματικό μεσημεριανό, αφού το εστιατόριο προσφέρει τη συμφωνία για να επιτύχει υψηλό κύκλο εργασιών πελατών.

Περιοδεία εις αξιοθέατα μέρη

Υπάρχουν πολλά ελεύθερα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στη Ρωσία, από καθεδρικούς ναούς και μνημεία μέχρι όμορφες φυσικές τοποθεσίες.

Για παράδειγμα, ο καθεδρικός ναός Καζάν στην Αγία Πετρούπολη , το άγαλμα της Αλυόσα στο Μουρμάνσκ και η λίμνη Βαϊκάλ στη Σιβηρία είναι ελεύθεροι να επισκεφθούν. Οι περισσότερες εκκλησίες και μνημεία είναι δωρεάν, εκτός από τους πιο διάσημους καθεδρικούς ναούς. Στις μικρότερες πόλεις, ειδικά έξω από τη Μόσχα, το χρυσό δαχτυλίδι και την Αγία Πετρούπολη, σχεδόν τα πάντα είναι δωρεάν ή κοστίζουν πολύ λίγα, ακόμη και τα μουσεία! Και βεβαίως μπορείτε να απολαύσετε τη ρωσική ιστορία και τον πολιτισμό, χωρίς καν να περπατήσετε στο μουσείο - απλά περπατήστε και παρατηρήστε τη σοβιετική και τσαρική αρχιτεκτονική, τους σταθμούς του μετρό, τα πάρκα και τα κέντρα κληρονομιάς ... και τους ανθρώπους-προσέξτε!

Σε αυτή τη σημείωση, πάρτε το μετρό! Είναι πολύ φθηνότερο και - το πιστεύετε ή όχι - είναι ευκολότερο από το να πάρετε ταξί και επίσης εξαιρετικά βολικό καθώς δεν θα κολλήσετε στην κυκλοφορία!

Βγαίνω

Αν ταξιδεύετε σε έναν προϋπολογισμό, μην σκεφτείτε ούτε καν να πάτε σε ένα "club" δυτικού τύπου.

Αυτά προορίζονται για τους πλούσιους και φανταστικούς, με έναν αυστηρό κώδικα ενδυμασίας και μια υπερβολική χρέωση κάλυψης. Αντ 'αυτού, ελέγξτε τις τοπικές παμπ και τα μπαρ, τα οποία συχνά έχουν πολύ προσιτά ποτά και αργά το βράδυ προσφέρουν μια ατμόσφαιρα σαν club, με χορούς και συχνές ζωντανές μουσικές παραστάσεις.