Πώς μπορώ να έρθω από τη Μάλαγα στη Γρανάδα;

Αυτές οι δύο πόλεις της Ανδαλουσίας είναι αρκετά κοντά για ένα ημερήσιο ταξίδι

Η Μάλαγα, με το μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο, είναι η πύλη σας στην Ανδαλουσία . Στη νότια ακτή της Ισπανίας, η Μάλαγα συνδέεται καλά με το λεωφορείο και το τρένο με πόλεις όπως η Σεβίλλη και η Κόρδοβα και πολλές δημοφιλείς παραλιακές πόλεις κατά μήκος της Costa del Sol . Και η κοντινότερη από τις καλύτερες πόλεις της Ισπανίας στη Μάλαγα είναι η Γρανάδα.

Η Μάλαγα μπορεί να είναι η πύλη προς τη νότια Ισπανία, αλλά θυμηθείτε ότι δεν χρειάζεται να περάσετε πάρα πολύ χρόνο στην πύλη!

Δεν χρειάζεται καν να πάτε μέχρι τη Μάλαγα, καθώς υπάρχουν λεωφορεία απευθείας στη Γρανάδα από το αεροδρόμιο της Μάλαγα .

Δείτε περισσότερα για τους σταθμούς λεωφορείων και τρένων της Μάλαγα ή διαβάστε αυτό: Όλα όσα θέλατε να μάθετε για λεωφορεία και τρένα στην Ισπανία αλλά είχαν ξεχάσει να ρωτήσετε .

Πώς να επισκεφθείτε τη Γρανάδα ως ημερήσια εκδρομή από τη Μάλαγα

Υπάρχουν τακτικά λεωφορεία από τη Μάλαγα στη Γρανάδα, αναχωρώντας κάθε ώρα ή μισή ώρα. Το λεωφορείο 9:00 θα σας μεταφέρει στη Γρανάδα για 11:00. Κάντε κράτηση των εισιτηρίων σας στο Alhambra εκ των προτέρων - υπάρχουν συχνά μεγάλες γραμμές για να φτάσετε στο οποίο θα μπορούσε να περιορίσει σοβαρά τι μπορείτε να κάνετε σε μια ημερήσια εκδρομή. Κλείστε μια επίσκεψη το πρωί και πάρτε ένα ταξί κατευθείαν από το σταθμό των λεωφορείων προς την Αλάμπρα. Για μεσημεριανό γεύμα, σιγουρευτείτε ότι πηγαίνετε για τάπας - Η Γρανάδα είναι διάσημη για την ελεύθερη κουλτούρα της τάπας. Στη συνέχεια, περάστε το απόγευμα σας εξερευνώντας τη συνοικία των μουσουλμάνων Albayzin. Στη συνέχεια, πιάστε το λεωφορείό σας πίσω στη Μάλαγα εγκαίρως για δείπνο.

Θεωρώντας την επίσκεψη στη Μάλαγα ως ημερήσια εκδρομή από τη Γρανάδα;

Υπάρχουν πολύ καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από τη Γρανάδα από τη Μάλαγα. Ελέγξτε αυτή τη σελίδα σχετικά με το πώς να σχεδιάσετε το τέλειο ταξίδι στη Γρανάδα για μερικές προτάσεις.

Διανυκτέρευση στη Γρανάδα

Μια ημέρα είναι λίγο σύντομη για να πάρει τα μέγιστα από την επίσκεψη στη Γρανάδα - θα συνιστούσα τουλάχιστον μια διανυκτέρευση. Η Γρανάδα είναι μια πιο ενδιαφέρουσα πόλη από τη Μάλαγα και αν οι διακοπές σας είναι για να επισκεφθείτε αυτές τις δύο πόλεις, θα πρέπει σίγουρα να χωρίσετε το χρόνο σας υπέρ της Γρανάδας.

Ωστόσο, εάν θέλετε να εξερευνήσετε άλλες πόλεις της Ανδαλουσίας, η Μάλαγα κάνει μια καλύτερη βάση - ειδικά για την επίσκεψη στην Κόρδοβα: οι δύο πόλεις συνδέονται με το τρένο υψηλής ταχύτητας AVE .

