Βαρκελώνη προς Μπορντό με τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο και αέρα

Ταξιδέψτε από την Καταλονία στην πιο διάσημη περιοχή του κρασιού της Γαλλίας και την αντιπαράθεση

Με το Μπορντό μόλις 200 χλμ. Από τα ισπανικά σύνορα, πολλοί επισκέπτες προσπαθούν να συμπεριλάβουν λίγες μέρες στην Ισπανία στο ταξίδι τους στη νοτιοδυτική Γαλλία. Αλλά έχει νόημα να πάτε κατευθείαν στη Βαρκελώνη ή υπάρχουν άλλες αξιόλογες στάσεις καθ 'οδόν; Διαβάστε για λεπτομέρειες πώς να φτάσετε από τη Βαρκελώνη στην Ισπανία στο Μπορντό στη Γαλλία με διάφορες μορφές μεταφοράς.

Μπορντό προς Βαρκελώνη Προτεινόμενο δρομολόγιο

Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχουν απευθείας τρένα από το Μπορντό για τη Βαρκελώνη, γιατί να μην κάνουμε κάποιες στάσεις στο δρόμο;

Μέσω της Χώρας των Βάσκων: Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Μπορντό βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Γαλλίας, οι πιο προφανείς πρώτες στάσεις στην πορεία προς τη Βαρκελώνη είναι οι ισπανικές πόλεις του Βασκικού Χώρα του Σαν Σεμπαστιάν και του Μπιλμπάο . Από εκεί, σταματήστε στο Logroño (πρωτεύουσα της περιοχής κρασιού Rioja) προτού φτάσετε στη Βαρκελώνη.

Αυτή η διαδρομή είναι περίπου 900 χιλιόμετρα συνολικά, λίγο περισσότερο από τα 575 χιλιόμετρα αν ταξιδεύετε άμεσα, αλλά αυτό το δρομολόγιο αξίζει πολύ τα επιπλέον μίλια.

Σταματάει στην πιο άμεση διαδρομή: Αν προτιμάτε να αποφύγετε τέτοιες παρακάμψεις, οι μεγάλες στάσεις στη διαδρομή από το Μπορντό προς τη Βαρκελώνη είναι η Τουλούζη (διάσημη για τα κτίρια του Redbrick και το διαστημικό μουσείο), η παραλιακή πόλη Perpignan, Figueres (για το Σαλβαδόρ Το Μουσείο Νταλί) και τη Χιρόνα (που έγινε διάσημος τα τελευταία χρόνια για την εμφάνισή του στο παιχνίδι των Θρόνων του HBO).

Ταξιδεύοντας με τρένο και λεωφορείο

Τα λεωφορεία διαρκούν περίπου εννέα ώρες, με δύο αναχωρήσεις ανά ημέρα. Τα λεωφορεία αναχωρούν από το σταθμό λεωφορείων της Βαρκελώνης.

Δεν υπάρχει απευθείας τρένο από τη Βαρκελώνη προς το Μπορντό: πρέπει να αλλάξετε στη Narbonne.

Κάνοντας το ταξίδι με το αυτοκίνητο

Η διαδρομή 630 χλμ. Από τη Βαρκελώνη στο Μπορντό διαρκεί περίπου πέντε και μισή ώρα, ταξιδεύοντας κυρίως στους δρόμους AP-7, A9, A61 και A62. Σημείωση - Οι δρόμοι AP είναι διόδια.

Πτήσεις από Βαρκελώνη προς Μπορντό

Υπάρχουν πτήσεις από Βαρκελώνη προς Μπορντό αλλά είναι αρκετά ακριβές, ειδικά αν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της αιχμής.

Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε τις τιμές πτήσεων μεταξύ διαφορετικών μεταφορέων και ακόμα καλύτερα, ελέγξτε αρκετές ημερομηνίες για να αποφύγετε την πτήση κατά τη διάρκεια των πιο δαπανηρών χρονικών περιόδων.