Στόχος είναι να μείνετε κοντά στην Plaza Nueva για καλή πρόσβαση σε όλα τα αξιοθέατα της Γρανάδας. Ελέγξτε τις τιμές στο ξενοδοχείο σε Γρανάδα για το TripAdvisor.

Μάλαγα στη Γρανάδα με λεωφορείο

Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε από τη Μάλαγα στη Γρανάδα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι με λεωφορείο. Υπάρχουν τακτικά λεωφορεία καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το ταξίδι διαρκεί δύο ώρες και κοστίζει περίπου 10 ευρώ.
Κάντε κράτηση εισιτήρια λεωφορείων στην Ισπανία.

Διαβάστε περισσότερα για τους σταθμούς λεωφορείων και τρένων της Γρανάδας και τους σταθμούς λεωφορείων και τρένων της Μάλαγα .

Μάλαγα στη Γρανάδα με το τρένο

Δεν υπάρχουν απευθείας τρένα στη Γρανάδα από τη Μάλαγα. Εάν θέλετε πραγματικά να πάρετε το τρένο (ίσως έχετε ένα σιδηρόδρομο), μπορείτε να μεταφέρετε στο Antequera, αλλά υπάρχει ένας μεγάλος χρόνος μεταφοράς και ο σιδηροδρομικός σταθμός απέχει πολύ από το κέντρο της πόλης, έτσι δεν θα μπορείτε να βγείτε έξω και να εξερευνήσετε.
Εισιτήρια Συναυλιών σε Ισπανία

Μάλαγα στη Γρανάδα με ξεναγήσεις

Αν θέλετε να κάνετε ένα ημερήσιο ταξίδι στη Γρανάδα, μια καλή περιήγηση από τη Μάλαγα είναι μια καλή επιλογή. Αυτή η περιήγηση με κατεύθυνση από τη Μάραγκα της Γρανάδας σας παίρνει το πρωί και σας μεταφέρει με κλιματιζόμενο λεωφορείο στη Γρανάδα, όπου θα έχετε μια ξενάγηση στην Αλάμπρα και τη γύρω περιοχή, ακολουθούμενη από ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσετε την πόλη μόνοι σας.

Ο χρόνος που θα εξοικονομήσετε πηδώντας τη γραμμή στην Αλάμπρα αξίζει το τίμημα αυτής της περιοδείας και μόνο.

Εάν σχεδιάζετε να μεταβείτε στη Γρανάδα στο δρόμο προς τη Μαδρίτη, μπορείτε να προτιμήσετε μια ξενάγηση μεταξύ της Costa del Sol και της Μαδρίτης, η οποία σας μεταφέρει από το Torremolinos (20 λεπτά από τη Μάλαγα με τρένο) στη Μαδρίτη για δύο ημέρες, επισκέπτοντας τη Γρανάδα και το Τολέδο στο δρόμο. Αυτή η περιοδεία είναι ιδιαίτερα καλή αν θέλετε να ταξιδέψετε από τη Γρανάδα στο Τολέδο, ένα ταξίδι που είναι σχεδόν αδύνατο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μάλαγα στη Γρανάδα με το αυτοκίνητο

Η διαδρομή 130χλμ. Από τη Μάλαγα στη Γρανάδα διαρκεί περίπου μία ώρα και 30 λεπτά, ταξιδεύοντας κυρίως με αυτοκινητόδρομους Α45 και Α92.
Συγκρίνετε τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ισπανία

Πού να έχω;

Βόρεια από τη Μάλαγα στη Γρανάδα, οι προφανείς επιλογές είναι δυτικά στη Σεβίλλη ή βόρεια στην Κόρδοβα και στη Μαδρίτη.

Εάν μόλις έφτασα στη νότια ακτή της Μάλαγα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορείτε να πάτε, εκτός από την ακτή προς την Αλμερία ή την Costa del Sol. Αν κατευθυνθείτε προς το Μαρόκο, ανατρέξτε στη σελίδα " Πώς να φτάσετε από την Ισπανία στο Μαρόκο" .